keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Pingviinit putkeen

Tähän putkeen saa hyvin laitettua vaikka pingviinit ja muut lapsukaiset... Olisikohan näitä ollut IKEAssa myynnissä joskus (tai vieläkin).

Ja tällainen erikoisuus! Kaalimaakakara-heppa Apelle synttärilahjaksi. En ole koskaan nähnyt tällaista aikaisemmin missään. En ole ollut edes tietoinen, että näitä olisi olemassa. Kaikkee...

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Uusia kortteja kokoelmiin

Uusia kortteja kokoelmiini. Yllä muutama karviskortti.

Ja tässä oudonmuotoisia sekä karttakortti.

--------------------------------------------------

Olin perjantai-iltana askartelutätinä. Minä enimmäkseen leikkelin kuvioita vanhoista postikorteista askartelija-aluille, ja katselin lasten innostusta. Esitinkin vienon toiveen eräälle ystävälle, että jos saisin joululahjaksi liimapuikkoja ja paljon. Nuo alle kouluikäiset käyttävät liimaa aivan tolkuttomasti, ja kun siinä hötäkässä ei ehdi kaikkia neuvomaan.

Melua ja melskettä siellä kerhossa on, kun osa pojista on niin villejä, niin villejä. Ystävä joutui pari poikaa heittämään pihalle näiden kielenkäytön ja käytöksen takia (yläasteikäisiä).

En kyllä mielellään mene tuonne kerholle usein sen melun ja levottomuuden takia. Minusta ei voisi tulla peruskouluopettajaa, se on varma se.
-------------------------

Olin lauantaina Sinellissä kuusi tuntia kestävällä tekstauskurssilla, jossa opetettiin kalligrafiaa. Minäkin innostuin siitä hiukan. Kyllä käsi oli väsynyt, kun tunteja oli piirrelty erilaisia kirjaimia. Lopussa ohjaaja näytti, miten kalligrafia-kynillä voi tehdä kukkasia, mm. orvokkeja. Täytyy ryhtyä harjoittelemaan, kun niitä kyniäkin tuli osteltua.

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Siis ei näin

Tässä yhtenä päivänä jongleerasin kahden Kaj Frankin sinisen juomalasin kanssa ja kävi näin.
Laitoin ruokapöydälle pari lasia, mutta toinen lipesi kädestä ja oli tippua lattialle. Yritin sitä napata toisella kädellä, jossa oli toinen lasi. No, lasi lasia vastaan, kyllähän me sen tiedämme, mitä tapahtuu.

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Lisää boordia


Kirpputoreilta löysin jälleen kaikenlaisia kivoja boordeja. Voin vain kuvitella käyttäväni tuota pupuaiheista pääsiäiskorteissa.

Yksi pulveripaketti minulla on ollut päällystettynä jo kohta yli vuoden! Ei tarvitsisi enää kuin iskeä viimeinen tapetti päälle, mutta mutta... onko se niin, että pelkään liimaavani sen vinoon. Tapetti on jo ollut leikattuna ja valmiina, odottamassa pulveripaketin sisällä. Piiiitkä projekti. Kunhan saan sen valmiiksi, isken kuvan tänne blogiin.

torstai 22. huhtikuuta 2010

Valmistautumista korttiväsäykseen

Huomenna menen pitämään lapsille korttiaskarteluiltaa. Tarkoitus olisi tehdä äitienpäiväkortteja. Tässä jo vähän valmistauduin leikkaamalla kuvioita Spellbindersseillä.



(Aluksi kuva oli tumma kun tässä iFöönissä ei ole salamaa, mutta SQ haki tähän puhelimeen kuvankäsittelyohjelman (!) joten sain kuvasta julkaisukelpoisen... Kohta varmaan lehdetkin taitetaan kännykällä!)

Matkalaukkua ja muita kortteja

Tällaisen ikkunalautakortin väsäsin... Ei se nyt kovin keskellä korttia ole :-) mutta ei haittaa.

Kynttiläkortti, johon on käytetty mm. kiiltoväristä aaltopahvi-paperia-mitä-lie.

Ja viimeiseksi matkalaukku, johon liimasin risoja postimerkkejä.

(75/356)

---------------------

Nyt loppui kortit vähäksi aikaa. Ei ole kuvattuna, eikä pahemmin valmiinakaan. Näyttelystä puretut kortit ovat vielä laatikossa. Täytyy jossain vaiheessa käydä ne läpi ja laittaa eteenpäin haluaville.

Huomenna menen iltakerhoon teettämään lapsille ja nuorille äitienpäiväkortteja. Sain pinon silputtavia kortteja, joten eikun Sizzix-mankeli pyörimään ja Spellbinders-stanssit käyttöön. Onneksi olen valmiiksi nuutannut korttipohjia.

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Vitsi: Kohta se alkaa

Mies tuli kotia, rojahti sohvalle, laittoi television päälle ja sanoi vaimolleen: "Tuotko kaljan jääkaapista. Kohta se alkaa."
Juotuaan kaljan mies pyysi vaimoaan: "Tuotko toisen kaljan, se alkaa kohta!"
Vaimo teki työtä käskettynä, ja sanoi tuohtuneena: "Etkö sä aio mitään muuta tehdä, kun kitata kaljaa ja katsoa televisiota?"
Mies siihen: "No niin, nyt se alkoi."

-------------
Mikä on Anna Ericssonin vastakohta?


Ota Nokia!

---------

Olen oppinut pari vitsiä kaverilta, ja nyt viljelen niitä ympäriinsä. Olen hirveän huono vitsien kertoja, mutta nämä kaksi ovat jääneet mieleen. Mistä lie, lehdistä varmaankin alun perin.

ooooooooooooooo

Pieni tauko oli bloggaamisessa. Elin pari päivää pää pytyssä 24 h, suoraan sanoen, muun ajan vaakatasossa. Nyt olo on parempi.

lauantai 17. huhtikuuta 2010

Jännä puuveistos

Keskuspuistossa lähellä Ruskeasuon hevostalleja löytyi tällainen puuveistos. Aika erikoinen...


Aamulla ja päivällä oli aurinkoista, mutta sitten alkoi satamaan kaatamalla. Nyt lähtee varmasti viimeisetkin lumet. Hyvä hyvä!!

Humputtelemaan

Oikeassa kädessä kahvi, vasemmassa kädessä kännykkä, takapuolen alla junan penkki. Olen matkalla humputtelemaan koko päiväksi kavereiden kanssa. Toivottavasti jossain vaiheessa saan olla vaakatasossakin ja lepuuttaa itseäni. Välillä iskee väsy kesken leikkien.
Eilen lojuin töissä kuuteen asti ja tein läksyjä (etätehtäviä). Pomo jo patisti kotia, mutta odotin kaverin töistä pääsyä. Kävin opiskelemassa virkkuuta ja sainpa jonkinlaisen ympyrän onnistumaan. Hidasta se on, ja teen aika tiukkaa virkkuuta, mutta kuulemma helpottuu koukun pyörittäminen ajan myötä.


perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kohta tulee taukoa näihin :-)

Aivan yksinkertainen kortti, malli otetttu jostain askartelukirjasta.

Tässä käytin teepussi-taittelua. Tosin minulla ei ole teepussipaperia, vielä. Kohta on, kun jaksan tulostella.

Aivan yksinkertainen kortti. Oli vähän ongelmallista saada nuo metalliset "kukanvarret" tottelemaan.
Näitä ei ole monella: tämä ei ole cd-kortti, vaan kovalevykortti! Näihin levyihin tulee helposti sormenjälkiä.

Viimeiseksi tällainen jouluinen soirokortti. Olkaa hyvä.

(72/365)

torstai 15. huhtikuuta 2010

Ideoita kaipailen

Minulla on ruskeita C6-kirjekuoria iso pino, jotka haluan tietysti käyttää hyödyksi. Mutta mutta... miten saisin ne kauniimmiksi. Olen miettinyt, minkälaista tekniikkaa käyttäisin: roiskisinko vesiväritippoja kuorien päälle vai mitä? Liimaisinko tapettipaloja? Pysyisikö ne palat paikoillaan postissa? Leimailisinko päälle jotain epämääräistä kuviota, jättäen kuitenkin osoitetietokentän leimaamatta? Jokin suht' nopea keino olisi hyvä. Ehdotuksia otetaan vastaan.

tiistai 13. huhtikuuta 2010

CD:tä ja sydämiä

Ei nämä väsäykset lopu vähään aikaan :-) Oli monta omituista kuukautta, että vaan haikailin, kunpa saisin tehdä kortteja. Sitten teinkin oikein urakalla, ja nyt pukkaan niitä tekeleitä tänne blogiin. Tavoitteeni on saada blogiin väsäyksiä enemmän kuin ostoksia ;-)

Huopasydämiä, ja soiro on jostain jätepaperisilppupussista.

Aivan pelkistetty kortti.

Muutama CD-kortti. Tässä on taasen mukinalunen (tuo vihreä). Mikä vaan on litteä, niin voin ajatella laittavani korttiin kiinni :-)

Perhonen on Sizzix-stanssilla, Ystävälle-paperin tulostin itse.

(67/365)

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Idlaamista

Odottelen junaa asemalla. Lähdin töistä vähän aikaisemmin, kun minulla on paha tapa jättää lähteminen viime tippaan, ja sitten juostaa kieli vyön alla ja vieläpä nälissäni. Nyt paistaa aurinko ja on niin ihanaa. Olisin kävellyt seuraavalle pysäkille, mutta minulla ei ole aurinkorasvaa naamalla, ja muutenkin sain eilen ihan sopivasti liikuntaa, kun pyöräilimme 30 kilsaa äkkiseltään.
Aloitimme pyöräillä taas asemalle, kun tiet ovat sulat, ja pääsee nopeammin liikenteeseen aamuisin. Ei mene kuin hujaus kun on junalla.

Tämän kukkakuvan otin eilen pyörämatkaltamme. Kuuntelimme kiuruja, näimme perhosia ja kärpäsiä. Se on kuulkaa KEVÄT!



Kiva nähdä, miten tuo kuva tulee blogiin, kun kirjoittelen tätä iFöönillä ja kuvan otin tämän kännyn muistista. Kaikkee... mä oon ihan koukussa tähän kännyyn. Tsekkaan meilejä kävellessä, ja nyt tekstaan tätä askel askeleelta.

Letra-Mix -peli

Kirppislöydös: Pidän peleistä, joissa pitää keksiä sanoja, joten sanomattakin selvää, että minulta löytyy Scrabblen lisäksi muutama muukin sanankeksintäpeli.

Delfiinejä yms.

Sizzixin delfiinejä ja aaltoilu koholle.

Jotain kirppikseltä ostettuja pimeässä hohtavia muoviläpysköjä. Pääsivät myös korttiin.

Tämä on tosi vanha kortti. Tein tällaisia kortteja yli 10 vuotta sitten, ennen kuin askartelukärpänen tosissaan puri. Stockmannilta ostin pienen kirjan, jossa oli sabluunoita. Leikkasin lehdestä kuvia sabluunan avulla ja liimasin palat korttipohjaan. Ääriviivatarrat ja kynällä piirretyt härpäkkeet on lisätty tämän vuoden alussa.

Itse tehty 3-D -kortti, eli oli valmiiksi 2 samanlaista korttia. Leikkasin toisesta kuuset irti, ja iskin toiseen korttiin ne toisten kuusien päälle. Lisäsin vielä joulupukin ja ääriviivatarraa.

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Viisi korttia lisää

Tein näitä enkelikortteja muutama. Minulla on muutamia arkkeja leikattavia 3-D-kuvia, ja en halua leikata enää yhtään. Laitan ne tänne blogiin joskus, ja joku saa ne, jos huolii. Leikattavat 3-D-kuvat eivät ole minun juttu, niistä tulee saksikäsivaiva :-D

Tuli mieleen muistoja: 14-vuotiaana aloin leikkaamaan matonkuteita kesätyökseni. Jaksoin tehdä tunnin, ja sitten alkoi jo käsi vaivaamaan...

Ostin sydämenmuotoisen kirjan kirppikseltä, jonka sivut aion käyttää kortteihin.

Ihan vain kukkasia.

Synttärikakku, johon käytin Tulip-... kangasväriäkö se nyt olikaan?


Ja jonkun tekemä virkkuutyö pääsi korttiin. Jospa näitä oppisin virkkaamaan (oppia ikä kaikki).

