torstai 19. tammikuuta 2012

Säästin 40 euroa

Säästin äsken 40 euroa, kun kävin Vantaan Sinellissä. Mies kysyi, että paljollakos ostit? Vain 30:llä, vastasin nauraen. Koko päivän olen hihkunut, kunhan pääsen käymään Sinellissä, kun siellä on ale. Mies, appi ja tytöt, jotka nukkuivat, odottivat autossa - 45 minuuttia!
Menin ensin outlet-osastolle. Lastasin koriin edullisia jouluaiheisia dufex-arkkeja ja leimasimia. Sitten valitsin kartonkeja, eurolla kymmenen. Kiertelin ja kaartelin. Lopulta laitoin dufexit, leimasimet (2 kpl / 1€) ja jostain koriin eksyneen leikkurin pois, otin vain papereita.
Siirryin isommalle puolelle ihmettelemään ja ihailemaan... Sizzix-stansseja löytyi alepuolelta 2 lintuaiheista. Oli myös Sizzixin oma suorakaide-stanssipakkaus (19€!), jonka jätin sitten ostamatta, vaikka sellaista olen kaivannut. Se olisi vaatinut jonkun adapterin, joten yritän etsiä, jos Spellbindersiltä löytyisi suorakaide. Noita tartten siihen, kun silppuan joulukortteja askarteluun sopiviksi.
Siis sellainen oli Sinelli-vierailu tänään.

Syy, miksi lähdimme Helsinkiin, on se, että Helinällä oli sydänultra. Aamulla herätys oli jo klo 8, stadissa piti olla klo 10. Vähän myöhästyttiin Lastenlinnasta, kun sää oli mitä kamalin, lunta satoi kunnolla.
Helinä otti tutkimukset suht rauhallisesti. Ensin ajattelin, että joutuvat antamaan rauhoittavaa tytölle, koska eihän tuo paikoillaan pysy. Mutta onpa heillä kokemuksia, miten lapsia kohdellaan. Sydänfilmissä näytettiin leluja ja ultrassa katsottiin teletappeja. Eikä edes huutanut, kuin syötävä, vaikka lääkäri oli mies.
Parin kuukauden sisällä on leikkaus. Auki jäänyt ductus suljetaan joko katetrin kautta nivusista taikka avoleikkauksella. Sq on sitten sairaalassa sen 2-7 päivää Helinän kanssa, ja minä kotona Ellin kanssa. Sen takia näin, koska minähän nukun niin huonosti.

Tytöt ovat nyt pariin otteeseen päässeet pulkkailemaan. Appi rakensi hallin eteen pulkkamäen.
Minäkin onnistuin lopulta hankkimaan neljät talvisaappaat tytöille 8€:lla. Kahdet paxit ja kahdet kuomat. Koko on 23.
Äitiyspakkauksen talvihaalarit mahtuvat nyt. Tytöt ovat kuin kaksi marjaa, tosin toisella mustat kengät, toisella punaiset. Pulkat ovat myös eriväriset: Ellillä tyttömäisen punainen, Helinällä sininen.
Mä en etsi mitään värin perusteella. Nyt kun noille käy vaate kuin vaate, saa olla sitten sininen, musta tai punainen.
Harmittaa, kun ei tullut otettua sellaista kuvaa, jossa toinen tyttö on toisessa haalarin lahkeessa, toinen toisessa. Haalarit olivat niin suuret vuosi sitten. No, jos haalarit ovat 80-senttiselle, ja tytöt olivat syntyessään 40 senttiä pitkiä...

Olen kerran ehtinyt käydä hiihtämässä. Menen ehkä tänä iltana, kunhan ei ole plussan puolella säätila.

En ole nyt käynyt lapsitapaamisissa, kun se lähteminen on niin hidasta. Noiden kahden pukeminen talvivaatteisiin, jo pelkkä ajatuskin, saa hikikarpalot nousemaan otsalleni.

Vaalit tulossa. Kävin postissa ja ihmettelin hetken, mikä juttu siellä oli menossa. Ennakkoäänestyksen eka päivä. Minä päätin hoitaa äänestyksen saman tien pois alta ja kävin raapustamassa numeron paperiin. Heitin vitsiksi vaan sen numeron. Ei hän pääse jatkoon, mutta annetaan nyt sääliääniä :D

Saavumme kotopuoleen. Sq jää nyt isäkuukaudelle, minä vietän putkeen kesä- ja talviloman nyt!

Tässä tekstissä voi olla kirjoitusvirheitä, kun nakkisormillani naputtelen, ja kännykällä.

Ei kun seuraavaan kertaan. Ja sit ehkä hiukan kuviakin tänne.



Ei kommentteja: