perjantai 31. joulukuuta 2010

Hyvää Uutta Vuotta

Toivotan kaikille oikein hyvää uutta vuotta!

Tämä vuosi on ollut todella hyvä minulle: sain mieheni kanssa pitkään kaivatun lapsen ja vieläpä tuplana!!
Lasten tuloon varustauduimme muuttamalla omakotitaloon.

Oma tupa ja perunamaa... vain koira puuttuu kuvasta :)

Nyt on kädet täynnä töitä, että tämä bloggaaminen on valitettavasti vähentynyt, kuten myös kirpputoreilla käynti, postikorttien järjestely, askartelu... mutta aikansa kutakin, sanotaan.

Kyllä minä postikortteja duunaan, askartelen yms. mutta hitaammin ja harvemmin. Ja lupaan jatkossakin blogata, eli en katoa minnekään.
Tyttöjen kasvaessa opetan heille sitten askartelua ja muuta kivaa, mutta siihen menee hetki.



Tässä tytöt kylvyn raikkaina, uudessa, tänään hankitussa sitterissä. Toinenkin sitteri on hankittu, mutta se on vielä myyjällä, odottaa noutoa.

lauantai 25. joulukuuta 2010

Kortteja, kortteja




Vihdoinkin voin tehdä TÄTÄ! Sortata postikorttejani, joita en ole ehtinyt käymään läpi. Viimeksi järjestin kortteja keväällä 2009. Siitä on siis aikaa! Edellisessä asunnossa ei ollut tilaa, mutta nyt on. Mieli lepää, kun saan tehdä tätä.

Joulupäivä kiireinen...

Se on joulupäivä jo! Eilinen meni hujauksessa. Tein yhden paketin joulutorttuja, paketoin viimeiset lahjat, kävimme ulkona vaunujen kanssa, eli tytöt ensimmäistä kertaa vaunuissa. Kävelimme viiden minuutin matkan srk:n jouluruoalle (ihan kuin kotona ei ruokaa olisi!). Tytöt saivat paljon ystäviä.
Kotona kävimme saunassa, söimme ja avasimme lahjat, tosin aika myöhään. Minä en nyt saanut eniten lahjoja, vaan tytöt! Vaatteita, vaatteita... Ja vaunuihin pingviini-mikä-se-on, se vaunulelu...





Sq sai Don Rosan nimmarilla varustetun Aku-kirjan, kun jäi sitä paitsi... Minä halusin viime syksynä vielä käydä K-raudassa ennen kuin mennään jonottamaan Rosan nimmareita, niin jäi se nimmari sitten saamatta. Sain kuulla napinaa jälkeen päin. Onneksi tytöt tilasivat Positiivarilta sen kirjan isälleen joululahjaksi :) ja vielä nimmarin kera.








Appi sai Ressu-sälää. Minä sain sukat, pingviinikuusenkoristeen ja nannaa, jonka jo jaoin pois.



Tänään herätys oli klo 5. Syötin tytöt, klo 6 takaisin nukkumaan, klo 9 ylös, tyttöjen syöttö, uunipuuron valmistus, keittiölattian pesu (Sq:lta oli mennyt äidinmaidot pitkin lattioita yöllä), apen ja Sq:n potkiminen ylös, aamiainen, joulupipareitten valmistus... loppupäivänä ei sitten tapahtunut mitään. Isäni ja veljeni kävivät katsomassa tyttöjä ja toivat joululahjat heille.
Että sellainen joulupäivä.

perjantai 24. joulukuuta 2010

Hyvää Joulua 2010

Toivotan kaikille oikein hyvää joulua!




maanantai 20. joulukuuta 2010

Kummallinen aamutakki

Aamu on, kello on kohta viisi ja on aika syöttää lapset. Heräsin puoli tuntia liian aikaisin, kiitos unettomuuden.

Iskin käteni aamutakin taskuun, ja ihmettelin, mikä kivi taskuun oli ilmestynyt... kas, se aamulla mystisesti kadonnut kalkkitapletti, joka tippui pöydältä jonnekin.
No, se tapletista.

8 vuotta sitten ostin käytetyn, valkoisen klaffilipaston halvalla (jonka maalasin vihreäksi). Se ei mennyt edes kunnolla kiinni ja avainkin puuttui.
Noin kolme vuotta myöhemmin yhtenä sunnuntaiaamuna seisoessani lipaston äärellä laitoin käteni aamutakin taskuun, ja tunsin jonkin oudon esineen kädessäni. Vedin esineen taskusta... avain?! Vaistomaisesti laitoin avaimen lipaston avaimenreikään, ja se SOPI siihen!
Silloin tuntui, että olen tullut hulluksi. Mistä avain oli tullut??? Ja vieläpä aamutakkini taskuun. Ei mahdu asia vielä tänä päivänäkään minun kaaliini, ihmettelen yhä asiaa. Sq ei ole ollut asialla, olen sitä tivannut monta kertaa.

....
Alkoi ramasee. Taidan nyt mennä syöttämään tytöt, sitten rojahtaa telkun ääreen, ja nukahtaa siihen loppuyöksi.

lauantai 18. joulukuuta 2010

Liity, liity, liity...

Nyt alkoi postilaatikkoon tippumaan kaikenlaista ja -kokoista lippulappusta Liberolta, Naperokerholta yms. Mikä näistä kaikista on hyvä ja oikeasti hyödyllinen??? Vauvalliset kertokaa! Liberokerho on nyt ainoa, mihin olen tähän mennessä liittynyt, kun ei velvoita mihinkään, ja sieltä saa jotain.

lauantai 11. joulukuuta 2010

Aikaisin pitää aloittaa




Nimittäin tämä tietokoneeseen tutustuminen.

Hattaroita


Välillä näen ympärillä muutakin kuin lapsemme. Kamera valmiiksi ja "näps".

Tuplasyöttöä

Tässä kuva sairaalan pinnasängystä. Viimeinen kuva, ennen kuin tyttöjen maailma laajenee sairaalan ulkopuolelle. Näyttävät ihan raitaisilta madoilta, eikö vain?

Pallo vahtii Sq:n kenguhoidossa olevaa Helinää (tai Elliä).

Pallo saa "hautoa" pikkutyttösiä. Pallo pitää huolen, että tyttöjen päälle ei istuta.

Tuplasyöttö on pitänyt opetella, koska öisin toinen meistä aikuisista nukkuu. Ja pitäähän sitä päästä kaupungilla käymään, joten silloinkin toinen hoitaa lapset yksin. Jos nälkä on kova, on pakko toteuttaa tuplasyöttö.

torstai 9. joulukuuta 2010

Aarrekartta

Sq:lla on joulukalenteri, jossa on pienet taskut. Täyttelen sitä pienillä yllätyksillä aina muutamaksi päiväksi eteenpäin. Eilen harmittelin taskujen pienuutta, joten piirsin "aarrekartan", josta selvisi missä luukun sisältö on.




Laitoin pienen lahjapaketin lipaston päällä olevaan purkkiin.
Sq oli sen sitten yöllä etsinyt, kun meikä oli jo nukkumassa.

maanantai 6. joulukuuta 2010

2 kuukautta täynnä

Tänään kotomaamme itsepäisyyspäivänä tytöt täyttävät peräti 2 kuukautta. (Sen kunniaksi leikattiin kynnet :)



He kävivät viime viikolla kotona harjoittelemassa päivän ja yön, ja ihan hyvinhän se meni. Suunnitelmissa pysyttiin, ja kotia saimme 1.12 Helinän, ja 2.12 Ellin. Oli vähän flunssanpoikasta Ellillä ja hänet haluttiin pitää sairaalassa yön yli.



Meillä on nyt tuttipullomeri kotona sillä tytöt syövät 7 kertaa vuorokaudessa.



Yöllä Sq syöttää klo 01 valvoen siihen asti, minä herään klo 05 syöttämään. Menen nukkumaan klo 22. Jos valvotuttaa (valitettavasti unettomuus on palannut), siirryn sohvalle nukkumaan. Nukahdan telkun ääreen. Viideltä piristyn niin paljon, että jatkan unia sohvalta käsin.
Aamulla eka syöttö klo 9, viimeinen illalla klo 21, eli kolmen tunnin välein syötetään. Päivällä pystymme käymään omissa jutuissa ulkona, jos tarvis, koska olemme oppineet syöttämään tyttöjä yhtäaikaa. Syövät kyllä kiltisti. Helinä tosin on mulle-kaikki-heti-tyyppi, Elli on rauhallisempi.



Helinä katselee ympärilleen sohvalla maaten.