perjantai 15. heinäkuuta 2011

Lajittelu loppuu kohta

...ja vähäksi aikaa. Olen päässyt postikorttieni lajittelussa viimeiseen vaiheeseen, eli Inge Löökit, Pitkärannat, Koivut, Omput yms. järjestykseen. Sitten korttirinkiläisten tiedot eteen ja pläjäyksiä maailmalle. Hidasta tämä on ollut, enkä saanut kortteja eteenpäin ennen kesää. Nyt täytyy laittaa kortteja ulospäin, muuten ei laatikot enää riitä. Vaihtomateriaalia kun on enemmän kuin omaa kokoelmaani.

----

Olen pystynyt nyt enemmän keskittymään kortteihin, muun muassa silloin kun tytöt nukkuvat kaksia päikkäreitä ja ulkona sataa vettä samalla. En viitsi sateessa rämpiä, niin olemme olleet sisätiloissa. Valveilla ollessa tytöt viihtyvät olohuoneen lattialla leluja imeskellen ja ryömien, joten silloinkin pystyn tekemään jotain "omaa", kunhan samalla toisella silmällä seuraan, mitä tytöt puuhaavat. Nyt he harjoittelevat kontillaan oloa, eli kohta mennään!!! Apuva!

Milloin vauvalle voi alkaa lukemaan pehmokirjoja? Siis nehän eivät vielä ymmärrä, mikä on auto, mitä tarkoittaa sana vihreä jne. Olen lueskellut heille noita pehmokirjoja, mutta he aina vetävät kirjan suuhunsa.

Milloin tuttipullosta vieroitus alkaa? Olen yrittänyt heille tarjota nokkamukia, mutta he pitävät sitä leluna. Sitten kun on jano, he haluavat juoda tuttipullosta. Jos tarjoan nokkamukia, he köyristävät selkändä kaarelle ja alkavat itkemään.

Miten opettaa vauvalle rajoja? Eivät he ole vihaista ihmistä koskaan nähneetkään. Nauravat vain, vaikka kuinka sanoo "EI" (mm. silloin, kun hyllyltä vedellään äidin lehtiä alas lattialle "luettavaksi".)

Hoh hoijaa, tämä on tätä vanhemmuuden opettelemista.

2 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Tuttuja pohdintoja.
1. pehmokirjoja voi lukea vaikka heti :) Kun lapsi on vaikka vatsallaan lattialla, niin laita sellainen paksusivuinen kirja auki pytyyyn lapsen eteen, katselee kuvia :) Minä annoin pehmokirjoja syödä, ja Spede "osaa lukea" jo ihan tavallisiakin sivuja (no, joskus saattaa revetä, kun innostuu, alkuun siis kannattaa antaa huonompikuntoisia kirjoja...) Vieläkään Spede ei malta kuunnella satuja, kun etsii kuvista palloja, pupuja, kissoja...

2. Vierottamaan voi alkaa myös milloin siltä tuntuu. Veljeni lapsi ( 2v) juo vieläkin aamu ja iltamaidon tuttipullosta. Meillä juodaan kylässä nokasta ja kotona mukista. Aloitin ensin muilla, sitten jäi aamumaito, välipalamaito ja iltamaito pulloon. Sitten jätin välipalamaidon pois, sitten iltamaidon ja viimeisenä aamumaidon. Spede ei osannut edes kaivata. Kärsivällisyyttä vaan peliin, kyllä nokkamukiin tottuu, annat rauhassa kokeilla (näytä itse mallia??? Sinua kyllä matkitaan) Juotavan määrä vähenee sitten huomattavasti, ja kipeänä Spede edelleen juo tuttipullosta, koska niin juo enemmän)
3. :D Meilläkin nauraa edelleen... Mutta ei muutakun "Ei" (tietenkin pyrkii siihen, että kiellettyjä asioita on tarjolla mahdollisimman vähän, koska "Eitä" tulee viljeltyä todella paljon... Ja jos kielletyssä paikassa niin nostat samalla muualle. --- Pikkuhiljaa joku kiinnostus lakkaa, tai sinua välillä totellaan...
Tsemppiä.

Bullukat kirjoitti...

Mistä ihmeestä onnistut vaihtureita hankkimaan tuollaisia määriä?