torstai 6. lokakuuta 2011

Hyvää syntymäpäivää, tytöt!


Tänään 6.10 tulee klo 15.25 vuosi siitä, kun Elli syntyi ja minusta tuli äiti. Minuutti sen jälkeen syntyi Helinä. Olen muistellut tässä vuosi sitten tapahtunutta ihmettä, mm. sitä että minun piti mennä Stockmannin Hulluille Päiville tasan 12 kuukautta sitten, mutta tapahtuikin sitten omat "Hullut Päivät". Sinä päivänä lähdin Naistenklinikan osastolta ulos tuulettumaan ja kävin bussilla/raitiovaunulla Ruoholahdessa syömässä. Sieltä saavuttua tytöt päätettiin päästää maailmaan. Tarkemmin voi lukea vanhoista blogikirjoituksistani.

Viime sunnuntaina vietimme jo synttäreitä, ensi lauantaina jatkuu juhliminen. Silloin tytöt saavat maistaa kakkua, koska Sq valmistaa tytöille omat pikkuruiset kakut. Nyt viime sunnuntaina söimme Sq:n tekemää juustokakkua, joka olikin tosi hyvää. Kyllä tytötkin saivat pari lusikallista maistaa, ja olisivat ottaneet enemmänkin.

Heti aamutuimaan kävimme neuvolassa, jossa tytöt saivat pari rokotetta - ei niin kivat synttärilahjat. Sitä ennen oli tietysti pituuden mittaaminen ja punnitsiminen. Helinä on melkein 74 cm pitkä ja painaa 10 kiloa; Elli painaa 8.5 kiloa ja on 71 cm pitkä. Ellille joudun aloittamaan rautalisän antamisen uudestaan, kun hemoglobiini oli vain 103 (p.o. 100-130). Helinällä oli 122, joten hänen ei tarvitse maistella rautaa. Lopetin raudan antamisen, kun alkoi hampaita tulemaan. No, täytyy sitten huuhdella suu raudanottamisen jälkeen vedellä, muuten hampaat tummuvat.

Nyt tytöt ovat päiväunilla, nukahtivat klo 11 pintaan, kun tulimme neuvolasta. Kello on 12.30 nyt. Nukkuisivat ainakin yhteen asti. Olivat niin väsyneitä, kun kolmeen otteeseen pistettiin. Saa nähdä, nostaako rokotus kuumetta illaksi.

2 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

:) Huomasin, että tänään tullut uusi postaus, niin uudelleen onnea tytöille.
Helinä on vuoden vanhana painavampi, mitä Spede! Spede oli 9330g, pitempi muistaakseni kun Helinä kuitenkin. Eli tästä todettava, että on tytöt todella hyvin saavuttaneet normaaliaikaisena syntyneitä lapsia tuossa koon kehityksessä!

Bullukat kirjoitti...

Myöhästyneet synttärionnittelut tytöille. Mahtavat Hullut Päivät saitkin :)