torstai 21. huhtikuuta 2011

Hyvää Pääsiäistä!

Välillä päivät tuntuvat samanlaisilta, että en edes huomaa mitään erikoisia pyhäpäiviä. Tänään "kolahti", että Sq on monta päivää kotosalla, koska on pääsiäinen.
Olen keksinyt kaikenlaista kivaa... Ostin pensaita: keijuangervoa, norjanangervoa, kääpiövuorimäntyjä... Huomenna tartun lapion varteen, hän saa hoitaa tytöt!

Helinä ja Elli sylissäni.

Pihan nurkassa oli lampi. Nyt olemme "tuhonneet" edellisen omistajan elämäntyön, kun kaivoimme lammen reunalta kivet ylös, revimme muovin ja kankaan pois. Hus, hus, katoa vesi! Emme halua mitään pihalampea olevan, tytöt vielä juoksee siihen. Tämän kesän täyttelen kuoppaa, ensi kesänä siihen tulee hiekkalaatikko. Kivet käytän muualla puutarhassa. Katsotaan, mitä tällainen opetteleva viherpeukalo saa aikaiseksi. Tuleeko sutta ja sekundaa. No, ainakin Multasormi-kauppa rikastui.

Sisällä kotona taistelemme muurahaisia vastaan. Missä lie pesä. Viime kesänä rikkaruohoja repiessäni huomasin niitä menevän joitain rehuja ylös-alas ihan mustanaan. Talon ympäri on nyt kertaaleen Sq laittanut myrkkyä, täytyy vielä toistaa myrkytys. Sisälle on laitettu tiskipöydälle "pyydyksiä". Kaakelisaumassa on huomaamaton reikä, josta niitä ötököitä tulee. Tää on tätä maatasossa asuvan piinaa.

Meidän pihajänis, jolle pitäisi opettaa, mitä saa syödä ja mitä ei.

Sitten on nämä jänikset! Tai yksi. Katselin ikkunasta, kun jänis pisteli poskeen krookusta. Mutta pisti poskeen vain yhden! Jätti loput rauhaan. Toivottavasti nyt oppi kerrasta, että minun krookuksiin ei ole koskemista. En usko, että edellinen asukas on muita sipuleita laittanut, koska jänishän ne kukat syö. Muistan vain itse, kun edellistä edellisessä asunnossa laitoin jotain kivaa, niin eikös jänis ne syönyt heti! Perk....! Toi kuva on muutaman viikon vanha. Lumi on jo sulanut pois täysin.

Tätätätä...

Ovathan kaikki nähneet youtuupissa sen Tätätätätä-videopätkän, jossa kaksoset keskustelevat. Meilläkin "kuuklataan" innokkaasti. Elli sanoi "Da" tänään, yhtenä päivänä tulee "Okei"... Ilmiselvä kielipää hänellä. Yhtenä aamuna kuuntelin, kun seinän takaa lastenhuoneesta kuuluu Ellin jutustelua. Välillä on hiljaista, kun taitaa uni jatkua, mutta sitten tulee taas jokeltelua (eli kuuklaamista, Sq:n termi) pitkät pätkät.

Helinä onnistui tänään kääntymään pituussuunnassa ympäri. Hän makoili lelukaaren alla, ja sen tunnin aikana, mitä hän siinä niitä leluja häsläsi, hän itse vaihtoi maisemaa. Pää pysyi paikoillaan, mutta jotenkin kääntymistä harjoitellessa hän siirsi jalkojaan eteenpäin. Lopulta hän oli samassa asennossa/paikassa, mistä aloitti. Joku päivä vielä kääntyy mahalleen. Tänään melkein onnistui.
Olen huomannut, että Helinä on edistyneempi motorisissa taidoissa: pään pitämisessä koholla mahalla ollessaan, ja nyt nämä kääntely-yritykset. Elli taas hymyili aikaisemmin, höpöttelee enemmän... Saa nähdä, mitä näistä tytöistä tulee. Kai se on niin, että Elli suunnittelee ja Helinä toteuttaa.

Käyn urheilemassa kolmesti viikossa: tiistaisin eräs Liisa tulee tyttöjä katsomaan, minä menen kuntosalille, jonne jäi selkävaivat, kun siellä aloin kerran viikossa käymään. Keskiviikkoisin menen tyttöjen kanssa baby-bicciin, jossa jumpataan yhdessä. Välillä on käsissä kevyempi lapsi, välillä painavampi. Sunnuntaisin käyn circuitissa, eräänlaista kuntopiiriä. Muina päivinä saatan kävellä keskustaan ja takaisin: n. 6 km, ja ylämäkeä menomatka. Kyllä tuntuu, kun kaksoisvaunuja työntelee!

Jumpassa joku sanoi, että hänen sisko, jolla on kaksoset, ei mene minnekään ilman miestään. Ei jaksa kahden kaukalon kanssa... Minä olen tehnyt sitä koko ajan. Kaksi kaukaloa käsissä ja eikun menoksi!
On tullut tutustuttua piltti-piireihin ja perhekahviloihin. Kyllä lapsiperheille on paljon tapahtumia olemassa. Lapsettomana ollessaan ei ollut kyllä mitään! Oli vähän, niinku, nobody. Tosi tyhjää. Nyt ihmiset tulevat juttelemaan, siis joka ikinen kerta, kun olen vaunujen tai kaukaloiden kanssa liikenteessä, ihmiset joko onnittelevat taikka päivittelevät työmäärää tms.


Mutta nyt menen nukkumaan! Tytöt menivät klo 22.30 nukkumaan, ja nukkuvat 07-09 asti. Ovat niin hyvin nukkuneet yönsä jo helmikuusta lähtien!

Kiitos pääsiäiskortin lähettäneille! Minä taas levitän kortit pöydälle ja laitan kuoria maailmalle, mm. korttirinkiläisille. Toivottavasti ennen kesää ehdin :-D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

MOI!
Muurahaisista pääsee eroon vahvalla suolavedellä.. on ympäristöystävällistä kun nuo nupukat lähtee liikenteeseen :D

Tuula kirjoitti...

Oi, kun tytöt on kasvaneet hurjasti!