torstai 30. kesäkuuta 2011

"Kapselihotelli"

En ole aikoihin kirjoitellut. Nyt ajattelin muutaman rivin naputella kännykälläni minun kapselihotellista. Sisällä on niin kuuma, että olen siirtynyt Liidelistä ostamaamme kahden hengen (siis kahden lapsen) telttaan nukkumaan. Tai ainakin yritän saada unta pillereiden avulla. Unettomuus vaivaa ihan sikana! Ja kuumuus ei helpota tilannetta.
Tässä yhtenä yönä Sq:n kanssa kahdestaan nukuttiin teltassa, mutta oli niiiiin ahdas teltta, että piti aamulla siirtyä sisälle omiin sänkyihin nukkumaan (tyttöjen syötön jälkeen).
Sitten nukuin pari yötä tyttöken kanssa teltassa mutta en ole tottunut nukkumaan samassa tilassa tyttöjen kanssa, niin siitä ei tullut ainakaan toisena yönä mitään. Elli haluaisi kääntyillä koko ajan, ja ei mahdu vaunukopassaan kääntyilemään niin paljon kuin omassa pinnasängyssään, joten minun piti häntä yöllä käännellä. Jos yöllä herään, en meinaa mitenkään saada unenpäästä kiinni.
Nyt saan ruhtinaallisesti olla täällä yksin. Laitan korvatulpat, niin ei liikenteen melukaan häiritse. Aamulla itkuhälytin sitten hälyttää, kun tytöt heräilevät. Sq saa nyt yöllä hoitaa tytöt. Tosin tässä heidän elinaikanaan he ovat vain kerran heränneet yöllä muun kuin kuumeen takia. Joten aika hyvin ovat nukkuneet.
---
Luulen, että tämän yön he nukkuvat vielä paremmin, koska olimme liikenteessä monta tuntia. Kävimme Hyksissä, koska Helinän sydän ultrattiin. Ductus-tilannetta seurataan, joten seuraava kontrolli kuuden kuukauden päästä. Eli ei vielä leikkausjonoon. Ja voi olla, että ei leikatakaan, eli ei niin vakava tilanne. Olemme viisaampia, kun tyttö täyttää vuoden.
---
Sisällä olemme taistelleet muurahaisten kanssa. Pelkäämme, että talon alla on muurahaispesä, kun niitä on nyt sisällä muulloinkin eikä vain keväällä. Hoh, Sq:lla jäi muropurkki auki keittiön pöydälle, niin eikös siellä ollut murkkuja, kun kotia päästiin! Pistää jo vihaksi, mutta on tullut nyt siivottua vähän tarkemmin tasoja, kun mitään makeaa ei voi jättää "vartioimatta".
---
Kävin tässä kirjastossa pitkästä aikaa. Yritin löytää yhtä lehteä, mutta lehden sijasta lainasin 8 kirjaa. En ole lukenut kirjoja vuoteen! Viime vuonna taisin lukea vain oppikirjoja.
Nyt lainasin 8 romaania! Yhdessä on yli 900 sivua, ja olen päässyt jo yli puolen välin (hyppien). Huonoa sänkylukemista tuollaiset tiiliskivet. Nyt otin telttaan vähän "kevyempää" luettavaa. Paksu kirja on Jean Untinen-Auelin 5. kirja. Kuudes kirja ilmestyi, mutta ajattelin muistin virkistämiseksi lukea tämän 5. kirjan uudetaan. Siitä on melkein 10. vuotta, kun tämä ilmestyi. En yksinkertaisesti muista, mitä siinä tapahtui.
---
Nyt alkaa hiukan väsyttämään. Lueskelen hiukan ja toivon unen tulevan.

Ei kommentteja: