maanantai 10. marraskuuta 2008

Raskas pyöräretki lautasten takia!

Kävin lounaalla eräässä lounasruokalassa, jossa huomasin myytäviä kirjoja eräässä kirjahyllyssä. Silmiini iski nämä japaninkieliset lastenkirjat. Huomasin, että näissä ei ole kanji-merkkejä vaan hiragana-tavumerkkejä, jotka olen juuri oppinut. Voin siis lukea näitä! Jos oikein ymmärrän, lastenkirjat ovat hiraganoilla kirjoitettu, koska lapset eivät osaa vielä kanjimerkkejä. Valitettavasti en vielä ymmärrä lukemaani, mutta aion kirjoittaa nämä selkokielelle (=meidän kirjaimiksi) ja sitten yritän kääntää suomeksi jossain vaiheessa (hamassa tulevaisuudessa).

Kirpputorilta tarttui pöllö (handmade in Finland), fillarikokoelmaani auto (20 snt) ja purkki (20 snt) postikortteja varten.


Näiden TAIKA-Arabian lautasten takia lähdin tänään polkemaan 15 kilsan päähän toisen kaupungin antiikkiliikkeeseen. Olen seurannut näiden lautasten hintoja kirpputoreilla ja huutonetissä. Kuuden lautasen hinta liikkuu 45-50 euron tietämillä. Painuin antiikkiliikkeeseen ja ostin koko pinon satasella, 6 ruoka- ja 6 jälkiruokalautasta. Täysin käyttämättömiä lautasia, ja lojuneet siellä jo jonkin aikaa, sen verran pölyisiä olivat. Vinkki: kirppisten hinnat ovat kivunneet, voit tehdä löytöjä antiikkiliikkeistä.
Kotimatkalla tuli äitiä ikävä: aikaa oli pyöräillä kotia 45 minuutissa, oli 7 m/s vastatuuli, ylämäkeä, jalat huusivat hallelujaa ja selässä 10 kiloa lautasia!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja lautasia olet ostanut! Mitä sarjaa ne ovat? t. TM

Maju kirjoitti...

Taika on lautasten nimi.