lauantai 9. kesäkuuta 2012

Japani on "out"

Nyt jälleen pläjäys meitin tytöntylleröitä:

Jossain päin maailmaa olimme huoltoasemalla... Ai niin, Hämylinnassa. Kävimme syömässä ABC:llä, ja siellä oli tällainen automobiili leikkinurkkauksessa. Molemmilla on niin hauskaa.
Olimme hakemassa Tampereen kupeesta ruohonleikkuria... Untamo adoptoitiin jostain... Toijalako se oli? Sellainen tarrasilmät omaava itsestään menevä ruohonleikkuri.

Omassa huoneessa on kiva istua oikean kokoisilla tuoleilla. Samaa sarjaa oleva keinukin on olemassa, mutta se on vielä autotallissa. Ehkäpä kohta uskallan tuoda sen sisälle.

Kuka syöttää ketäkin.

Tällaisia jugurtteja saimme paljon. 20 tai jotain. Opin kyllä... no, tytöt oppivat syömään, ja minä opin, että tällaisista terveysvaikutteisista tuotteista tytöt saavat ripulin! Ja sen seurauksella Helinä sai jälleen kerran viikon mittaisen lääkevoidekuurin peffaansa. Hyväähän se oli, ja olisi varmasti mennyt lisääkin.

Puistossa olemme käyneet keinumassa. Ns. vauvakeinuja oli vain yksi. Elli sai tyytyä äidin sylissä oloon.

Helinä ja ämpäri.

Elli keinuu onnellisena.

Valmiina päiväunille. Ja harvinaista: molemmilla lähes identtinen vaatetus!
------------

Minä en ole nyt saanut mitään oikein fiksua aikaiseksi. Tai no huutis on pitänyt kiireisenä, kun olen nyt viimeksi listannut japanin- ja englanninkieliset lastenkirjat myyntiin. Siinä meni viikonpäivät. Ja sitä kun ei voi tehdä 100%:sti vaan aina silloin tällöin, iltaisin, tyttöjen päiväunien aikaan.
Japani on nyt out. Ei yksinkertaisesti ole aikaa, innostusta, aivotoimintaa japanin opiskeluun.

Kolme tuolia on vielä päällystämättä. Tänään sain ommeltua onneksi selkäosan kankaat. Huomenna tyttöjen päiväunien jälkeen olen autotallissa, ja toivottavasti saan yhden tuolin valmiiksi.

Kaatopaikkakeikka pitäisi tehdä. Autotallista on tullut kaatis. Siellä on nyt muidenkin kaatistavaraa: yksi pesukone, kasa mankkoja... Se ku on tota tilaa nyt. Ehkä ensi viikolla pääsen viemään noita romuja Sq:n kanssa kaatopaikalle. 

Kun nämä tuolit saan valmiiksi ja vietyä Outi-kummille, niin otan seuraavaksi käsittelyyn Ellin tulevan sängyn. Saimme kaksi sänkyä. Ja toinen on niin tarroissa ja huonossa maalissa, että aion hiota sen ja maalata vaaleanpunaiseksi. Helinän sänky on jo prinsessanmallinen, valkoinen sellainen. Ellin on ihan perus-jatkettava.

Ja sitten kun se on tehty... hm. Sq:n alkulomasta pitäisi varmaan sitä hiekkalaatikkoa alkaa väsäämään. Hiekka maksaa 10€/peräkärrykuorma. Olisi tosi kiva, jos jostain saisi lainaksi ison peräkärryn. Laskeskeltiin, että samaa joutuu maksamaan, jos itse hakee monta kertaa taikka iso auto tuo. Ensin pitäisi monttu täyttää hiekalla, sitten rakentaa laatikko, sitten se täyttää leikkihiekalla. Katsotaan nyt, tapahtuuko jotain joskus.

Piha repsottaa, paitsi nurmikko, jota Untamo leikkaa. Voikukkaa pukkaa. Yritän aina silloin tällöin repiä jonkun roskan pois kukkapenkistä. Lähes kaikki viime kesänä maahan laittamat kasvit ovat kuolleet. En todellakaan ole mikään viherpeukalo! Onneksi Norjanangervot ja männyt eivät kuolleet.

Tänään piti mennä m o n i k k o y h d i s t y k s e n mukana Korkeasaareen, mutta sekä eilen että tänään vatsani on soinut ja pitänyt minut kiireisenä. Sq toi lääkettä ja se auttoi vatsaani. Ja muutenkin ehkä odotan vuoden vielä, ennen kuin jaksan mennä näiden taaperoiden kanssa mihinkään Korkeasaareen. Ja vieläpä huonoa ilmaa lupasivat, joten... olimme kotona ja teimme rästiin jääneitä asioita.

Postikortit ovat olleet nyt jäähyllä hetken. Nyt kun kesällä huutis vetää huonosti, ehkä istahdan jälleen korttien äärelle ja plärään niitä korttirinkiläisille.
Aion huutikseen laittaa yhden laatikollisen postikortteja: käyttämättömiä kaikki tyyni. Mutta vasta syksymmällä. Jonkinlaisia pinoja. En jaksa yksittäin alkaa myymään.


Ei kommentteja: