tiistai 6. elokuuta 2013

Koli(naa)

Päätimme Varkaudesta jatkaa matkaa Juukaan. En ole koskaan ollut Juukassa saati Kolilla.
Erään tuttavan äidin kotipaikka on Juukassa ja hänellä on tapana viettää kesät Juukassa. Pyysi sitten käymään.

Tarkoitus oli ensin yöpyä siinä vanhassa talossa, mutta lopulta yövyimme pari yötä hänen tuttavan kodissa, jossa vesi tuli ja meni. Kun näin tämän vanhan talon, olin kiitollinen, että saimmekin yöpyä modernimmassa talossa. Sq sanoi, että hän näyttäisi tulitikkua talorähjälle. Eipä tämä tuttavanikaan asu siinä vaan pihalla olevassa asuntovaunussa.

Pari yötä maltoimme olla Juuassa. Kävimme Kolilla, kiersimme Pielisen rantoja pitkin ja poikin, viimeisenä päivänä ennen matkan jatkoa uimme erämaalammessa. Se oli ihanaa! Aivan kirkasta vettä, koko ranta vain meille. Tytöt tykkäsivät uida ja hyppiä vedessä. Itse vedin 600 rintavetoa, kun nyt oli lapsillekin vahtijoita enemmänkin.

Uinnin jälkeen jatkoimme matkaa Kuopioon, jonne tiputimme papan siskonsa luokse. Itse jatkoimme matkaa pohjoiseen.
------
Juukassa oli takapihalla ukkonen, mutta vain takapihalla. Tytöt olivat keinumassa takapihalla, kun alkoi jyrisemään. Molemmat juoksivat sisälle parkuen, tuli Suomen ainoa ukkonen Juuan yläpuolelle. Nämä huusivat sisällä viimeistä päivää. Pappa yritti selittää, miten ukkonen toimii. Seuraavana iltana saunaa lämmittäessä Elli (meidän uskaliaampi) uskalsi lähteä papan kanssa hakemaan puita saunaa varten, mutta Helinä päätti katsoa touhua ikkunan läpi. Sanoi, että siellä takapihalla (ja vain takapihalla) on se ukkonen. Vaikka aurinko paistoi.
.....
Olen pitänyt niin kamalasti taukoa bloggaamisessa, mutta nyt reissussa kun olemme, on aikaa, kun ei ole muuta tekemistä. Tänä vuonna aion kirjoittaa enemmän blogia kuin viime vuonna. Varsinkin, kun lähden töihin ensi kuussa, niin aikaa siunaantuu junassa.

Ei kommentteja: