sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Nukkuvia lapsia

Yhtenä tihkua ripsivänä iltana sain laittaa sipulit maahan kaikessa rauhassa, tyttelit vetivät sikeitä...

----- 

Nyt on puputettu tarpeeksi jouluruokaa. Tänään kävin aamulla klo 10-11 jumpassa - paikallisella liikuntasalilla oli avoimet ovet. Kävin kokeilemassa... en muista nimeä, mutta hiki tuli.
Sitten kaveri pyysi hiihtämään iltapäivällä, joten klo 16-17 olin hiihtämässä. Huomenna voin olla liikuttamatta eviäni.
Kirjoitan ekan kerran pikkurillilläni pitkään aikaan. Tunto alkaa pikkuhiljaa palautumaan, joten tunnen jo sillä niin, että pystyy jo hiukan kirjoittamaan.
Kauan se on kestänyt, paraneminen. Hiihtämäänkin pystyin tänään paremmin, en edes muistanut koko sormea.

Helinä oli sairaalassa ma-pe. Siis hän tuli jo 14.12 kotia. Odotin hänen tulevan vasta sitä seuraavana maanantaina, mutta hänpä kotiutui jo perjantaina. Sq vietti sairaalassa aikaa Helinän kanssa... Eikä tyttö ollut moksiskaan, vaikka kainalossa selkäpuolella on 10 sentin vekki. Liimalla ne vekit nykyään laitetaan kiinni (paitsi mun sormet).

Ellin kanssa oli laatuaikaa pyöräillessämme. Nyt ymmärrän, kuinka helppoa on, kun on vain yksi lapsi. 

Sq:n jäätyä joululomalle me päätimme lahjoittaa tyttöjen tutit pupulle. Perj. 21.12. otin ison kirjekuoren, ja kerroin tytöille, että kerätään kaikki tutit siihen kuoreen ja annetaan se pupulle. No, innokkaina olivat laittamassa kuoreen. Kuori laitettiin kiinni ja vein kuoren pois. Sitten laitoimme tytöt nukkumaan. Helinä sanoi, että tahtoo tutin, mutta olimme kovia. Hän itki tunnin tutin perään kunnes nukahti. Elli ei ollut moksiskaan koko tutista! No, hänellä on ahtaat röörit, niin ei ole pystynyt niin innoissaan imemään tuttia. Hammashoitaja tyttöjen 2-v tarkastuksessa sanoi, että H:n hampaistosta näkee, että imi tuttia. No, nyt se on poissa päiväjärjestyksestä. Muutaman illan Helinä sanoi, että haluaa tutin pupulta. Me vain siihen todetaan, että pupun vauvat tarvitsivat tutit.
Loppujen lopulta se oli helppoa. Ei ollutkaan viikon huutoa! Olin varannut ajanjakson, jolloin Sq on kotona eikä hänen tarvitse mennä töihin, jos yöt ovat repaleiset.

(Se hammashoitola-juttu oli lokakuussa tyttöjen synttäreitten jälkeen. Molemmat huusivat kuin syötävät, kun maskissa oleva täti kurkki suuhun.)

Tytöt ovat nukkuneet isojen tyttöjen sängyssä 7.12. lähtien. Hehän ovat olleet riemuissaan uusista sängyistä. Molemmat sängyt olemme saaneet ilmaiseksi. Maalasimme toisen vaaleanpunaiseksi, toinen sai jäädä puun väriseksi.
Elli on useamman kuin kerran löydetty Helinän kainalosta/vierestä nukkumasta. Kyllä oli orpo olo Ellillä, kun Helinä oli sairaalassa ja Elli joutui yksin nukkumaan.
Pari päivää sitten poistimme huoneesta kattolampun. Tytöillä oli tapana nousta sängystä, laittaa valot päälle ja alkaa hillumaan. Nyt on vähän vaikeampaa, kun pitää himmeän yövalon valossa temmeltää.

Siskokset nukkuvat vierekkäin niin söpösti

-----

Pari päivää ennen joulua vietin Hesapäivän. Ensin olin Hermannin saunassa saunomassa, sitten ystävän luona yötä, seuraavana päivänä kävin läpi Kampin, Stockmannin, Forumin ostostaivaat sekä Vanhan joulumarkkinat. Ai niin, ja myös Lönnrotinkadun kierrätyskeskuksen.
Kierrätyskeskuksesta löysin Aarikan ankkalasit 3 eur/kpl (3 kappaletta), Stockmannilta ostin hiukan erikoisempaa ruokaa, ja KALLISTA KAHVIA. Vasta kotona katsoin kuittia, että mitäs kummaa sitä on tullut osteltua. Kahvia 150 grammaa / 16 euroa, mitä se olikaan, 106 euroa / kilo!!! Mutta on kuulkaa hyvää ja vatsaystävällistä. Jotain Hawaiin kahvia. Nam.
Vanhan markkinoilta ostin itselleni joululahjaksi koruja. Forumin postikorttitaivaskaupasta muutamia hauskoja pingviini ja pöllökortteja sekä volkkarin (kuva alempana).


-----


Joulu olimme kotosalla, kuten aina ennenkin. Jouluaatonaattona tyttöjen varamummi (Helinän kummi) tuli ja teimme piparitalon, pipareita ja joulutorttuja. Siis tytöt tekivät pipareita. Se oli tosi kivaa!!! Ensi joulukuussa uudestaan.


Piparien teossa tyttöset tässä

Samaan aikaan isäni tuli veljeni kanssa käymään. Isälleni oli tärkeää, että tytöt avaavat hänen lahjansa. Saivat hamoset, ihan kivat punaiset hameet.

Jouluaattona tyttöjen pappa tuli aamupäivästä meille. Puolenpäivän aikaan tytöt ja pappa avasivat joululahjansa. No, tytöillä jäi puolet avaamatta. Saivat legoja, junarataan Lidlistä ostettuja jatkopaloja (Brion, Ikean ja Lidl:n junaradat käyvät kaikki yhteen, tiedoksi tietoa etsiville), 2 smurffia, piirustuslevyt, Muurlan Muumi-mukit, pari kirjaa. Pappa sai smurffi- ja ressutavaraa sekä lakuja. Reppu ostetaan myöhemmin... Oli toivonut sellaista sveitsiläistä reppua - tiedättehän sen swiss army -veitsen - samanmerkkistä. Saanee, kun vähän tutkitaan, josko netistä saisi edullisemmalla.
Minä ja Sq jätimme omat lahjat myöhempään ajankohtaan.
Tytöt menivät päiväunille hetkeksi. Klo 15 lähdimme syömään lähellä sijaitsevaan hell.srk.temppeliin. Sen jälkeen lähdimme aattoajelulle: veimme papan Vantaalle viettämään joulua. Me muut jatkoimme Hesan keskustaan. Halusin nähdä Aleksanterinkadun jouluaattona. Koska siellä ei ollut ketään, ja löysimme autopaikankin helposti, kävimme ihailemassa Stockmannin ikkunan jouluasetelmaa. Koko ikkuna ja katu oli vain meitä varten! Kylmä oli, en ollut varautunut villahousuin...

Aleksanterinkatu autiona 24.12.2012 klo 19:30.


Stockmannin ihana ikkuna

Sitten ajelimme kotia, tytöt menivät nukkumaan, ja me kaksi avasimme joululahjamme. Sq sai minulta kirjoja ja pähkinäsuklaata. Minä sain Aku Ankan näköispainokset 1970, Madonnan uusimman CD:n (nämä e.m. oli minun toivelistalla). Itse annoin itselleni volkkarin ja koruja. Sitten sain pingviini-yöpuvun, askartelukirjan (joita minulla on nyt kaksi).
Noita koruja halusin jo kolme vuotta sitten, mutta silloin en raskinut ostaa.

Tässä kuvia lahjoistani:

Forumin kivasta kaupasta lahja itselleni
Kaulakoru ja avaimenperät, jotka muutan korvakoruiksi.
Korvakorut ja kaulakoru ("silmäsalmiakkia")
Kaulakoru ja kolme jääkaappimagneettia
Kaulakoru: pöllö häkissä


-----


Joulupäivänä olimme kotona. Minä tein töitä kuutisen tuntia tietokoneella - teen nykyään etänä hiukan töitä. Ja sitten sain inspiraation pyyhkiä pölyjä! Silloin tehdään, kun inspis tulee, olkoon vaikka joulu (ihan kuin olisin ennenkin kirjoittanut näin). Tyttöjen huoneessa hyllyn päällä oli kahden vuoden pölyt. Yhtenä päivänä vähän katsahdin sinne, ja huomasin, että nuket ja nukkekoti ovat ihan pölyssä. Oli jo niin pölyistä, että kurkkua alkoi jo karhentamaan. No, ei kuin luuttu käteen ja siivoamaan.

Minun joulusiivous: avasin pari päivää ennen joulua yhden vitriinin, jossa minulla on Arabiani ja Iittalani yms. ja kahden vuoden pölyt! Pesin koko sisustan. Oli pakko!

Joulupäivä oli ja meni, siis ei mitenkään ihmeellisesti. Oltiin vain niin kuin normaalipäivinäkin.
Tapaninpäivänäkään ei tehty mitään. Taisin käydä kävelyllä.

Päivät ovat nykyään vähän tasapaksuja. Onneksi on kylämatka Hesaan tiedossa.

Ennen joulua harrastin hiukan kulttuuria! Kävin laulamassa kauneimmat joululaulut kirkossa, sitten keskiviikkonan ennen joulua paikallisessa salissa kuuntelin kahta miestä, duettoa. Lauloivat joululauluja jammaillen. Ja DIANDRA tuli myös lavalle laulamaan Whitney Houstonin yhden suomeksi käännetyn kappaleen. Jes! Mun idoli, hiukan.
Ja 23.12. kävin kuuntelemassa kuoroa kirkossa. Enpä ole ollut näin harras kuuntelija... koskaan!

Mä lisään nyt kuvia tähän kirjoittamaani tekstiin. Eivät ole nyt niin hyviä, kun on otettu kännyllä (tosin känny on aika uusi iPhone 5). Täytyy ensin ottaa kännykällä joululahjoista. Oikea kamera on kaverilla lainassa. Taitaa ostaa sen, joten olemme ilman kameraa. Meidän kameraa osaa käyttää. (Mummeli osti kameran marraskuussa, mutta ei osaa sitä käyttää!!! Myyntiukot puhuivat ympäri. Kamera on nyt huutiksessa myynnissä. Ovh. 170 euroa, satasella lähtee, Olympus, takuuta kaksi vuotta kaupan ostopäivästä).

-----


Ai niin, kävin Fazulla, kun sinne järjestettiin ryhmämatka. Lehdessä oli "Helsinki-matka, 30 euroa". Kävimme Vantaan Fazerilla, Vantaan Ikeassa, Tuusulan Pajutallissa (pajujuttuja kamalasti) ja Tuusulan kukkakaupassa. Missä se Hesa on? Tässä kuva:Fazerilla sai syödä viisi minuuttia niin paljon karkkia kuin napa sieti.

(Ja sitä karkkia on sitten syöty loppukuukausi, että napa näkyy!)


Ei kommentteja: