sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Teletapitusta

Tytöt katselevat teletappeja, minä istuskelen nojatuolissa ja odotan Apen tuloa autotallista, niin pääsen istuskelemaan tietokoneen ääreen.

Uusivuosi meni rauhallisesti.
Sq, Appi ja tytöt kävivät katsomassa raketteja. Tytöt nukahtivat vaunuun, eli eivät ainakaan pelkää pauketta, vaikka minä arvelin, että alkavat huutamaan.

Vuoden aloitin urheilemalla: olin ajatellut pyöräillä siskoni luokse, jos säähän mahtuu.
Enpä arvannut, että olisi niin kylmä! 10 kilsan kohdalla epäilin jo, että onko hommassa mitään järkeä. 20 kilsan kohdalla oli jo varpaat niin jäässä, että laitoin toiset lapaset sukiksi, ja soitin Sq:lle, että poimii minut kyytiin, jos en ehdi määränpäähän ennen heitä.
30 kilsan kohdalla otsa alkoi olemaan jäässä, tee loppui ja kylmä banaani maistui taivaalliselle, ja ihmettelin, missä muut viipyvät.
40 kilsan kohdalla päätin, että jos muut eivät saavu ennen kylän kirkkoa, ajan maaliin asti (53 km). Kilsa ennen kirkkoa auto saavutti minut. Menin kiitollisena autoon lämmittämään varpaitani. Minulla oli vain lenkkarit ja urheilusukat. Olisi pitänyt olla talvikengät! Mutta en tajunnut, että on niin pakkanen (-6).
Siskoni luona kuuma suihku ja tee maistui. Päivän päätteeksi menin vielä saunaan lämmittelemään, koska tuntui, että olin ytimiä myöten jäässä.

Toissa päivänä oli loppiainen, eli kuusi pois. Meillä kuusi oli ulkona terassilla, mutta jouduin siirtämään sen halliin, kun myrsky heitteli sen monta kertaa kumoon ja siitä hajosivat lamput :( Monia joulukoristeita minä en ollut laittanut jouluksi. Jätin vielä kyntteliköt valaisemaan, ja tietysti ulko-oven luona valaisee lamppurimpsu.

Toissa päivänä oli myös synttärini. Pari ystävää tuli pelaamaan. Sq antoi mini-telkun, jonka laitoin yöpöydälleni. Unettomina öinä voin sitä katsella. Sain myös pari uutta peliä: Thurn und Taxis (vaikea) sekä Mölkyn serkku Pölkyn. Sitä voi sitten kesällä pelata pihalla.
Kakkua ei ollut, mutta Sq väänsi torttuja ja pipareita, kun oli vielä taikinaa jäljellä pakastimessa. :)

Tänään oli ihana ilma, kun pakkasta oli 10 astetta. Vauvapulkat on hankittu, mutta vielä puuttuu hihnat. Täytyy käydä ostamassa hihnaa kangaskaupasta. Sq:n kanssa kävimme keskustassa kävelyllä, tytöt jäivät päiväunille kotia papan kanssa.

Rauhallinen sunnuntai on kääntynyt ehtoopuolelle.

Hyvää vuoden jatkoa kaikille!






Ei kommentteja: