keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Muistoja kesälomamatkalta, osa 13

Viimeiset kuvat matkaltamme ovat tässä. Olkaa hyvä!

Norjan ja Ruotsin rajalla Ruotsin puolella oli iso ostoskeskus, ja kauhean iso karamellikauppa. Ei mitään erikoisia namuja, vähän sellaista sekundaa...

Myrorna-kirppis jossain keskellä Ruotsia matkalla Norjasta Itä-Ruotsin Kapelskäriin.

Drive-in-kirppis sunnuntaisin.

Ajamme automme jälleen rahtilaivaan.

Tilaa olisi ollut enemmänkin rekoille.

Maata näkyvissä, eli Naantali.

4000 kilometriä takana. Kuvattu jossain Esson baarissa välillä Naantali-Helsinki.

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Pieni kokkityttö


"Äiti pelleilee minun kustannuksella."

 "Äiti kävi kuntosalilla ja toi meille elämämme ensimmäiset ilmapallot."

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Ähäkutti, senkin sulovilén!

Naapurikaupungissa oli erään kirpputorin ohessa olevan halpahallin loppuunmyynti. Minä ostin sieltä varastoon käytettyjä hyllyjä, jotka haettiin parilla peräkärrykuormalla pois. Sitten kasasin ostoskärryyn viisi t-paitaa itselleni, kun sai puoleen hintaan eli kolmella eurolla yhteensä. Ennen kuin pääsin kassalle, vein t-paidat pois. Muistelin, että onhan minulla ainakin 100 t-paitaa kotona, kun olen niitä saanut. Miksi ostaa lisää? Ähäkutti senkin sulovilén! Nyt et yllättänyt, enkä ostanut lisää, vaikka halvalla olisi saanut.

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Mitä ihmeen seinäpilkkuja?

Ihmettelin, mistä tulee pilkkuja seinälle:

Sehän on se minun diskopallo, joka heijastaa pilkkuja auringonvalon osuessa siihen.

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kurkistusmaksu 1 euro


Ja jos kurkistat avaamalla kannen, löydät kuoren, jossa lukee: "kurkistusmaksu 1 euro". Kuten huomaat, nyt minulla on pingviiniaiheinen vessanpöntönkansi seinällä. Löytyi edullisesti kirppikseltä, ja oli uusi. Joku oli varmaan aatellut, että ei mahu peffa, kun on niin pieni reikä. Vikaostos siis edelliselle omistajalle.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Eikö kukaan kirjoita?

Eikö tule sähköpostia? Nykyään ei tule edes roskapostia, kun olemme niin valveutuneita, että emme ilmoita osoitettamme hämäräperäisiin paikkoihin, ja palveluntarjoajilla on hyvät roskapostisuodattimet.

Tässä ratkaisu: laita hjuutonetin vahtiin hakusanaksi "sohva", niin johan alkaa tulemaan sähköpostia!

Olen etsinyt kaverille sohvaa vahdin avulla. Ja niitä sohvia on myynnissä pilvin pimein. Joka päivä tulee melkein 50 sähöpostia (tosin koskien sohvaa). Menee aina hetki, kun tarkistan, minkälaista sohvaa on tarjolla.



sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Muistoja kesälomamatkalta, osa 12

Loppu kohta häämöttää näissä matkakuvissa. 

Saavumme sateiseen Norjaan.

Paikallinen etana Sq:n kuvaamana. Sq kävi etsimässä geokätköjä, minä jäin laivahyttiä muistuttavaan hotellihuoneeseen lepäämään.

Etanan luota oli tällaiset näkymät.

Saavumme Osloon. Vahinko, että oli pilvinen ilma.

Oslo on täynnä tunneleita, joissa ei navigaattorista ollut mitään hyötyä. Oli fiksumpaa ajella maan pinnalla.

Paikallinen pelastusarmeijan kirpputori. Oli, kuulkaas, hiano sisältä!

Autotekstiilejä?

Niin missäs se apteekki nyt olikaan?

Kakkaako täällä myydän?

Navigatöörin annettiin johdattaa meidät jonnekin katsomaan nähtävyyksiä. Arvoimme itsemme tänne Vigeland-puistoon.

Ihan hauskan näköisiä patsaita.

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kuva-arvoitus


Se on jälleen kuva-arvoitus. Arvaa, mitä tämä esittää.
Vastaus lisätty 9.4.: jäätelöpurkin kannessa olevia vesihelmiä.

-----------------------------

Olen nyt tyttöjen kanssa ollut kolmisteen kotona päivät, kun Sq meni töihin 9.3. Päivät menevät nopeasti tyttöjä syötellessä ja kotihommia hoidellessa. Välillä käymme kärräilemässä taikka Apen/papan luona. 
Viime keskiviikkona kävin toisen kanssa baby-bicissä. Oli ihan mukavaa, ja parin päivän päästä olin aika rampa! En ole jumpannut pitkään aikaan. Käyn kuntosalilla tiistaisin, kun sain erään eläkeläisrouvan katsomaan tyttöjä siksi aikaa. Häneen tutustuin jouluaattona käydessämme srk:lla ruokailemassa.
Aika rientää... Projekteja on kesken, kuten nyt korttien lajittelu, tai pikemminkin laatikoihin laittelu ja vaihtotovereille korttien valitseminen. Taulu makuuhuoneeseen on tekeillä... päässäni. Varaston siivous: hylly ostettu, huomenna paikoilleen. Appi saa luvan katsoa tyttöjä sillä aikaa.

Nyt täytyy rientää lämmittämään sosetta. Tällaista tää on. Ei ehdi kaikkea.

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Kaikki mukaan askartelemaan keskosvauvoille kortteja

Nyt hihat heilumaan, Sabina on todella hyvällä asialla liikkeellä.

Allaolevan tekstin kopioin lähes suoraan hänen sivuiltaan.

Osa teistä varmaan muistaakin Paulaman 2009 järjestämän haasteen tehdä TAYSin keskosvauvoille onnittelukortteja saavutetuista kiloista ja kuukausista. Nyt olisi HUSin vuoro saada osaa meidän ihanista, käsintehdyistä korteista. Paulaman järjestämässä tempauksessa saatiin yli 1000 korttia ja hänelle tulee edelleenkin kyselyitä asian tiimoilta.
HUSin vastasyntyneiden teho-osastolla K7 hoidettiin vuonna 2005 hieman yli 500 vauvaa.
Osastolla hoidetaan koko Uudenmaan läänin tehohoitoa vaativia keskosia, sekä täysiaikaisena syntyneitä. Keskimääräinen hoitoaika on noin kuusi päivää, mutta pienimmät keskosvauvat viettävät osastolla jopa puoli vuotta. K7:lla pienistäkin asioista osataan iloita, osastolla järjestetään ns. kilojuhlat, kun alle kilon painoinen keskosvauva saavuttaa kilon. (lähde: http://www.hus.fi/)
Haastan teidät kaikki tekemään kauniita kortteja näille ihanille vauvoille.
Miten sinun tulee toimia?
Ensinnäkin tee kortti/kortteja. Kortti saa olla esim. sininen tai punainen, tekstillä tai ilman. Ainoa, mitä toivon, että kortissa ei käytetä enkeleitä, ristejä tai muuta mitä myös liitetään kuolemaan. Vaikkakin hoito on kehittynyt huimasti viime vuosina, niin valitettavasti kaikki keskoset eivät selviä.
Lähetä kortti/kortit osoitteeseen Sabinan kortit, Karhutie 15, 07750 ISNÄS. Laita mukaan kirjekuoreen myös yhteystietosi, jos haluat osallistua pieneen arvontaan. Aikaa osallistua on huhtikuun loppuun.

Toivon, että pistätte sanan kiertämään! Mikäli tulee kysymyksiä asian tiimoilta, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla sabinankortit@gmail.com

...............................................

Koska tämä asia koskettaa minua paljon, aion osallistua tähän, toivon mukaan, muutamalla kortilla. Olenhan synnyttänyt kaksi keskoslasta itsekin, ja tytöt viettivät 10 päivää K7-osastolla viime lokakuussa.

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Muistoja kesälomamatkalta, osa 11

Matkamme jatkuu Ruotsiin...

... Juutinrauman siltaa pitkin.

Hintojen puolesta ei sitä kovin usein viitsi käydä Ruotsista Tanskassa ja toisin päin.

Juutinrauham silta Ruotsin rannikolta nähtynä. Tuolla jossain on Kööpenhamina.

Turning Torso, Malmön maamerkkejä.

Täällä etsittiin geokätköä. Hieno paikka.

Minä kuvailen kukkasia sillä aikaa, kun Sq etsii kätköä.

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Inhokkiruoka

Viikko sitten saunalle joku oli tuonut NÄITÄ kamaluuksia. Yök yök! En muistanut, miltä ne maistuu, joten lohkaisin palan yhdestä ja pistin suuhuni. Heti ulos! Yök yök yök! Jenkeissä ollessani näitä oli aika paljon joka paikassa.

Mikä on sinun inhokkiruokasi?

Arvaa, missä olen?

Tässä on kuva-arvoitus. Arvaatko, missä olen? Jos jaksat, jätä kommentti.
Laitan viikon kuluttua oikean vastauksen tähän jatkeeksi.
----------------

VASTAUS:


Oli äidillä niin mahdottoman iso t-paita :-D

torstai 10. maaliskuuta 2011

Sulo vilén iskenyt on...


