sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Tytöt 4 kk




Helinä 5.1 kg, 55 cm
Elli 4.1 kg, 52 cm

Niin se aika kuluu.
Tytöt syövät maitoa ja menevät nukkumaan klo 11.
Heräävät klo 03, jolloin Sq herää, laittaa riisivellipullot suuhun. Silloin syömiseen menee vain 15 min. per tyttö. Sitten tytöt nukkuvat moooonta tuntia. Tänä aamuna Sq töni minut ylös klo 07 (nukuin 7 h putkeen), käänsin huutavan Helinän kyljelleen mahaltaan (mahallaan ollessaan mahapuruisena alkaa nukkumaan paremmin) ja jatkoi uniaan kymmeneen! Vellillä 7 tunnin unet! Ellin syötin klo 8, jonka jälkeen nukuimme tunnin verran sohvalla.

Nyt on tytöt syötetty, toinen nukahti sitteriin, toinen minun syliini.

Helinäkin alkoi tässä hymyilemään tällä viikolla, Elli teki sitä jo viime viikolla.
.............
Toinen BabyBjörnin sitterin lelukaari olisi kiva. En ole vielä löytänyt käytettynä. Nyt on vaunulelu sitterissä kiinni.
Voisin vaihtaa pinguaiheisen vaunulelun, joita minulla on kolme, sitterin lelukaareen taikka ostaa sellaisen.
.........
Kävin toissa päivänä kirppiksellä yksin tyttöjen kanssa. Kyllä tuli ainakin viisi ihmistä puhelemaan: yksi selitti, kuinka minusta näkee väsymyksen ja miten vaikeaa hänellä oli omien kaksosten kanssa; yksi virolaisnainen selitti, miten hän oli 900 grammaa syntyessään, ja hänen 5-vuotias tyttö halusi silittää Elliä (joka oli hereillä vaunuissa); yksi papparoinen selitti, kuinka hänen tyttärellään on 7 lasta (vanhin 10 v) ja hän voi olla vain tunnin kylässä, enempää ei jaksa... Yksi mummeli parin 10-vuotiaan lapsenlapsen kanssa tuli myös juttelemaan ja kysyi, kuinka monen päivän ikäisiä tytöt ovat. Hämmästeli, kun kerroin, että ovat kohta 4 kuukautta.

Olen kuullut, että koiraa taluttaville tullaan juttelemaan, mutta että vaunua työntävälle? Mitenkäs muilla? Kokemuksia siltä ajalta, kun lapset olivat vauvoja. Kertokaa. Vai onko se vain sitä, kun näitä on kaksi ja ovat vastasyntyneen kokoisia?

.......
Kahvilassa kävimme eilen, kun kiertelimme monia kirppiksiä. Elli päätti järjestää minulle extra-tekemistä kahvilan vessassa: Hän päätti juuri silloin, kun oli uusi vaippa alla, mutta ei vielä kiinni, ponnistaa ja spruitata. Sinappia oli puhtaassa vaipassa, bodyssa, alustassa, ovenpielessä, lattialla, villatakillani ja housuillani!! Ei kun vanha, vain pissainen, vaippa tytölle (vaipat loppuivat, olin juuri vaihtanut Helinän), tytölle puhtaat vaatteet, alusta roskiin, karmien ja lattian pyyhintä, omien vaatteitten putsaus. En ollut tajunnut, että minäkin tarvitsisin vaihtovaatteet. Sitten pikapikaa kylmenneen teen juonti, palaneen toastin syönti (saimme 2 torttua kotiin, kun Sq kävi valittamassa) ja kotia pyykkäämään.

Terkkuja kakan seasta. Onko vielä jollain lapsikuume? :-)

1 kommentti:

koivunlehti kirjoitti...

Hih... syön lukiessani jugurttia. Ruokahalu väheni hetkeksi :)