torstai 26. maaliskuuta 2009

Tervehdys Tukholmasta (igen)

Kävimme Tukholman-risteilyllä, joka oli saatu matkamessuilla Autoliittoon-liittymisen kylkiäisenä. No, rahan menoa se tarkoittaa...

Kompastuin vahingossa yhteen askarteluliikkeeseen, josta tarttui tällaisia värikkäitä suikeroita ja kirjasinsapluuna.

Tietysti ne seitsemän Pelastusarmeijan kirppistä piti kiertää, minut tuntien. Kivoja sarjakuvapalapelejä ja Kaalimaan kakaroita ei tällä erää löytynyt, mutta yllä olevat Karviset kyllä.

Eräältä Pelastusarmeijan kirppikseltä (eli Myrornasta) löytyi iskemätön peli, jota voi pelata ruotsia osaamatta. Apelle löytyi Smurffiina ja Sagaformin hedelmäkorikyhäelmä, siis meidän lapsukaisille riippumatto. :-)

Järkytys, järkytys! Arvatkaa, mitkä tulevat Suomeen? No, itsepalvelukassat! Kävimme Coopista ostamassa yllä olevat herkut pääsiäiseksi (vihreä on mun). Olimme hiukan hukassa, kun tuttujen kassojen tiloilla oli jotain aivan muuta. Täti sanoi "tuossa on vapaa" (på svenska). Menimme siihen sen "jutun" luokse, tajusimme, että pitää itse toimia kassana. SQ otti colan korista, näytti viivakoodin lukijalaitteeseen, laittoi colan koko härdellin yläpuolelle hyllylle. Täti tuli, ja laittoi colan eräälle tasolle (joka siis oli vaaka, se tajuttiin myöhemmin). SQ laittoi samalle tasolle hanskanssa, mutta täti hyökkäsi ja laittoi hanskat siihen hyllylle, missä cola ei saanut olla. Hiffasimme, että sillä tasolla, siis vaa'alla ei saanut olla kuin vain niitä tuotteita. Loputkin skannattiin sitten sillä lukijalaitteella, ja asetettiin kiltisti siihen tasolle. Näyttöruutu ei herjannut mitään "kutsu apua" tms. joten ei kun visa lukulaitteeseen, ja arvottiin, mitä näyttö opasti seuraavaksi. Missään ei voinut vaihtaa kieltä vaikka englanniksi. Ja kuitin se sit sylkäis ulos. Otimme colan ja suklaat, ja menimme syrjemmälle ihmettelemään... Kuulemma Ikeassa on tällainen itsepalvelukassa Suomessa.

Eräästä tavallisesta kaupasta löytyi pingviinikortti ja niitä iki-ihania 3-D kortteja.


Ja muutama lisää näitä ihanuuksia.

Nyt painun pehkuihin, olen pari tuntia istunut tämän tietolaatikon äärellä... God natt!

2 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Hih, pian on työt vaarassa :) No, onneksi ei varmasti ihan heti yleisty...

koivunlehti kirjoitti...

Itsepalvelukassa :O
Kivoja löytöjä. Pingviinikortti on tietysti erityisen ihana!