perjantai 1. kesäkuuta 2012

Viisi tuolia

Minä innostuin ostamaan naamakirjan paikallisen kaupungin kirppikseltä viisi tuolia yhteensä 10 eurolla! Ystävällä, Ellin kummilla, oli huonot tuolit, huonosti päällystetyt, liimauksistaan irtoavat tuolit, ja ajattelin, nähtyäni ensin yhden tuolin pettävän istujan alla, että ostan, jos jostain löydän, edulliset tuolit kummille. (Johan oli pitkä lause, varmasti vastoin suomen kielen kielioppia).

Ensin yritin pestä tuolien päällisiä, mutta lopulta alkoi kytemään ajatus, että päällystäisin ne uudella kankaalla, vaikka ei ollut mitään kokemusta tuolien päällystämisestä.
Kirppikseltä löysin kahdet vahvat verhot 8 eurolla, ja ei kun hommiin.

Tajusin, että täytyy lainata ompelukone, koska selkäosa täytyy ommella (ensin yritin niittailla). Sain lainaksi ensin yhden koneen, joka teki suoraa taaksepäin, lopulta katkesi neula. Toinen kone, jonka sain lainaksi, toimi kuin enkeli, ja sain heti ensi yrittämällä tuolinselän oikean näköiseksi.
Ja en ole ommellut sitten... 1993 (jolloin Jenkeissä ompelin itselleni pussilakanan, kun niitä ei siellä tunnettu).

Appi, joka on käynyt jotain verhoojakoulua joskus, näytti hiukan, miten homma sujuu istuinosan kohdalla. Miten kangas täytyy pingottaa kireäksi, että ei ala kupruilemaan ja löystymään, ja kuinka kulmat tehdään.

Ensimmäinen tuoli oli harjoituskappale, mutta sen tiedän vain minä, koska "maallikko" (itsekin maallikko) ei sitä huomaa. Toista tuolia tehdessäni tiesin jo, mitä teen toisin.


Tässä nyt vasemmalla ennen, oikealla nyt. Liimaukset vahvistettu nauloilla (oli jo entinen omistaja vahvistanut, joten eivät ole huteria). Vasen kangas oli aika likainen, ja pesemällä en kunnollista saanut.
Jos kankaan valitsisin nyt, ottaisin sellaisen sekakuvioisen. Raidat nimittäin täytyy saada menemään suoraan. :-D

Nyt on kaksi tuolia viety oikealle omistajalle (enempää ei olisi lasten lisäksi autoon mahtunutkaan). Kolme täytyy vielä päällystää.

Minun uusi "aluevaltaus"... tuolien päällystäminen. Ihan kivaa puuhaa!

1 kommentti:

koivunlehti kirjoitti...

Näyttää tosi kivalta!