Nauraa piti, kun kaivelin vaatelaatikoitani. Purin tässä ison pahvilaatikon, johon olin pakannut pieniä vaatteita. Siis sillä tavalla pieniä, että eivät mahtuneet päälle raskaana ollessani. Nyt sitten laitoin vaatteet laatikosta kaappiin, ja eteeni tuli myös käyttämättömiä paketteja... Tota noin ;-D, hm, millos ne markat olikaan käytössä? Onneksi nämä mahtuu vielä.

Sain stressin katsoessani vaatepinoa. Olen pärjännyt monta kuukautta muutamalla kledjulla, ja nyt niitä vaatteita olisi vaikka toisille jakaa: t-paitoja ainakin 50! Olen saanut mm. siskoltani, joka on kova ostelemaan vaatteita.

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Muistoja kesälomamatkalta, osa 10

Matkamme jatkuu... Olemme siis Tanskassa, jossa ei käy eurot.

Tällaisessa majapaikassa päädyimme yöpymään Tanskassa. Oli mukava: oma keittiö ja makuuhuone, aamiainen tuotiin tarjottimilla keittiöömme aamulla.

Matkalla geokätköä etsimään kuvailin kasveja. Mikä lie kukkanen. En ole tällaista nähnyt Suomessa.

Jaaha. Jossain täällä sen geokätkön pitäisi olla.

Kätevää! Joku on tuonut tänne tienvarteen pömpelin, joka on jotain muuta kuin miltä se näyttää. Isoin geokätkö, mihin olen törmännyt.

Kirppis, kirppis Kööpenhaminassa! Eikä mun euron setelit käy :-( Kävimme vain pikaiseen pyörähtämässä, koska emme nostaneet kruunun kruunua automaatilta. Vain jos jotain todella must-get olisi tullut vastaan, niin sitten vinguttamaan visakorttia seinälle.

Jassoo! Pieni merenneito on siis Kiinan maailmannäyttelyssä. Saimme ihailla patsasta skriiniltä live-ajassa toiselta puolelta maapalloa.

Jossain täällä se geokätkö on...

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tänään 5 kk


Meidän tytöt täyttivät tänään viisi kuukautta.

Terveisiä kylpy

Laitoin tänään sivupalkkiin käännösapulaisen ulkomaisia lukijoita varten (jos niitä on). Noh, aikani tappelin, että sain toimimaan - loppujen lopulta helppo homma. Sain vähän apua. Testasin sitä, ja toimiihan se.

Käänsin eilen kirjoittamaani tekstiä japaniksi, ja japanista takaisin suomeksi. Huomasin, että se kääntää englannin kautta: suomi -> englanti -> japani; japani -> englanti -> suomi. Totean, että koskaan ei kannata mitään vierasperäistä sivua kääntää suomeksi, tulee niin hullua tekstiä eteen.
Lukekaa, ja naurakaa:

Eilen rakentamista vasemman neliön hoteisiin tyttöjen ja polytrauma potilasta, ja kävin saunassa. Minulla on nyt vielä useita naisia jengi Kotiharjun sauna Sörnäisissä. Tämä on kuin aikalisä nyt ... sanon ... paikka ei halua mennä sinne. Joten olen puoli alasti pihalla miehet menivät noin viisi vuotta sitten, kun enemmän kuin istua, kävely minua. Olen vastaanotin, mietin, onko maa ollut tuoda kännäyspaikka. No menen sinne päin minua. Alakerrassa, miesten puoli (usein käytetty), ja puolet naisista lattialle (löysä). Se on paikka iiiihana! Haluaisin suositella. Hesassa sauna on yhteinen, joku, jotkut vasemmistolaisia. 

Kirjaudu Saunaa lämmitettiin pituus on 1,5 metriä. Saunan korkeus on useita metrejä, rivi 40-luvulla. Korkealla tasolla, kiivetä monta vaihetta kylpy on hieno ohjelma. Suihkut ovat tilavia ja todella. Se mahtuu 40 henkilöä kerrallaan. Kyllä, suihku, mutta se ei ole aivan oma itsensä, puhdas ämpäri pelkällä tartte sinne enää. Välilevy (naiset) voi nimittää. Nautin todella kokea, ottaa muutaman kerran. Kun peset hiukset vain joku muu. Lisäksi oman pukuhuone yhtä todistusvoimaisia, ja sauna. Ei, en ole päivitetty, ja kyllä, se oli remontoitu, kun tunnet sen, ymmärtää, että se on kuin menisi jossain kaukaisessa menneisyydessä. 


Tampere on vanha yleinen sauna (kuten monet piirteet Suomen vanhimman uimalaitoksen jos) suihku. Olen ystäväni (Erie sponsori), sauna, vaikka hulluja ihmisiä, on siellä.
Eilen, kylpy on liian kuuma minulle se oli luultavasti pidempi, mutta kyllä istuivat pöydän pukuhuone emme nauti saunan, syödä vähän hiukopalaa yöllä.

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Terveisiä saunasta

Eilen jätin tytöt Apen ja Sq:n hoteisiin ja lähdin Stadiin saunomaan. Olen nyt muutaman kerran käynyt naisporukassa Kotiharjun saunassa Sörnäisissä. Se näyttää ulospäin aika... miten nyt sanoisi... sellaiselta paikalta, että sinne ei tahdo mennä. Näin minulle kävi noin viisi vuotta sitten, kun kävelin siitä ohitse, pihalla istui puolialastomia miehiä. Mietin, mikä ihmeen kännäyspaikka tuokin mesta on. Nyt sitten itse käyn siellä mielelläni. Alakerrassa on miesten puoli (ahkerassa käytössä) ja yläkerrassa on naisten puoli (väljempää). Se on iiiihana paikka! Suosittelen. Yksi niistä harvoista yleisistä saunoista, joita on Hesassa jäljellä.

Saunan kiuas lämmitetään puolimetrisillä haloilla. Saunatila on monta metriä korkea, ja suoraan 40-luvulta. Ylätasanteelle kiivetään monta porrasta, ja löylyt ovat ihanan pehmeät.
Suihkutila on todella tilava. Sinne mahtuisi vaikka 40 ihmistä yhtä aikaa. Niin, suihkut siellä on, joten ei sentään enää tartte itseään pestä pelkästään ämpärin avulla.
Siellä saa halutessaan pesijän (nainen). Olen pari kertaa ottanut, ja kokemuksena todella nautinnollinen. Aivan mukavaa, kun joku toinen pesee hiukset.
Pukutila on itse löylyhuoneen lisäksi niin autenttinen. Mitään siellä ei ole uusittu mutta remontoitu kyllä, joten ymmärrät, että kun sinne astuu, tuntuu siltä, kuin tulisi jonnekin kauas menneisyyteen.

Tampereella on vanha yleinen sauna (onko peräti Suomen vanhin toiminnassa oleva yleinen sauna), jossa ei ole suihkuja. Sielläkin olen käynyt, kun ystäväni (Ellin kummi) on saunahullu ihminen.



Eilen löylyt olivat ehkä liian kuumat meikäläiselle, joten en kauaa viihtynyt saunassa, mutta pukuhuoneen pöydän ympärillä istuimme iltaa ja söimme pientä hiukopalaa.

Kävelin Sörnäisistä sitten junalle, omassa kotikaupungissa juna-asemalta kotia, joten tuli sitten hiukan harrastettua liikuntaakin.
(Huomaan vain, että on aivan PAKKO lähteä kuntosalille. Ristiselkä on alkanut brakaamaan, kohta meikäläinen ei kävele. Selän pidän kunnossa, kun käyn edes sen kerran viikossa kuntosalilla. Pelkkä hiihto ei nyt kyllä riitä. Olen huomannut, että sohvalta tai sängystä liikkeelle lähtiessä on jonkin näköistä kömpelyyttä ja ontumista havaittavissa. Johtuu selästä... Ennen raskautta kävin kerran viikossa salilla. Selkä ei oireillut silloin ollenkaan.)

Kotia päästyäni menin aika pian nukkumaan. Olin sen verran liikkunut Hesassa (Kirjatori, Akateeminen kirjakauppa, Suomalainen kirjakauppa, Hyks), että väsytti oikein kunnolla. Pelkästään jo saunominen väsytti. Nukuinkin kuuteen, jolloin Elli alkoi vaatimaan ruokaa.

Hyksin kahvilasta hain parit sairaala-aiheiset postikortit tyttöjen sairaalamatka-muistokirjoihin. Sen takia sellainenkin koukkaus. Sinelliin en ehtinyt. Ehkä hyvä vain. Jotain pientä ostin Kirjatorilta, muissa kirjakaupoissa kävin vain piipahtamassa.

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Opetellaan syömään

Ajatella, että tytöt ovat ylihuomenna jo viiden kuukauden ikäisiä! 

Olemme jo tovin opetelleet syömään kiinteitä. Tässä sotketaan naamaa perunaporkkana-soseella. On nykyään ihan hyvää. Keskoset aloittavat kiinteiden syönnin aikaisemmin kuin täysaikaisesti syntyneet. Heidän pitää saada muut kiinni kasvussa.

Helinä tutkii itseään peilistä.

"Ken on maassa kaunehin?"

Sain paikallisesta lastentarvikeliikkeestä poistokorista edullisesti toisenkin lelukaaren. Nyt on molemmilla tytöillä omat lelukaaret sittereissä. Tosin tässä nyt nukutaan, kun äidin pitämää kokkikoulua ei jaksanut seurata.
Joulukuun 31. tytöt mahtuivat samaan sitteriin. Eivät mahdu enää.