perjantai 26. lokakuuta 2012

Syökää puuroa

Ajattelin tulla muutamaksi minuutiksi koneelle, ja kokeilla, miten noi kaksi pärjää puurojensa ääressä. En jaksanut enää katsella sitä tappelua puuronsyömisen kanssa, että pakko siirtyä välillä takavasemmalle. Sotkekoon, jos eivät syö. Heistä on tullut aika ronkeleita, valitettavasti.

Kohta puoliin lähdemme sairaalaan. Helinän leikkaus pitäisi olla huomenna, mutta nyt on ilmennyt nuhaa. Katsoo nyt, jos se leikkaus taas perutaan. Edellisen kerran piti olla syyskuun viimeisinä päivinä, mutta oli flunssassa silloin. Nyt on ollut pitkään terve, mutta Ellillä nenä on vuotanut muutamia päiviä kunnolla, ja nyt taitaa Helinäkin sairaustua. Aj sjutton...

Tänne satoi nyt sitten lumi. Ei toi pysyvää lunta ole, mutta lunta kuitenkin. Sq vaihtoi eilen illalla renkaat, jotta voin turvallisin mielin ajella Hesaan.
Kuistille sitten pimeydenpoistovalot seuraavaksi. Odotin ensilunta, ennen kuin tulee ne valot. Ehkä hän ehtii tänään illalla. Ehkä. Ja jos huomenna ei ole Helinän leikkausta, niin sitten on aikaa laittaa valot sekä ruohonleikkurin talviteloille.
Toivottavasti leikkuri ei lähde tänään itsekseen leikkaamaan lumipeitteistä nurmikkoa. En muista sen aikatauluja. Joo, meillä on sellainen itsestään kulkeva Untamo-ruohonleikkuri, Huutiksesta ostettu rikkinäinen, joka vaati korjattavaa. Ihan kiva. Sq:n ei tartte leikata talon ympärystöä. On ainakin joku osa ollut siistinä koko kesän. Kukkapenkit ovat olleet retuperällä. Niitä sai koko ajan nuohota. Olkoon, ajattelin. En ole puutarhaihminen. Olisikohan konetta, joka hoitaisi koko puutarhan?

Täytyy kaiketi mennä katsomaan, mitä keittiössä sotketaan. Pesen sotkut ja lähdemme sairaalaan. Ellin vien papalle. Nähköön nälkää.

Kirjoittelen myöhemmin lisää.

1 kommentti:

Tuula kirjoitti...

Oi, toivottavasti leikkaus on mahdollinen! Tulee heti huono omatunto, jos sai Spedeltä (kun oli ollut se flunssa!) :/