(59/365)

torstai 8. huhtikuuta 2010

Lankaa, tarjotin yms.

Kävin kirppiksellä jälleen, ja tällaisia ihanuuksia löytyi. No, toi blue-ray -leffa on SQ:n ostos, muut minun. Ressu menee Apelle, langat opetteluun... Arvatkaa, menen ystävän luokse viikon kuluttua keskiviikkona opiskelemaan... virkkausta! Siis ihan tosi, olen viimeksi yläasteella virkannut, ja nyt haluaisin oppia virkkaamaan, siis virkistää muistiani, kuinka virkataan. Haluaisin tehdä ympyröitä, nyt niin ku, alkajaisiksi. Ja sitten siihen ympyrään terälehdet... Aivan, KUKKASIA, tietysti.
Tuossa pussukassa on jotain ihanaa paperia, ja sitten on erikoiset kortit, joiden toimintaperiaatetta en ole vielä selvittänyt. Olisikohan yksikätinen...?

Haimme Ikeasta cd-hyllyn. Tämä tarttui käteeni. Aivan ihana!

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Pläjäys korttiväsäyksiä

Teenjuojat tunnistavat tämän kartongin, jolle olen kukkasen väsännyt. Se on Nordqvistin (kai se noin kirjoitetaan) teepurkin kyljestä. Kierrätystä, kierrätystä.

Tapettikirjan ihanuuksia: 3 kirahvia.

Niitä ekoja kertoja, kun käytän näitä kukkasia kulmiin.

Ja jälleen kierrätystä: taskupeili korttiin kiinni. I luuv my kuumaliimapistooli!

Ihan vaan kukkasia, tausta väsätty soiroista (kaikki säästetään).

(54/365)

Väliin kirppisostoksia

Kirpputorilla tuli käytyä ja osteltua nuo tavarat: kiiltokuvia, kotelo cd:lle (tuo jalkapallo), keltaisia lasinalusia askarteluun, kuten myös tarrapohjaiset lastenboordit. Punainen on kansio, johon voin alkaa keräämään eri ihmisille meneviä postikortteja. Punainen läjä on kimaltelevia puusydämiä askarteluun.

tiistai 6. huhtikuuta 2010

Korttipohjatehdas

Ensin on isoja erivärisiä arkkeja paksuhkoa kartonkia.

Leikkurilla leikataan ensin A3:ksi, sitten puoliksi ja taas puoliksi ...

... jotta saadaan A5-kokoisia arkkeja.

Antiikinaikaisella käsivoimalla toimivalla metallihärpäkkeellä (nuuttauskoneella) kortit nuutataan y-k-s-i-t-e-l-l-e-n.

Ja valmiiksi nuutattuja kortteja alkaa syntymään.

Tässä lopputulos. Ei kun askartelemaan.

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Kiitokset Peikkotyttö Hannalle

Osallistuin pääsiäisvaihtoon, ja tällaisia ihanuuksia sain Peikkotyttö Hannalta:

Kiiltokuvia, servettejä, suklaata, nannaa, tarroja, korttipohjia, nauhaa askarteluun...

Ja tässä lähikuva Ankasta! Tämä taitaa kyllä roikkua vuodet ympäriinsä jossain naulassa, on se niin söpö! Maju kiittää Peikkotyttö Hannaa.

En reissaa kevyesti

Minä en osaa reissata kevyesti. Lähdimme pääsiäiseksi pohjoiseen, ja otin kaikkea mahdollista askarteluhärpäkettä mukaan. Näitä piti viedä kahdessa erässä autolle, kun kerralla en saanut. Tuli kolme päivää askarreltua, itse tein 31 korttia, kaikkea sellaista sekalaista.

Kävimme myös hiihtämässä, vaikka oli muutama aste plussaa ja vettä satoi. 11 kilometriä hiihdimme hissukseen. Oli kyllä ensimmäinen kerta minulle, kun eksyin hiihtoladuille sateella. Ei siitä nyt sillai nauttinut, mutta kaiken rämpimisen jälkeen grillattiin makkaraa nuotiolla, ja sauna maistui, kun alkoi kylmettymään ytimet hikoilun jälkeen.