lauantai 4. helmikuuta 2012

Pakkasesta terveisiä

Matkalla kotia. Olemme olleet reissussa viime perjaista lähtien, jolloin lähdimme Punkaharjulle viikoksi mökkeilemään. Punkaharju on Savonlinnan pohjoispuolella, ja mökkipaikka oli Retretin naapurissa. Kattoboxiin pakattiin mm. minun sukset ja tyttöjen pulkat.
No, eikös sitten alkanut kovat pakkaset. Kyllä minä kävin joka päivä hiihtämässä, mutta piti laittaa neljät housut päällekkäin, ja sittenkin oli kylmä.
Pari kertaa kävimme Savonlinnassa. Ekalla kerralla mentiin koko poppoo junalla. Tyttöjen eka junamatka. Niin kova pakkanen, ettei me Savonlinnassa paljoa kävelty. Pääasia oli, että mentiin junalla, käytiin kahveella ja vähän ruokaostoksilla.
Toisella kerralla mentiin ihan kahdestaan. Jätettiin pappa ja tytöt mökille. Silloin ostin Prismasta toppahousut ja Salon pukimosta farkut. Voi että mä inhoan vasteostoksialla olemista!
Sen sanon, että oli kyllä kallista savonlinnalaisilla kirpputoreilla, kun muutama kierrettiin. Eipä mitään oikein tarttunut mukaan, paitsi palikkapeli tytöille. Toppahousut ostettuani hiihtäminen oli ihan kivaa, kun ei tarvinnut puoliksi jäätyä. Tuli jopa lämmin. Tyttöjen kanssa kävimme parina päivänä vähän vetämässä pulkkaa, puoli tuntia kerrallaan. Oli liian kylmä, niin kuin -26C!
Ei tuon mökkiviikon pitänyt noin mennä! Mökkihöperöitä tytöistä oli tulla, joten ihan hyvä, että nyt pääsevät kotia ja omiin sänkyihin. Viime yöt ovat olleet vähän risaisia...
Mökillä meillä vaipparoskis ja pakasteperunamuusi olivat samalla penkillä - ulkona kuistilla. :D
Eilen lähdimme Punkaharjulta ja ajoimme Varkauteen yhdeksi yöksi Sq:n sedän ja tämän vaimon luokse.Sai olla silmät selässäkin, kun nämä lapset halusivat kosketella koriste-esineitä ja vedellä kirjoja ulos kirjahyllystä. En yhtään ihmettele, miksi tämän kokoisten lapsien vanhemmat haluavat olla mieluummin kotona. Vierailut väsyttävät - vanhempia. Tänä aamuna kävimme Varkauden keskustan neljä kirppistä läpi. Otettiin tytöt mukaan, niin sai pappa jutella rauhassa veljensä kanssa, ja saivat kaikki levätä.
Eipä oikein mitään löytynyt Varkaudenkaan toreilta. Mainitsin SQ:lle, että kirppikset ainakin Savossa ovat kalliita romuliikkeitä. Synnytyslaitokselta ilmaiseksi saadusta vaaleanvihreästä laukusta pyydettiin 5€:a! Katsomme aina, mitä Bengalin Tiikeri -DVD maksaa. Se on sellainen ilmais-DVD, joka on varmaan jaettu ilmaiksi joka talouteen. Yleensä niiden hinta liikkuu siinä yhdessä eurossa, mutta nyt löytyi huippuhinta: 3,5 €:a!!! Ei se ehkä hölmö ole, joka pyytää, mutta se on pöljä, joka tuollaisen hinnan maksaa. Minä pistin tuon meille tulleen DVD:n askarteluun. Ja oman vihreän, synnytyslaitokselta saadun liberolaukun annoin ilmaiseksi jonnekin. Ehkä siitä viisi euroa saisi 100 vuoden päästä...
Varkauden keskustassa neljän kirppiksen jälkeen käytiin kahveella ja syömässä runebergin tortut. Tytöt katsoivat meitä, että eikö he saa mitään. Höh!?- sanoi Helinä. Ostin tytöille sämpylän, jota oli mukava mutustella.

Nyt paluumatkalla poikkesimme serkkuni luokse Mikkelissä kahvilla. Näkipä tytötkin kaksi pikkuserkkuaan.

Sohva-asiaa:
Huomenna lähdemme hakemaan 60 kilsan päästä sohvaa, jonka ostin netistä pari iltaa sitten. Olin jo tehnyt kauppaa naamakirjassa yhdestä vaaleasta, isosta sohvasta, joka sijaitsee kotimme lähellä, mutta sitten katsoin nettiä, ja sieltä löytyi samanlainen, ruskea (parempi lapsiperheessä) 3 m:ä pitkä divaanisohva, ja huomattavasti halvemmalla, niin ostin sen näkemättä (kuvat näin). Olin nimittäin koeistunut tätä vaaleaa sohvaa sekunnin... hakiessani myyjältä IKEA:n Malm-lipaston. Olemme olleet nykyiseen sohvaan tyytymättömiä. Siitä meni yht'äkkiä jouset vuosi sitten. Ne vaihdatettiin nyt viime syksynä, mutta ei se hyvä ole. Kun istun SQ: vieressä, tuntuu, että istun alamäessä.
Sohva on vuodesohva, mutta olemme levittäneet sen vuodesohvaksi ehkä kaksi kertaa...
Olen etsiskellyt divaanisohvaa, tarpeeksi isoa. Kyllä sellaisen mittatilaustyönä saisi I-s-k-u:sta 2500€:lla. Netissä sellaiset normaalimittaiset sohvat myydään 500€:lla, mutta me olemme etsineet ISOA sohvaa! Nyt löytyi, ja paljon vajaa 400 eurolla!!! Ei ihmiset etsi isoa sohvaa, vaan kaksi metriä pitkiä, johon mahtuu kolme istumaan vierekkäin. Minä olen jo monta kertaa puhunut SQ:lle, että divaanisohva olisi kiva, mutta kun siihen mahtuu normaalit kaksi istumaan, ja yksi divaanin päälle, muistuttaa hän. No, nyt tulee Sohva isolla ässällä. Joko tumma tai sitten se vaalea, jos tumma ei jostain kumman syystä miellytä (esim. myyjä ei ole maininnut jotain vikaa). Sekä tumma että vaalea sohva myydään tilanpuutteen takia.
Me luovumme yhdestä nojatuolista, joka on ollut sohvamme jatkona, joten hyvin mahtuu sohva.

Nyt saavumme kotia. Tässä meni hetki, kun tätä kännykällä naputteli, ja välillä torkahdin (ihme!). Laittelen tänne taas kuvia kun kerkeän.

Vielä päivän witsi (jostain luin):
valelääkäri määrää luulotautia sairastavalle lumelääkettä.
---------
Edit huhtikuu 2012.
Laittelen tässä kuvia tänne siitä pakkasesta...

Punkaharjulla odottelemme junaa kamalassa pakkasessa.

Tämä on se Suomen suurin puukirkko.

Aurinko laskee aikaisin tammikuussa.

Kauniit ovat maisemat.

Yritystä ottaa ikkunataiteesta kuvaa.

Hiihtoladulla nähty kävelysilta.

Sininen hetki ikkunan läpi kuvattuna.

Mökin kuisti toimi meillä sen viikon pakkasena että vaipparoskiksena.


Tikkaiden alla oli kiva paikka leikkiä.

 Omia leluja oli mukana (peltiset sukkalaatikot).

Tässä ihastellaan takkaa. Huomaa piikkimatot. Estivät liian lähelle tulta menemiset.

Missä se pulla viipyy?Ei kommentteja: