perjantai 22. huhtikuuta 2011

Harava heilunut on

Tänään sain aika paljon aikaiseksi. Heti aamusta kävin naapurikaupungissa Liisan kanssa, kun siellä piti olla katukirppis. Höh! Pari pöytää, joista en mitään löytänyt. Kävimme sitten vain kahveella eräässä todella ihanassa kahvilassa, jossa myydään kaikkea kivaa (ja kallista). Satoi vettä vielä kymmenen pintaan, joten ihmiset eivät vielä olleet oikein liikenteessä.

Nämä tarrat ostin tänään. Ihania!
 
Olin kotona jo yhdeltätoista. Syötin tytöt ja sitten menin haravoimaan. Tytöt saivat jäädä isän ja papan seuraan. Pappa / Appi tuli ulos myös vähän myöhemmin, ja alkoi heittelemään lammen reunalta otettuja kiviä kasoihin. Minä dumppasin aina välillä lehtiä ja risuja lampeen. Siis ei siinä ollut vettä enää kuin nimeksi, kun oli muovit ja kankaat poissa. Sain päivän aikana koko pihan haravoitua ja kukkapenkit putsattua. Kylläpä olin ahkera! Kuoppa täyttyi mukavasti kaikesta puutarhajätteestä. Siihen laitamme pitkin kesää ruohot, joten syksyllä se on aika mukavasti täynnä.
Suunnittelin haravoinnin ohessa mihin istutan ostamani angervot ja kääpiövuorimännyt ja pallotuijat. Ostin kaksi vuorimäntyäkin, ja niistähän tulee isoja, sitten joskus. Ne ovat tyttöjen puut, ja niille on jo paikka valittuna. Onko minussa herännyt pieni viherpeukalo? Tokkopa. Arvuuttelin tänään kukkapenkkejä katsellessani, että mitäköhän siellä kasvaa. Ainoa, minkä tunnistin, oli krookus. Ja sitten on ruusuja, mutta mitä ruusuja? En tiedä. Yhdessä nurkassa on marjapuskia ja raparperi. Tontin reunoilla on angervoja, mutta mitä angervoja? Tuijia löytyy... Mutta hauskaa oli, siis haravointi ja pihan perkaus. Minä nautin! Kaipa se oli sen takia, kun ei ollut niin kamalasti rikkaruohoja, vielä. Aurinko paistoi, hiki tuli, Elli istui vähän aikaa kaukalossaan (Helinä nukkui) ja hihkui meitä työläisiä katsellessaan.

Puutarhaperkauksen jälkeen menin saunaan ja sitten istuttiin terassilla. Puutarhatuoleissa roikkuu vielä hintalaput :-D Ostettiin ne viime syksyn alennusmyynnistä.

Huomenna tulee pari ystävää, ja tarkoitus olisi, yllätys yllätys, pelata Carcassonnea.

Ei kommentteja: