torstai 29. heinäkuuta 2010

Koto-Suomessa jälleen

Ihana tulla kotia kahden viikon reissaamisen jälkeen.
Nyt tulee aika paljon faktaa:

Matka kulki Puola - Saksa - Tanska - Ruotsi - Norja - Ruotsi. Naantaliin rahtilaiva toi meidät tänään torstaina kukonlaulun aikaan Ruotsista.

Auton mittariin tuli n. 4000 km, geokätköjä blokattua n. 50 kpl, n. 290 litraa kului bensaa, 12 yöpymistä majataloissa/B&B-paikoissa/hotelleissa, ja kaksi yötä rahtilaivassa.
(Puolassa 1 yö, Saksassa 6 yötä, Tanskassa 1 yö, Norjassa 1 yö, Ruotsissa 3 yötä).

Skandinaviassa tuli käytyä n. 25 kirpputorilla (n. 7:stä löytyi jotain), ja postikortteja tuli osteltua 8 sentin pino (95% kirppiksiltä). Saksassa kirppiksiä viikonloppuisin, mutta emme olleet yhdenkään lähellä sinä ainoana viikonloppuna, jona Saksassa oltiin. No ensi kerralla, sitten joskus...

Autolla Sq päästeli Saksan autobahnilla 226 km/h. Minä pidin penkistä kiinni. Motskuja pitkin mentiin, jos piti ottaa aikataulua kiinni. Yleensä ajeltiin pikkuteitä pitkin, näki enemmän elämää.

Halvin maa: Puola, kallein maa: Norja, kivoin maa: Saksa. Eniten tunneleita: Norja. Kaaottisin liikenne ja huonoimmat tiet: Puola.
Eniten paarman- ja hyttysenpuremia sain Saksan metsissä (vasemmassa käsivarressa oli kerralla 10 paukamaa muista raajoista puhumattakaan).
Kylmintä: Norjassa +14C, mutta siellä nukuin parhaiten. Kuuminta: Saksassa, +36C (ja minulla särki päätä sekä kehnot yöunet). Kolmena päivänä jatkuvaa sadetta, silloin kun olimme Norjan Oslossa tai sinne menossa/sieltä tulossa.

Autoa ei ryövätty tällä kertaa, kuten v. -99 Pariisissa. Kaksi kertaa liikenteessä oli läheltä piti tilanne (Tanskassa ja eilen Tukholmassa), jolloin on täytynyt tehdä lukkojarrutus.

Raskaus etenee normaalisti, masukit kutittelevat ja ilmoittavat olemassaolostaan. Viikkoja täynnä 20+1.

1 kommentti:

Karavaani kulkee (ja koirat haukkuu) kirjoitti...

Löysin maailma mustavalkoisen kautta tänne blogiisi ja jäin lukemaan sun kirppisjuttuja.Itsekkin harrastan tuota aikas tavalla sekä ostaen että myyden.Voitko kertoa joku päivä tuosta reissuiluistanne? Itseä kiehtoo hirvittävästi uudet paikat,asiat ym. kokemukset. Mukavaa odotusta,joko on sukupuoli tiedossa? Itselläni on myös kaksoset(erimunaiset kaksospojat) jo melkein 7v. Toivottavasti raskaus kestää mahdollisimman pitkään,etteivät syntyisi kovin aikaisin kuten on tapana....