sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Tervehdys Turuust!

Lähdimme eilen aamulla aikaisin ajelemaan Turkkusseen, entiseen asuinkaupunkiini. Yritämme ainakin kerran vuodessa käydä siellä, mutta voipi olla, että menemme käymään puolen vuoden kuluttua uudestaan (ennen talvea). Turun kirkko näyttää olevan yhä paikallaan. Hki-Turku-moottoritie veti hyvin: paljon oli tunneleita matkan varrella, emmekä saaneet kiviä niskaamme.

Kuulin jutun, että farkuilla (ja lenkkareilla, t-paidoilla...) ei pääsisi enää mm. baareihin, joten kokeilla piti (joku "pidä kaupunki siistinä" -tempaus varmaan menossa). Onneksi oli sentään muutkin kengät mukana eikä vain lenkkarit. Kyllä näillä vetimillä ainakin Hamburger Pörssiin päästiin. Huomaa, kengistä pilkistää pingviinisukat! En jaksanut vetää jalkaani nailonsukkia, sen verran laiskotti.

Tänään etsimme epätoivoisesti jotain kivaa kahvilaa. Apteekkimuseon kahvila oli kiinni, mutta ikkunan takana oli ihkaelävä kukko ja kana - keskellä Turkua!

Lähdimme Turusta ajoissa pois, kun alkoi satelemaan. Piti etsiä geokätköjä, mutta ei sitä sateessa viitsi tehdä. Ennen kotia lähtemistä kävimme thaimaalaisessa ravintolassa syömässä. Hyvää oli ruoka, mutta korianteri piti poimia lautasen reunalle. On, muuten, liian voimakas mauste meikäläisen makuun.

Kotimatkalla alkoi aurinko paistelemaan, joten muutamat kätköt kävimme pongaamassa. Näiden kivipaasien hautausmaalta SQ sai vihjeen, missä kätkö voisi olla...

...ja kyllä se sitten löytyikin.

Lähempänä kotia löytyi erään rakennuksen alta myös kätkö:Turussa kävimme myös monilla kirpputoreilla sekä erään toisen pingviineihin ihastuneen henkilön luona. Minä jään kyllä kakkoseksi pingviineiden keräilyssä. Laitan kuvia näistä pingviineistä sekä kirpputorilöydöksistäni myöhemmin. Nyt en jaksa käsitellä kuvia tämän enempää vaan painun punkkaan kirjaa lueskelemaan.

Ei kommentteja: