sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Kimallusta kortteihin

Tässä on kortti, johon käytin hileitä. Laitoin ääriviivatarran kaksipuoleiselle tarra-arkille, leikkasin kukan irti ja sitten tuputin kiillettä tarrakohtiin. Sitä kiillehilettä löytyy varmasti vielä juhannuksena lattialta.

Joulukoriste pääsi korttiin.

Tälle tein saman tempun, mutta papukaijoja ei oikein nyt erota, kun kiillehilettä on kauttaaltaan.


Siis aivan yksinkertainen kortti. Leikkasin neliöitä kiiltotarrasta, reunustin ääriviivatarralla ja joulupallot keskelle neliöitä. Yhteen neliöön sitten teksti.

-------------------

En ole tänä sunnuntaina vielä tehnyt yhtään korttia. Olen leikkinyt uudella iföönilläni, ladannut siihen ilmaisia ohjelmia, mm. japaninopetusta, joita voin kuunnella vaikka junamatkalla. En ole vielä löytänyt cd-levyä, jota voisin kuunnella lenkillä ollessani. En tosin ole nyt aktiivisesti etsinytkään, kun korttien teko on vienyt aikaa.

Uusia Spellbinderssejä tarvitsisin. Huomasin, että minulla ei ole ympyröitä, joten olen vähän kuikuillut ebayssä niitä. Ehkä joku päivä tempaisen ja huudan muutamia. Taala on niin halaapa vielä.

Töissä on vähän töitä, lomautuksia ilmassa... Who knows, ehkä kohta on monia päiviä aikaa tehdä kortteja ja kaikkea muutakin kivaa, jotka ovat jääneet "sitte ku on aikaa".

torstai 28. tammikuuta 2010

Kauniit kortit?

Tutkin usein muiden tekemiä kortteja, ja ihastelen niitä. Itse haluaisin tehdä samanlaisia hienoja kortteja, mutta valitettavasti en osaa, esim. minulla ei ole vakaata kättä, jotta saisin mm. kiilleliiman menemään suoraan. Olen tyytynyt sitten vain sellaisiin kortteihin, joissa ei vaadita piirustustaitoa. Olen ostanut kiilleliimaa ja kohovärejä, mutta arastelen niiden käyttöä, kun huomaan, että viivat eivät mene suoraan. Miten sitä kohoväriäkään laittaa, jos ei voi käyttää viivoitinta apuna? Onko kenelläkään ehdotuksia? Haluaisin niin tehdä sellaisia hienoja, ammattilaisten tekemiä kortteja. Blogeissa on aina niin kauniita kortteja, mutta omani... en ole joihinkin kovinkaan tyytyväinen.

Pitsit korteiksi

Kirppikseltä löytyi erivärisiä mukinalusia. Liimasin kuumaliimapistoolilla korttiin kiinni kukkaseksi. Maljakkokukan väritin geelikynillä.

Laitetaan nyt kirpputorilta löydetty pitsikin korttiin kiinni.

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Lahja ystävänpäiväksi


Minä ilmoittauduin tähän mukaan. On mukava lähettää jollekin tuntemattomalle jotain jännää. Ilmoittaudu sinäkin, vielä pääsee.

tiistai 26. tammikuuta 2010

Ensimmäinen leimaus

Tämän tein jo viime vuonna, mutta nyt keksin laittaa ympärille punaista kiilleliimaa. Vahinko vain, että en osannut laittaa tasaisesti. Harjoitus tekee mestarin... joskus hamassa tulevaisuudessa. En ole vielä käyttänyt niitä muutamia harvoja leimasimia, jotka omistan, mutta tähän käytin Onnea-sanaa.

Kaikki väsäykseni annan pois, jos joku huolii näyttelyn jälkeen. En tee niillä mitään. Varsinkin tämän kortin kohdalla alkoi epätoivo nousemaan, kun huomasin, että en saa tasaista jälkeä puristaessani punaista liimaa purkista. Vinkkejä otan mielelläni vastaan.

Ystävät, jotka tuovat kortteja näyttelyyn myös, toinen heistä päätti pistää korttinsa myyntiin. Minä taas haluan korteistani tuoton Haitin hyväksi.

maanantai 25. tammikuuta 2010

Sydämiä ja loistoa

Tässä tulee jo joulukortteja :-) Pitäähän sitä valmistautua ajoissa. Oletko valmis, joulu tulee?

Tiimarista löytyy erivärisiä kakkupapereita. Nyt vasta huomaan, että kukan keskustasta on tippunut yksi nyserö. Täytyy etsiä jostain...

Suklaarasiasta leikkasin kansikuvan korttiin. Nam!

Tähän käytin kaikkea kiiltävää: kuparinväristä kartonkia, hopeanväristä tarraa, kimaltelevaa punaista tarraa.

sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Kortteja väsätty (ja soiroo)

Tätä soiroo on nyt väsätty, onnistuu jo silmät kiinni. Mitäköhän tästä tekisikään?

Sain onnistumaan tällaisen nallekortin. Ensimmäinen kortti näyttelyä varten. Päätin tehdä lisää soirokortteja.


