sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Matkamessuilla tuli käytyä

Kävimme eilen todellisessa ihmisvilinässä: Matkamessuilla. Kirjoittelimme nimiä kilpailukuponkeihin ja kävelimme siksakkia näyttelykojujen välissä. Yhdistysten kujalla viivyin vähän enemmän aikaa kun minua kiinnosti Japanin ystävyysseurat tms. Jos jollekin sellaiselle liittyisi, ja sitten menisimme jonkun jäsenryhmän kanssa Japaniin ensi vuonna (?) Otin esitteitä Irlannista, Unkarin Budapestista, Japanista ja Kreikasta. Jos joskus voisin niin hyvin pidemmän aikaa, että voisimme lähteä matkalle.

Olen joka päivä päntännyt japania. Pidän mukanani ruutuvihkoa, johon kirjoitan japaninsanoja, ja niitä lueskelen aina kun ehdin. Nyt olen oppinut ne, mitä saimme läksyä viime tiistaina: viikonpäivät (ka-yoobi, sui-yoobi, moku-yoobi, kin-yoobi...), kuukauden nimet (ichi-gatsu, ni-gatsu... helppoa), päivämäärät (1., 2., 3., ... tsuitachi, futsuka, mikka, yokka...), viime vuonna, tänä vuonna, ensi vuonna, viime kuussa, tässä kuussa... KAUHEAA PÄNTTÄYSTÄ! Ja en yhtään tiedä, kuinka kauan nuo pysyy päässä.
Olen joutunut käyttämään mielikuvitusta, ja keksimään mielleyhtymiä ja muistisääntöjä, että jotenkin saan nuo sanat paksuun kallooni. Kyllä se sitten ilahduttaa, kun huomaa muistavansa.

Kuntosalilla sarjoja tehdessä en laskenut japaniksi vaan luettelin mielessäni viikonpäiviä, kuukausia...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ystävyysseurat ovat hyvä keino saada ihan uutta puhtia harrastukseen! Varmasti saisit vielä lisää intoa Japaniin lähtöön ja kielen opiskeluun, kun tapaisit Japanista todella kiinnostuneita henkilöitä. Liity ihmeessä!