maanantai 11. heinäkuuta 2011

Hämylinnan kirppikset kierrelty

Perjantaina lähdin (jo klo 09) ex-temporee Hämylinnaan mummelia katsomaan. Miten mummelin käsi voi, kun kipsi on nyt poissa. Voi kuulemma ihan hyvin, ja kädellä pärjää, joten sitä ei leikata. Joku muhkura siihen jäi ja kipeytyy kaiketi rasituksessa, mutta mieluummin pärjää tuolla kädellä kuin lähteä leikkaukseen, jossa voisi (taas) joku mennä vikaan, vikaan, vikaan...

Kiersimme ensin keksitehtaan ison kirpputorin. Ellin otin rintareppuun, Helinän laitoin ostoskärryyn. Oli ensimmäinen kerta, kun istui ostoskärryssä. Oppi jopa pitämään laidoista kiinni, että ei kaadu.
Emme löytäneet mitään siltä kirppikseltä, tyhjää täynnä. Siis onhan siellä lasiesineitä, uusia tavaroita... mutta mitään ei nyt vain löytynyt. Mielestäni se ei ole hyvä kirppis, olen monet kerrat lähtenyt sieltä tyhjin käsin.

Poikkesimme lähistöllä olevaan paljon pienemmälle ja vaatimattomalle kirpputorille, josta olen enemmän tehnyt löytöjä, koska hinnat ovat olleet edullisempia ja enemmän löytyy lastentarvikkeita. Tällä kertaa mummeli jäi autoon tyttöjen kanssa, niin pääsin kiertämään torin pikaiseen. Tällä kertaa en löytänyt mitään.

Palasin autolle ja tytöt alkoivat huutamaan ruokaa. Lähdimme mummelille, jossa syötin tytöt ja söimme myös itsekin. Mummeli ehdotti, että voisin itsekseni lähteä katsomaan muut kirppikset, hän katsoo tyttöjen perään. Tytöt alkoivatkin nukkumaan, minä sitten lähdin kännykän karttaohjelman avulla suunnistamaan loput kirppikset. En epäröinyt jättää tyttöjä mummelin hoivaan, koska hän on hoitanut lapsia nuorempana. Ja tytöt eivät vielä mene kauheaa vauhtia. Helinä osaa vähän ryömiä, Elli menee taaksepäin. Nyt vasta harjoittelevat kontallaan oloa, joten ei heidän vauhti päätä huimaa. Myöhemmin voi olla eri tilanne.

Kiersin kuusi muuta kirppistä, joista kaksi ensimmäistä aion ottaa vakiovierailtaviksi, kun Hämylinnassa piipahdan. Olisikohan ollut Herman's Second Hand se eka, ja Unelma-kirppis se toinen. Niistä löytyi tytöille jotain kivaa edullisesti. Keskustassa oli yksi kirppis, toisessa kerroksessa sijaitseva, josta käteen tarttui syöttötuolin pehmuste. Sitten poikkesin vielä rautatieaseman lähellä olevalle kirppikselle, jossa olen käynyt harvakseltaan, kun en ole sieltä mitään löytänyt. Nyt löytyi 50 sentillä yksinkertainen palapeli tytöille, jota voivat pelata sitten, kun ymmärtävät numerot. Yksi kirppiksistä oli hyväntekeväisyys kirppis, josta en löytänyt mitään, ja viimeinen oli aika tuore kirppis, jossa hyllyt ammottivat aika tyhjinä.

Välillä soitin mummelille, miten pärjää tyttöjen kanssa. Oli syöttänyt banaania ja maitoa ja leikkinyt heidän kanssa, eli ihan hyvin, vaikka mummeli käyttää rollaattoria. Piti vain Elli vetää jalasta olohuoneen pöydän alta :-) kun oli sinne jäänyt jumiin.

Sellainen päivä se perjantai.
------------------
Tytöt alkoivat nyt nukkumaan. Olivat pari tuntia olohuoneen lattialla leikkimässä leluilla ja harjoittelivat kontillaan oloa. Elli nukahti matolle, josta siirsin vaunukoppaan nukkumaan. Helinän pistin koppaansa myös, ja vähän aikaa siellä möngerreltyään alkoi hänkin nukkumaan. Nyt voisin siirtyä askarteluhuoneeseen viimeisiä postikortteja järjestelemään. En jaksa vielä mennä ulos rikkaruohoja repimään kukkapenkeistä.

Katetta laitoin eräille kukkapenkeille, ja luultavasti joudun tekemään yhden ylimääräisen tempun: poistamaan katteen ja laittamaan kankaan katteen alle. Rikkaruohot tulevat katteen läpi, vaikka sitä katetta on aika paljon. Argh!

1 kommentti:

Tuula kirjoitti...

Unelma (oli ennen lumilinna) ja Hermans ovat varmaan ne HML parhaat. Keksitehtaan kirppis (suurkirppis) on siitä huono, että se on liian iso myyjiin nähden. Moneen pöytään on sitten levitetty sitä samaa tavaraa...