maanantai 13. huhtikuuta 2009

Virvon varvon varvasta...

...hikistä ja karvasta! Vielä ehtii toivottaa hyvää pääsiäistä!

Olimme kolme päivää pohjoisessa. Ajomatka sinne oli lähes kuusi tuntia meidän kotiovelta. Lähdimme töistä aika myöhään, joskus kahden jälkeen torstaina. Ensin haimme ystävältäni laatikoita, jotka olivat täynnä paperia, ja auton perä laski 10 senttiä, kun nämä sadat kilot paperia olivat takakontissa. Kyllä tunsi ajaessa, että perä on painava. Nyt ovat pitäjän vanhukset ja lapset iloisia, kun saavat paperia köyhään pitäjään.

Auto on täynnä paperia! Onneksi ei ollut huono ajosää.

Kävin lenkillä ihailemassa lumisia maisemia ja otin kuvan hevosesta.

Pääsimme mökille, järven rannalle. Siellä kävin hiihtämässä, vaikka ei ollut omat sukset mukana. Monot olivat 4 numeroa liian suuret, mutta laitoin kuudet sukat, niin ei monot niin kauheasti hölskyneet jaloissa. Tuon saaren ympäri menin pari kertaa, noin tunnin hiihtolenkki.

SQ pääsi kokeilemaan moottorikelkkailua, minä menin taakse pelkääjän paikalle. Ajoimme noin 80 kilometriä tunnissa kovimmillaan. Pääsimme myös mökillä saunomaan ja makkaraa paistelemaan.

Kotimatkalla erään huoltamon seinältä löytyi todella hauska Suomenkartta. Sellainen täytyy hankkia jossain vaiheessa kotiseinällekin. Stadi oli merkitty ylös Nuorgamin kohdalle, kehä-kolmonenkin oli Lapissa Norjan ja Suomen rajalla. Tässä kuva Helsingin kohdalta.

1 kommentti:

koivunlehti kirjoitti...

Hyvä oivallus tuo kartta ;-) Kaikkihan riippuu näkökulmasta!
Ja olisinpa saanut tutkia noita laatikoita :)