Tällaiset kukkakortit väsäsin seuraavaksi. Lisää seuraa lähitulevaisuudessa.

Nyt on keittiönpöydästä varattu puolet meikäläisen väsäyksille. Jos vieraita tulee maaliskuun alkuun mennessä, sitten siivoan tavarat kaappiin, muussa tapauksessa saavat olla nyt parilla pöydillä (ja pöydän alla sekä tuoleilla...)

torstai 21. tammikuuta 2010

Se pihvi on mustelma

Tässä viime sunnuntaina kävin lumihangessa uimassa, lensin portaissa, kun olin suoraan saunasta liikenteessä jalat märkinä. Ehkä sellaiset kolme porrasta menin alas pyllymäkeä, ja pehfassa on nyt ison käden kokoinen pihvin näköinen mustelma. Auts! Nukuin yhden yön huonosti, kun kääntyessä sattui, mutta nyt ei tunnu enää miltään.
Ai niin, naapuri oli parvekkeella tupakalla samalla kun tein lumienkeliä. Piti morjestaa :-) - oli mulla uimapuku päällä, sentään.

Kuinkakohan moni käy kerrostalojen keskellä lumihangessa uimassa? Tunnustakaa!

Kortteja on valmistunut liukuhihnalla, melkein. Tein maanantaina lähes koko päivän kortteja. Töissä on hiljaista, niin pidin pekkaspäivää. Oli iiiihanaa askarrella lähes koko päivä! Laittelen tänne kuvia myöhemmin. Käytin kaseeraus-menetelmää korttien teossa. (Kuuklatkaa jos ette tiedä) ;-)

tiistai 19. tammikuuta 2010

Nautitaan talven kauniista maisemista

Luonto on niin kaunis näinä päivinä, että on pakko mennä ulos kameran kanssa. Nämä kuvat on otettu ennen suurta lumisadetta.





Liikkuvasta autosta kuvatessa voi saada aika mielenkiintoisia otoksia. Tämäkin kuva on kuin jokin taulu.

(Tämä blogientry on jo 401. Blogia tulee enemmän kirjoitettua kuin vanhaa, manuaalista päiväkirjaa)

torstai 14. tammikuuta 2010

Joulutarvikkeita halvalla

Eksyin Tiimariin, kun siellä oltiin tekemässä inventaariota ja tyhjentämässä pöytiä joulusälistä. Nyt näitä sai edullisesti, 50 sentillä jne. Kaikki taisi olla alle euron per tuote.

Tästä joulunyöristä irroitan enkelit ja niitä voi liimailla kortteihin, ja miksei tuota pallonyöriä myös.


Tällaisia 10 kappaleen pakettikortteja 5 sentillä! Eiköhän näitäkin voi käyttää hyvin korttiaskarteluun.

Ja olenko minä vielä saanut kortteja paljonkin aikaiseksi? Olen pyöritellyt paperia sormissa, tehden spiraaleja. SQ sanoo, että se näyttää aivan siltä, kuin kutoisin ilman puikkoja :-) Se on hidasta puuhaa, mutta sitä voi tehdä missä vaan. Olin viikonloppuna kaverin luona. Muiden heilutellessa käsiä puhuessaan minä pyörittelin paperisoiroa... Ehkäpä saan joskus jonkun kortinkin aikaiseksi.

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Talvisia kuvia

Olen alkanut "harrastamaan" valokuvausta. Pikku-pikku digikamerallani on niin kiva räpsytellä kuvia, siis minä aivan oikeasti räpsäytän valokuvia, olen aivan amatööri. Alla hiukan talvisia kuvia, pimeässä otettuja, salamalla ja ilman salamaa.







Vasta tänään 13.1 on nuutinpäivä, eli pakanat heittävät kuuset pihalle. Ehdinpäs julkaista tämän vielä "jouluaikaan".


Tämän kuvan otti SQ, hän tietää kameransäädöistä enemmän kuin meikäläinen, ja yrittää minua kärsivällisesti opettaa.

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Aaa-puva tarvitaan!


Nyt on tuhma ukko merrassa. Ystäväni on tehnyt jotain minun pääni menoksi. Hän on varannut maaliskuuksi kirjastosta näyttelyajan, ja mitäh! Siis korttinäyttely koko maaliskuun, ja siihen pitäisi tehdä kortteja. APUA! Nyt on vajaa kaksi kuukautta aikaa tehdä kortteja, joten olen jo aloittanut huonolla menestyksellä. Pyörittelin tuollaisia ympyröitä kun halusin testata, miten tuo soiroista pyörittely onnistuu. Täytyy valita ohuempaa paperia, eikä 250 grammaista kartonkia, tulee muuten liian kulmikasta.

No, pitkä juttu lyhyeksi: Näyttelyyn laitan myös muidenkin tekemiä kortteja otsikolla "Kortteja yksityiskokoelmista". Kuka haluaa auttaa? Kuka tahtoo, että helsinkiläiset näkevät kättesi jälkiä? Jos haluat lähettää minulle tekemäsi kortin (tai kortteja), haluatko tekijän nimen esille tai yleensä mitään tekstiä kortin yhteyteen. Jos haluat kortin takaisin näyttelyn jälkeen, laita palautuskuori merkin kera mukaan. Jos et halua, saanko lahjoittaa korttisi hyväntekeväisyyteen?

Kiinnostuneet meilatkaa, jos haluatte osoitteeni ja ehkä tietää, mikä kirjasto Helsingissä...

Tässähän tulee kiirus!!!

Pingviinimatto

Sain ystäviltä syntymäpäivälahjaksi kylpyhuoneeseen pingviinimaton! Enää puuttuu pöntönkannesta pingviinitarra (en saa ostaa pingviinikantta).

Tältä näyttää nyt pingviinimäinen kylppäri.

Froteeankka tahtoo suihkuun!

Syntymäpäivänä sain ystäviltä myös kukkakimpun. Ihanat!

torstai 7. tammikuuta 2010

Jan Van Haasteren palapeli

Sain tämän Jan Van Haasteren palapelin SQ:lta synttärilahjaksi eilen. Hänen palapeleistä pidän kaikkein eniten, sillä niissä ei ole satoja paloja sinistä taivasta tai muuta tasaista väriä. Sellaisia palapelejä inhoan yli kaiken, tekevät minut hulluksi. Palapeleissä pitää olla paljon yksityiskohtia, kuten tässä kirpputori-aiheisessa palapelissä.

Ja tässä palapelissä on tapahtumia vaikka kuinka paljon! Van Haasteren peleihin kuuluu hain evä joka palapelissä, tässä löytyy oikeassa alakulmassa lattialla.

Flea Market eli kirpputori :-)

-----------

Synttärit menivät hyvin. Kaksi ystävääni tulivat puolenpäivän aikoihin, ja pelasimme ensin tovin Wii-konsolipeliä. Löysin Wiistä pingviinipelin, jossa piti kerätä kaloja kallistumalla jäälautalla (eli pelin mustalla tasapainolaudalla) vasemmalle ja oikealle: pingviini meni jäälautan reunalta toiselle... Myös keilausta ja tennistä pelasimme tovin, ja eräänlaista linnun lentely -peliä, jossa piti räpyttää käsiä kuin lintu lennossa. Kyllä oli vatsalihakset kovilla kovasta nauramisesta.

En yhtään ihmettele, jos ihmiset tykkäävät Wiistä.

Loppupäivä pelasimme Carcassonnea ja Skibboa, sekä saunoimme. Vieraat lähtivät iltakymmenen jälkeen hyvin ravittuina. Niin sujui loppiainen/synttärini eilen.

tiistai 5. tammikuuta 2010

Uusia kappaleita kirjallinen

Ostin itselleni synttärilahjan. Onhan tämä kirja ollut jo myynnissä yli vuoden, mutta päätin sitten "yllättää" itseni. Olen vähän pimputellut pianoa, kun välillä on pitkiäkin aikoja, että en avaa pianoa. Jouluna tuli peräti lauleltua 3-äänisesti serkun luona. Siitä on aikaa, kun olen viimeksi lauleskellut, joitain vuosia. Jos ei tarttis töissä käydä, menisin kuoroon laulamaan alttoa ja vaikka mitä kivaa keksisin. Nyt ei kerkeä kaikkea kivaa tekemään, osan kyllä, onneksi. Täytyy tehdä töitä...

sunnuntai 3. tammikuuta 2010

HUV! Ja arkinen aherrus alkaa huomenna

HUV eli Hyvää Uutta Vuotta, niin kuin hiukan myöhässä. En ole paljoa istunut koneen äärellä viime aikoina. Olen tehnyt kaikkea muuta, mm. nukkunut myöhään joka ikinen päivä (sinne puoleen päivään asti).

Vuosi 2010 otettiin vastaan kaupungin keskustassa paukkuja katsellen. Oli taskussa mulla kaksi viinilasia, ja kun vuosi vaihtui, kaadoin glögipullosta pienet paukut meille ja kilistelimme pakkasessa.
Kotia tultiin ja saunottiin taas. Sitten minä, avantohullu, tein jotain aivan pähkähullua: laitoin uikkarit päälle ja menin tekemään lumienkeliä näiden kerrostalojen keskelle. Lunta oli ainakin metri... ja hauskaa oli. Kello olikin jo 01 tms, joten ei minulla tainut olla silminnäkijöitä. Kun ei ole avantoa, niin ei ole. Ja näinä päivinä pääsee lumihankeen kaupungin keskustassakin, kun on niin paljon lunta kaikkialla.

Niin se on, että kaikki kiva loppuu aikanaan, eli töihin huomenna maanantaina. Pääpingviini ja froteeankka jäävät kotia pelaamaan kaiketi tietokonepelejä, kun minä aloitan arkisen aherruksen. Miten ihmeessä pääsen huomenna kuuden pintaan ylös punkasta, kun olen tottunut nukkumaan myöhään?? Nukkuminen on niin kivaaaaaa!!!!