maanantai 19. maaliskuuta 2012

Leikkinurkassa peuhaamassa

Tässäpä muutamia kuvia ABC:n leikkinurkkauksesta, jossa tytöillä oli toooosi kivaa!

Kyllä siellä papallakin oli hauskaa tyttöjä laittaessa liukumäkeen.

-----------------
Helinä tietää jo, mitä kännykällä voi tehdä :D

Tässä lusikoidaan itse... meidän pikku-porsas Elli.

Laatikoiden tyhjentäminen jatkui siihen asti, että laitoimme siihen säpin.
---------------


Kevät tulee, räystäät tippuu, konkreettisesti. No, ei nyt sentään räystäät tippuneet vaan lumiesteet. Yhtenä yönä kuulosti ihan siltä, kuin olisi maanjäristys. Aamulla ulko-oven avattuani eteeni avautui kaaos. Metri lunta ja sen komeuden päällä lumiesteet. Nyt sitten kesällä täytyy laittaa kyllä ulko-oven yläpuolelle kahdet lumiesteet, jotta moista ei tule enää tapahtumaan. Mitä jos se olisi osunut jotain päähän? En uskalla ajatella. Pihapingviini, savinen sellainen, sai kunnon halkeaman.

----------

Helinällä oli sydämen katetrointi. Ductus on sen verran suuri, että se suljetaan avoleikkauksella tässä keväällä. Tarkoittaa sitä, että hän joutuu olemaan ainakin viisi päivää sairaalassa. Nyt Sq vietti sen yhden yön tytön kanssa osastolla, kun minä olin kotosalla Ellin kanssa.
Tyttö oli kuulemma ollut kovin reipas, ja Sq leikki paljon Helinän kanssa (koska siellä ei voinut pitää kännykkää päällä :-D) Sama "kohtalo" siis minuakin odottaa, koska seuraavan sairaalareissun aikana minäkin aion olla osastolla Helinän seurana, nyt kun olen saanut jälleen yöunet takaisin (Jippii!)

------------
Tapaus 1:
Olimme kylässä. Äiti kysyy lupaa 7-vuotiaalta pojaltaan, joka laskee pulkkamäkeä kaverinsa kanssa: "Saako äiti lähteä saattamaan vieraita (meitä) tuohon lähelle?" (Matkaa ehkä 300 metriä). Mitä, jos poika olisi sanonut "et saa". Kaipa äiti olisi sitten jäänyt siihen. 
Mitä minä olisin tehnyt siinä tilanteessa? Minä olisin sanonut: "Äiti saattaa vieraita tuohon lähelle ja tulee kohta takaisin. Te kyllä pärjäätte sen aikaa".
Meillä vanhemmat ovat pomoja, me emme kysy lupaa. Meidän tehtävä on aiheuttaa pettymyksiä lapsille. He eivät ole pomoja, me emme ole kavereita. Tytöillä ei tarvitse aina olla kivaa.

Tapaus 2:
Äiti, 6-vuotias poika ja äidin miesystävä tulevat käymään. Oven vieressä on maton päällä kaksi isohkoa litteää kiveä, jotka olin tuonut Norjasta. Poika nostaa toisen niistä ja paiskasee maahan, että kivi hajoaa. Tämä siis tapahtuu sillä aikaa, kun ovikelloa soitetaan ja riennän avaamaan.
Nainen selittää, että poika on tottunut siihen, että kiviä rikotaan pihalla (asuvat kerrostalossa, ei siis tullut mieleen, että omakotitalossa asuvalla kivetkin voivat olla jotain muuta kuin vain kiviä).
Minä siihen selittelemään, että "pojat ovat poikia". 
Kun vieraat lähtevät, Sq kuulee naisen kysyvän pojalta: "pitäisiköhän sinun pyytää Majulta anteeksi?", poika vastaa: "en uskalla". Autonovet menevät kiinni ja auto ajaa pois.

Tapaus 3:
Samainen kolmikko tulevat kylään. Mies joutuu menemään takaisin autolleen, koska poika oli oksentanut autossa tulomatkalla. Poika oli saanut syödä kaikki suklaamunat (oli pääsiäinen), mitä olivat kaupasta ostaneet.


Emme ole nähneet tätä kolmikkoa sitten lokakuun. En oikein kestä... katsoa lepsua kasvatusta kaiketi? Siinäkin perheessä taitaa pikkupoika olla pomo.

2 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Joskus olen itsekin törmännyt juuri tuollaiseen kasvatukseen ja tekisi mieli laukoa suoraan mitä ajattelen. Kerran koulun kevätkirkossa erään perhen lapset riekkui penkillä miten sattuu, juoksivat, tappelivat kiljuivat jne.jne. Meillä lapset istui rauhallisesti paikallaan. Äiti ei välittänyt lastensa meuhkaamisesta, mutta mummo häpesi. Kun lähdimme kirkosta ulos, niin mummo tuli juttelemaan "miten teidän lapset niin kiltisti istuivat koko kevätjuhlan?" Vastasin: "me ollaan kasvatettu parhaimmillaan kolme saksanpaimenkoiraa vuodessa ja meillä on lapsille opetettu samat käskyt eli PAIKKA SIINÄ; EI LIIKU..." :D Mummo katsoi minua silmät suurena, kunnes tajusi että vitsillä heitin! Mutta kaikki lähtee vanhemmista ja pelisäännöistä, kun lapsille opetetaan pienestä pitäen miten eletään on helpompi pärjätä uhmat jne. kun rintama vanhempien välillä pitää.

koivunlehti kirjoitti...

Hih, hauska kuva tuo alimmainen :D