maanantai 20. elokuuta 2012

Kaukaista hoitoa

Kaukohoidot
Tarvittaessa energiaa voidaan lähettää myös kaukohoitona, jolloin asiakas on kotona ja hoitaja lähettää hänelle energiaa mm. erilaisiin vaivoihin tai muuten vaikeaan elämäntilanteeseen.
Hoidon kesto n. 30 min., hinta 20 e
-----------------
Siis tässä katselin yhtä esitettä, ja alkoi naurattamaan... Mä voin antaa kaukohoitoa ihan ilmatteeksi!
------------------

Onko siitä vähän, niinku, aikaa, kun olen tänne viimeksi kirjoitellut? Tässä on tapahtunut vaikka mitä. Ei nyt mitään järisyttävää, tosin.

- Sq:n loma on nyt ohitse. Olimme viikon mökillä Siikajoella. Sieltä käsin kävimme morjestamassa tätiäni, jolloin näin myös muutamia serkkujani.
Autolla ajettiin kohti pohjoista, välimatkalla pysähdyimme Mikkeliin serkkuni luokse kahveelle, sitten yöksi Sq:n sedän luokse, siitä jatkoimme Siilinjärvelle, jossa jälleen kahveella serkkuni luona, sitten Piippolaan toisen serkkuni luona kahveella, kunnes saavuimme Siikajoelle. Tulipahan nähtyä serkkuja.
- Lopun lomaa olimme kotona. Se aika vaan "män" jonnekin.
- Hiekkalaatikko on tulossa, joskus. Lautakasa on ilmestynyt halliin.
- Tytöt voivat hyvin. Molemmat hokevat koko ajan: "äiti, äiti". Sq odottaa, milloin he sanoisivat "isi". Jotain muutakin he osaavat jo sanoa, mm. pappa, täti, jalka, eh... Pieniä sanoja.
- Viime torstaina olivat ensimmäisen kerran srk:n kerhossa. Tunti meni hyvin, sitten Elli alkoi itkemään. Soittivat minulle. Olisi pitänyt jäädä oven taakse kuuntelemaan, vieläkö itkee. Nimittäin, kun menin hakemaan, Elli istui tyytyväisenä ohjaajan sylissä ja katseli kirjaa. Mutta kun minä ilmestyin, niin alkoi itkemään. 10 minuutin kuluttua ei enää itkenyt, vaan leikki. Kun mainitsin kaupassa käymisestä, niin heti alkoivat molemmat parkumaan. Ja kun jatkoi, että "mennäänkö kaikki kauppaan?", alkoivat tytöt vilkuttamaan ohjaajille ja suunnistivat ovelle. Se siitä kerhopäivästä. Ensi keskiviikkona yritetään uudestaan. Eihän se kestä kuin 2 tuntia, keskiviikkoisin ja torstaisin. Ehdin käydä rullaluistelemassa sen tunnin aikana. Kun pitäisi laihduttaa...
- Joo, kävin vaa'alla ja hermostuin. On tullut kiloja varkain. Sitä se kotona oleminen tekee. Suklaa ja pullat maistuvat, eikä saa persettä sohvalta ylös! Saamaton laiskamato olen ollut. Nyt sitten vuosi aikaa päästä niihin mittoihin, mitä olin imettämisen aikoihin. Nämä kilot tulivat imettämisen jälkeen!
- Olimme jälleen neljän päivän leirillä Piikkiössä. Tällä kertaa en ollut yksin, vaan Ellin kummi oli mukana. Ja meillä oli niin mukavaa! Vaikka huoneessa oli kuuma, ilmastointia ei ollut ja minulla neljän päivän päänsärky, kuumuudesta johtuen. Mutta nyt kun oli kummi mukana, pääsimme yhdessä uimaan.
- Leirin jälkeen vietimme päivän Turussa. Näytin taloa, jossa asuin 3 vuotta nuoruudessani, kävelimme Kupittaan puistosta keskustaan, kävimme ihmettelemässä Sipulisaunaa... ja eräällä kirppiksellä (2 ehdimme käydä) törmäsin vanhaan työkaveriin. Aivan tosi iso sattuma.
- Ja kävimme Colorscapessa. Se oli aivan mahtava! Heti, kun se tulee Hesaan, menen uudestaan!!! Tytöt tykkäsivät, me kaikki tykkäsimme. Kuumahan siellä oli, +40 astetta, ja lopulta meidän piti pyytää jotakuta niistä oppaista viemään meidän ulos. Se oli sellainen labyrintti, että sinne eksyi. Suosittelen! Kuvia en jaksa nyt ladata tänne, lataan joskus myöhemmin.
- Postikortit ovat olleet työhuoneen lattialla. En ole kerennyt tehdä niille mitään. Piti laittaa keräilijöille pinoja menemään ennen postimaksujen nousua, mutta enpä ehtinyt. Keräily on nyt vähän jäänyt vähemmälle.
- Pakkaset ovat täynnä marjoja. Tänä vuonna pidin osan punaisista marjoista. En antanut kaikkia kavereilleni. Kirsikkapuun sadosta tein mehua kummin opastuksella. Hyvää tuli. Mustikoita ja mansikoita on ostettu. Ei mahdu pakkaseen enää mitään.
- Eilen pidin pihakirppiksen. Oli kyllä toooosi hiljaista: kaksi ostajaa. Toiselle myimme atk-sälää ja pienet rullaluistimeni, toinen oli täti, joka osti hiukan lastenvaatetta.
- Tuli ostettua uudet luistimet (ja jumppakengät), koska vanhat olivat käyneet pieniksi! Oli yhtä tuskaa rullaluistella tai käydä jumpassa. Jalkani on kasvanut raskauden myötä. Outoa. Tänään viimeksi kävin 14 kilsan luistelulla. Lähellä on tienpätkä, joka on juuri päällystetty. Siinä on hyvä rullailla, kunnes se talvella pilataan auraamalla liian syvään.
- Tytöt pääsivät uimaan mereen, jokeen ja järveen mökkireissun aikana. Siikajoki, Lamujärvi ja Oulun kohdalla mereen. Tulimme pohjoisesta junalla etelään. Tytöt pääsivät yöjunaan. Ei siinä hyvin nukuttu, mutta joten kuten, koska minullakaan ei ole mitään käsitystä vuoden pahimmasta ukkosyöstä. Eihän nuo tytöt ui, kunhan vaan läträävät vedellä. Mutta se läträäminen on ihan parasta. Viimeksi viime keskiviikkona pääsivät jälleen läträämään lähteeseen. Vesi oli kylmentynyt huomattavasti, joten taisi olla viimeinen kerta tänä kesänä, kun pääsevät luonnonveteen "uimaan".

Että sellaista. En ole minnekään kadonnut. On vain ollut muita juttuja.
Nyt menen syömään jotain mysliä, jotta saan yöllä nukutuksi. Nälkä on pitänyt minua valveilla...

2 kommenttia:

Bullukat kirjoitti...

Onpa sulla ollut paljonkin erilaista ohjelmaa. Mulla myös vaiheessa korttien lähettäminen keräilijätutuille. Lisäksi parin kirjeen kirjoittaminen vaiheessa.

Tuula kirjoitti...

:) Minäkin voin antaa kaukohoitoa.

Vilkas loma, mutta mikäs sen mukavampaa. Minullhan loppui imettäminen Speden kanssa jo n. 3 kk:n iässä, siitä alkoi turpoaminen... Sitä ennen laihduin. Ennen tätä raskautta olinkin saanut jo ensimmäisen pudotusetapin saavutettua.