sunnuntai 25. syyskuuta 2011

HALLOO, missä kaikki ihmiset?

Viime viikon keskiviikkona katselin tv-uutisten säätiedotusta silmä kovana: tuleeko sunnuntaina sade vai eikö tule. Torstaina illalla sateessa kävin naapureitten ovilla mainostamassa, kyselemässä kiinnostuneita, muistuttamassa niitä, jotka olin jo tavannut... Tein koneella kauppojen ilmoitustaululle mainokset, laitoin nettiin paikallisen lehden tapahtumasivulle ilmoituksen (josta lehti poimi pari riviä painettavaan perjantain lehteenkin, vein mainokset kauppoihin... Yritin kaiken tehdä, mitä ilmaiseksi voi tehdä mainostaakseni tapahtumaa. 4 cm x 4 cm kokoinen ilmoitus olisi maksanut 110 euroa! En sitten viitsinyt siihen vaivautua sen hinnan takia.
Soitin kaupungin terveystarkastajalle. Laki on muuttunut 1.9.: enää ei tarvitse edes ilmoittaa, jos aikoo myydä/tarjota kahvia/pullaa tms. "yksityistilaisuuksissa", siis myyjäisissä, kirpputoreilla tms. kerran tapahtuvalla.  Selvä!

Torstai-iltana ja perjantain aikana kanniskelin tavarat hallista autotalliin - mukavampi myydä autotallin puolelta kuin (teollisuus-)hallin puolelta. Perjantai-iltana laitoin tallissa tavarat pöydille ja hinnoitellen, ja vein näiden parin kadun postilaatikoihin muistutuksen sunnuntain katukirppiksestä.

Lauantaina kävimme aamusta iltaan Mikkelissä serkkuni luona, joten en pystynyt paljoa tekemään kirppiksen hyväksi.

Tänään heräsin jo klo 7 Ellin itkuun. Kävin laittamassa tutin suuhun, ja yritin jatkaa uniani siinä onnistumatta. Nousin ylös ja lähdin ulos kantamaan terassituoleja ja pöytiä "kahvilaa" varten. Sillä välin Sq heräsi ja teki puuron. Appi oli tullut edellisiltana yöksi, jotta oli valmiina tyttöjä viihdyttämään päivän ajaksi.

Yhdeksältä tytöt heräsivät, tein heille puuron, jonka pappa sitten syötti. Minä menin pihalle laittamaan kirppistä valmiiksi, Sq teki kahvetta, toi pullan, pahvimukit yms. ulos, kävi laittamassa kyltit tien varteen. Ei kun hommiin.


Ja oli kuulkaas tosi hiljaista!! Missä kaikki ihmiset??? Vähän ennen kymmentä tuli pariskunta, jotka enimmäkseen kaivoivat ilmaispinoa ("Maksa omantunnon mukaan tai vie ilmaiseksi"), ja maksoivat jotain. Siitä taisin eniten netota. Ilmaispinosta! Jotakuinkin kympin (yläkuvassa kasa keskellä). Olin pinoon laittanut vhs-videokameran. Se oli menossa sähköelektroniikkaromuun. No, yksi mies otti sen ja sanoi, että mitä mä siitä haluan. Yksi euro... :-D


Koko päivän saldo oli 53 euroa, kävijöitä ehkä 15 ihmistä. Oli hoono päivä, tosissaan. Pyörällä kävin nämä kaksi katua läpi. Näin, että kuusi taloutta oli innostunut myymään (23:sta). No, ihan ok. Sain raitista ilmaa (oli kylyyymä), tavarat tuli tuuletettua ja käytyä tosissaan läpi, naapureihin tutustuttua, teetä litkittyä viisi kupillista. Onneksi aurinko paistoi, sateella emme olisi toteuttaneet moista. Ja saimme yhden ison taulun menemään, vihdoinkin.

Nyt olen pakannut pahvilaatikoihin kierrätyskeskukseen menevät, jota kuinkin auton takakontti täyteen. Lokakuussa olen menossa ystävän kanssa Valtteriin myymään.

Tiesitkö, että kirjat, joista puuttuu se paperikansi, ulkokuori, suojakuori, miksi sitä nyt kutsuttiinkaan, on yhtä kuin nolla, arvoton, roskiin. Minulla on sellaisia neljä vaippalaatikollista. Yritän jossain vaiheessa tarjota niitä kierrätyskeskukseen. En viitsi niitä viedä edes Valtteriin.

Jos jota kuta kiinnostaa, laittaa nyt sitten kommenttia. Voin ottaa kuvan ja pistää tänne blogiin. Saa sitten postikulujen hinnalla kirjan / kirjoja.

Pitäisiköhän kokeilla joku arki-ilta, viedä kyltit tien varteen ja katsoa, eksyykö pihalle kukaan töiden jälkeen ostoksille?

3 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Minä olen vienyt sininauhan hyväntekeväisyyteen mm. kirjoja, ja sellaista mitä ei halua heittää roskiin, mutta ei maksa vaivaa myydäkään.

Bullukat kirjoitti...

No johan oli vähän porukkaa. En ole tiennyt, että paperikansi on niin tärkeä asia kirjassa. Minkälaisia kirjoja sulla olisi tarjolla?

Oikku kirjoitti...

Jotkut Bookcrossingin harrastajat tykkäävät myös tuunata kirjoja eli tehdä uusia kansia puuttuvien tilalle! BC:n kautta saisit kirjasi varmasti kiertoon, postikulut siinä joutuu kyllä yleensä maksamaan itse (jos kirjoja on tarjolla paljon yhdellä kertaa, voi toki sopia postikulujen jakamisesta).
www.bookcrossing.com