maanantai 12. tammikuuta 2009

Pimeitä kuvia kuutamolla

Kävimme järven jäällä kuvaamassa maisemia (lähes) täyskuutamoa yöllä. Siellä oli hyvin valoisaa, erotin jopa värejä kuun valossa. Tässä kuva jäniksen jäljijstä (minun ottama kuva).

Ei ole jaksettu venettä ottaa ylös ennen talvea. Saa nähdä, mitä omistaja mahtaa tykätä veneestään keväällä, jos välittää (minun ottama kuva).

Tämä ja alla olevat kuvat ovat SQ:n ottamia. Lähes kaikissa on valotus 20 sekuntia. Siis ihan oikeasti, tuolla oli pimeää!! Mutta kun on pitkä valoitusaika, näyttää siltä, kuin olisi päivällä otettu nämä kuvat!

Hieno, musta taivas, vai mitä? Kyllä se ihmissilmässä näytti mustalta taivaalta, jossa tähtiä loistaa. Toi katkoviiva on lentokoneen reitti: noin pitkän matkan se kone kerkesi menemään sillä aikaa kun kamera otti kuvaa.

Täysikuu, lähes. Emme odottaneet täyttäkuuta, kun ei tiedetty, tuleeko jälleen nuoska ja pilvistä (tuli). Olisi jääneet kuvat ottamatta.


Tämä on pohjoiseen otettu kuva, pimeässä yössä, kuten näkyy :-). Oli mustaa, kyllä, mutta kun ammattilainen ottaa kuvia ammattikameralla, niin niistä tulee hienoja (ja pitkä valoitusaika). Minä räpsin vain pikkupokkarilla pari kuvaa...

Ei kommentteja: