tiistai 30. syyskuuta 2008

Japaninkielen kirjat saapuivat


Tilasin japaninkielen kirjat Amazon.comista, kun pari viikkoa sitten Akateemisessa ja Suomalaisessa myivät "ei oota" ja voi mennä 2-4 viikkoa, ennen kuin tulee lisää. Aloin opiskelemaan japania tämän kuun alussa, ja heti opettaja kehoitti ostamaan lisää kirjoja. Vielä viikko sitten oli monia opiskelijoita ilman kirjoja ja kikkailtiin monisteitten kanssa. No, monet etsivät kirjojaan vieläkin eri kirjakaupoista, kun nämä tuotiin kotiovellemme (tilauksesta ovelle 11 päivää), kun ei paketti mahtunut laatikkoon. Ja sitä paitsi, nämä tulivat edullisemmiksi kuin kaupasta ostettuna.

Onhan tässä ollutkin peräti kolmen vuoden tauko kansalaisopistolla opiskelemisesta (en voinut opiskella unettomuuden takia), mutta jälleen opiskelu maittaa. Aikaisemmin olen opiskellut mm. espanjaa vuosikausia.


Tässä on vähän harjoiteltu näitä kiekuroita Suomesta ostettuun opiskelukirjaan. Jos pystyn oppimaan japania, niin ei aivot ihan vielä ole täysin pehmenneet. Kieli on aivan jotain muuta kuin muut opiskelemani kielet. Ei mitään yhtäläisyyttä ruotsiin, englantiin, saksaan, ranskaan, venäjään, italiaan tai espanjaan.

Ei kommentteja: