tiistai 11. lokakuuta 2011

Lisää synttäreitä vietetty

Lauantaina vietettiin synttäreitten jatkoa. Tällä kertaa kylässä oli "suvaitsevat" ihmiset. Tytöille tein mikkihiirikakut. Siitä on varmasti yli 10 vuotta, kun olen viimeksi tehnyt kakkua! Siis en ole leiponut yhtikäs mitään! Nyt en ota huomioon valmistaikinasta tehtyjä pipareita ja joulutorttuja, joita teen jouluksi.

Tyttöjen kakkuohjeen löysin Muksin nettisivulta. Olikohan muksu.fi, ehkä. Ja kyllä se kakku maistui Ellille. Helinä ei kakusta välittänyt, vaan alkoi itkemään. Taisi iskeä väsymys ja pöydän ympärillä oleva ihmismeri pelotti. Eli Helinä ei välitä kakusta (eikä joulupukista jouluna, koska parralliset miehet ovat tosi, tosi "huudon paikka"). Ehkä se kakku maistuu myöhemmin, ja joulupukki tulkoon seuraavana jouluna.



Tytöt odottelevat, mitä tuleman pitää.



Ellille ainakin kakun päällä oleva kerma maistuu.


Myöhemmin kokeiltiin karjalanpiirakkaa. Nam!

Helinäkin syö mielellään karjalanpiirakkaa.

Vietimme myös Sq:n 40-vuotisjuhlia samalla. Hänelle oli piñata, jonka tilasin serkkuni mieheltä. Siihen ostin karkkia sisälle, ja perjantaina Appi-ukon ollessa meillä keskityin tekemään ylläriä halliin: vähän koristelua ja piñata roikkumaan.
Lauantaina Sq joutui silmät sidottuna lyömään piñatan rikki pesäpallomailalla, jolloin karkit (paperipäälliset) lensivät piñatasta ulos. Lapset pelästyivät, siis nämä vaavelit, sitä kovaa paukausta, mikä tuli siitä, kun pesäpallomaila osui piñataan.
Sitten kun tytöt ovat tarpeeksi isoja, heille järjestetään myös omat piñatat.

Ei kommentteja: