tiistai 18. tammikuuta 2011

Terveisiä nälkäisten tyttöjen keskeltä

"Rakas jumala, ei enää rypsiöljyä". Ja rukous kuultiin. Helinän ei tarvitse enää syödä rypsiöljyä. Ellillä moinen vielä jatkuu, sillä hän on painossa aika paljon jäljessä. Rypsiöljyä annetaan sellainen teelusikallinen. Tyrppään sen ruiskulla tuttipullon tutin vierestä suuhun. Ei edes tyttö huomaa, että pahanmakuista rypsiöljyä sujahti suuhun. Menee maidon mukana alas.

Pyykkikorissa on Helinän hyvä odottaa vuoroa "varikolle" vaipanvaihtoon.

Pallo pitää vahtia Ellille.

Ankkakin tutustuu Elliin.

-------------------

Tuntuu, että tytöt syövät yhtenään. Mitään muuta ei ehdi tehdä, kun pulloa pitää tyttöjen suussa. Ruokailutilanne on niin piitkä, joskus menee helposti puolitoistatuntia. Yhtenä yönä kolmesta kuuteen syötin, röyhtyytin, pidin seuraa. Krooh! Sq oli kaksi päivää poissa, joten silloin olin aika poikki, kun yksin pyöritän näitä tyttöjä ja niiden pulloja. Toivottavasti maaliskuussa syövät harvemmin, kun Sq menee töihin ja mä jään tänne hoitamaan tätä härdelliä yksin.

Appi on joskus apuna, mutta sanoi, että hän jaksaa kaksi yötä auttaa meitä, sitten on pakko mennä kotia vähäksi aikaa.

Tästä pulloshowsta huolimatta aloin käymään keskiviikkoisin kansalaisopistossa englanninkeskusteluryhmässä. Siitä ei tule läksyjä, joten sitä jaksan, ja siellä käynti merkitsee vähän vapaata näistä kotiympyröistä. Japania en nyt ehdi opiskelemaan.

Pari kertaa olen käynyt hiihtämässä 8.5 kilsaa, ja yhden kerran jumpassa. Jumppakertoja on 50 ja kuntosalikertoja 49 läheisellä liikuntakeskuksella minulle varattu. Käytin kaikki viime vuoden liikuntasetelit (vanhenivat 31.12.2010) joulukuussa ja ostin liikuntaa itselleni. Kun jaksan ja voin, käyn liikkumassa. Jos sataa vettä, kuten tänään, hiihtämään ei huvita lähteä. Tosin nyt olen liian väsynyt lähteäkseni jumppaan. Menen jos olen pirteä. En ota stressiä.

-----------------

Lauantaina oli tyttöjen ristiäiset. Olivat ensimmäiset isommat juhlat sitten meidän naimisiinmenon (1999). Vieraita, enimmäkseen sukulaisia, oli paikalla suunnilleen 16. Tytöt käyttäytyivät hyvin kirkossa, heidät oli juuri syötetty, niin eivät itkeneet nälkäänsä. Sq teki kakun, sitten meillä oli keksejä ja voileipiä. Pystyin seurustelemaan ihmisten kanssa, kun kummit syöttivät ja hoitivat lapsukaiset. Lauantaina huomasin, että kummitkin ovat saman ikäiset keskenään! -57 syntyneet täti-ihmiset. Toisiksi kummeiksi tuli siskoni tytöt.

-------------------

Postikorttien sortteeraus jatkuu, pikkuhiljaa. Monta projektia olisi, mutta tytöt tulevat ykkösenä. Varaston siivous taitaa olla projekti nro 5. Sinne sitten... joskus.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ihania kuvia :)

Tuula kirjoitti...

Vaatii jaksamista kahden pikkuruisen tytön hoitaminen. Aikanaan tuntui yhdenkin (joka tosin pahasti allerginen) hoitaminen melkein ylivoimaiselta, en käsitä miten olisin selvinnyt kahden kanssa! Mitään muuta ei silloin elämään mahdu, eikä tarvitsekaan. Äidin tärkein tehtävä on olla äiti, älä huolehdi muusta.
Onnea ja voimia sinulle!