perjantai 18. toukokuuta 2012

Muotinäytös

Jostain suunnasta tuli uusia vaatteita tytöille. Pitihän niitä vähän kokeilla. Nyt ovat kyllä osat vaihtuneet, koska Helinä yleensä puetaan poikamaisiin vaatteisiin ja Elli tyttömäisiin.

Hameessa on ihan kiva olla.

Meidän pieni hip-hoppari.

Ulkona tutkimme kiviä. Ja laitetaan suuhun! Milloinkohan toi vaihe päättyy, että ei kaikkea laitettaisi suuhun.
Taaperokärry on kiva. Välillä toinen istuu siinä ja toinen työntää.

Kun minä plärään korttejani, annetaan tytöille omat kortit järjestettäväksi. Saan suht' rauhassa keskittyä omiini.

Muutama kirppis-ostos

Kirpputoreilla kerkeän käymään aika useinkin. Enemmän kätösiini tarttuu lapsille jotain, ja niitä en jaksa tänne kuvata, mutta jos jotain mielenkiintoista löytyy, otanpa kuvan ja laitan tänne.
Tässä muutama viime aikainen löytö:
Tällaisia pieniä metallisia esineitä joko kastiin taikka lasten nukkekotileikkeihin tms. (sitten kun ymmärtävät sellaisista).
Askartelukirjoja. Designer Scrapbooks -kirjan laittanen ehkä eteenpäin, mutta nuo muut jätän itselleni.
------------
Olen pitänyt huuto.njettiä kiireisenä. Laitoin peräti laatikollisen vauvanleluja menemään. Olin varma, että sille laatikolle ei huutajia tule, mutta lopulta oli jopa neljä huutajaa. Pikkuvikaisia leluja oli joukossa paljonkin, mutta eipä tuo näköjään haitannut. Olin joka ikisen vian kuvannut tarkkaan. Suurin osa oli Fisher-Price:ä, Chiccoa, Playskoolin yms. ihan laatulelua. Se meni sitten eräälle samassa kaupungissa asuvalle, jolla italialainen sukunimi. Taisi Chiccon lelut eniten kiinnostaa.
Postitin paketin, koska paketti oli jo maksettu. Kolme vuotta sitten löysin eräästä kaupasta, joka myy mm. vakuutusyhtiön lunastamia pikkuvikaisia tuotteita, pinon pahvilaatikoita 35 senttiä kipale. Katsoin niitä siellä kaupassa sekunnin, ja päätin ostaa kaikki laatikot (20 kpl). Niissä oli valmiiksi postikulut maksettu, sellaisia "helposti"-paketteja, eli saa täyttää niin täyteen kuin mahtuu. Niitä ei ole enää myynnissä, mutta saa käyttää niin kauan, kuin laatikoita riittää.
Seuraavaksi täytän pari laatikkoa lastenvaatteilla, ja jossain vaiheessa Aku Ankoilla. Varastossa on monta pahvilaatikkoa Akuja, joita ei kukaan jaksa lukea. Pois vaan, ja edullisesti. Kirjahyllystä löytyvät nämä paksut näköispainokset vuodesta 1958 lähtien. Ne saavat riittää. Ja taskukirjat pidetään, onhan ne 1-100 numerot kerätty kaikki.

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kirppis järjestetty, halli vuokrattu...

Tässä tulee nyt pläjäys kaikenlaista, mitä on viime aikoina tehty:

Ensinnäkin pidimme m-o-n-i-k-k-o-y-h-d-i-s-t-y-k-s-e-n järjestämän kirppiksen eräällä koululla. Minä hallituksen jäsenenä otin vastaan pöytävarauksia, osallistuin pöytien paikoilleen laittoon, rahastukseen ja lopulta siivoamiseen. Tämä on joka keväinen tapahtuma täällä, syksyisin kirppis on naapurikaupungissa.
Itse etsiskelin tytöille mm. sadevaatteita. Löysin tietty muutakin, kuten eurolla nukenkärryt!


Pihapiiriimme kuuluu isohko halli, joka on ollut tyhjillään. Nyt sitten saimme siitä puolet vuokrattua, vihdoinkin! Juu, moottoripyöriä, naapureiden ihastus :-D


Ja eräs nurkka on eräälle pojalle, joka käy rummuttelemassa pari tuntia kerran viikossa. Eikö ollakin ihania naapureiden mielestä?


Vappu meni näissä merkeissä. Kävimme torilta hakemassa ilmapallot ja ostamassa terassille orvokkeja. Ilma ei ollut kovin lämmin, vaan aika tuulinen.


Paikallinen Prisma avautui uusin neliöin juhlallisesti, sieltä sai kakun lisäksi ilmapalloja. Tänä keväänä tytöt ymmärtävät jo ilmapallojen päälle.


Ja istuimme terassillamme erään saunaillan jälkeen pimeydessä. Vain punainen Iittalan kivituikku valaisi (sekä se typerä katuvalo!). Juomina oli glögiä, syömisenä suklaata. Oli kylmä...

Tänään pesin ikkunat, putsasin viisi tuolia, jotka ostin ystävälle kympillä, kaivoin ylös kaksi ruusua kompostiin laitettavaksi... Ehkä lähden kohta käymään lenkillä ja sitten saunaan. Katsoo nyt.