sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Annetaan Oulu-postikortteja


Tällaisia käyttämättömiä Oulu-postikortteja minulla on varmaan 100. Annan pois postikulujen hinnalla. Haluat sitten yhden, 50 grammaa, 100 grammaa, kaikki? Ilmoita minulle majoilvu at gmail.com

Edit 5.8. 
10 postikorttia mahtuu 0,70 cnt postikuluilla 2-luokassa, 20 korttia 0,90 cnt postikuluilla.

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Hyvää juhannusta

Istun kiven päällä metsässä. Aurinko paistaa. Olen Suomen suurimman lähteen äärellä. Odotan ihmisiä, jotta pääsisin uimaan ja saunomaan, sillä takana on 20 kilsan pyörälenkki.
Jos olisn tajunnut pakata pyyhkeen ja uikkarit mukaan, olisin jo saunassa. Sq:n ja tyttöjen pitäisi kohta tulla.

On juhannus. Ihmisiä on paljon täällä srk:n leirintäalueella. Tänne mekin tulimme, mökittömiä kun olemme. Täällä ei tarvitse ihmetellä, missä kaikki ovat. Kotona oli niin hiljaista, kun naapuritkin ovat kadonneet jonnekin. Onkohan varkailla kiirettä?
Juhla on jo alkanut, kokko sytytetään klo 20. Mä toivon pääseväni uimaan ja saunaan. Ehkä kanttiinista voin ottaa jonkun herkkupalan.

Eilen Elli toisteli "äiti" ja osoitteli minua. Se on se eka sana siinä.
Pottailu aloitettiin parin kuukauden tauon jälkeen. Tyypit ei varmaan mitään muuta tekiskään, kuin istuisivat potalla :D
Katotaan, saanko mä tän reaaliajassa nettiin, kun toi yksi ohjelma ei nyt toimi.
Terveisiä vaan täältä metsästä!

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Sirkkeli soi

Hahhaa. Isäukkoni lainasi tänään sirkkeliä. Olin ostanut Iikeasta kaksi levyä, jotka toivoin, että joku ne sahaisi halki-poikki-pinoon. Olin hankkinut hae-pois-periaatteella Iikean Expeddit-hyllyn (lokeroita 5x5), ja appi ajatteli, että siihen olisi hyvä saada vähän matalampia välejä, ja sitten laatikot, joissa voisi olla ne meitin työkalut, kun ne on nyt siellä sun täällä. Ja niitä vasaroita, ruuvimeisseleitä yms. saa etsiä kissojen ja koirien kanssa.
Noh, isäukkoni, joka juuri täytti 84, toi sirkkelin. Ja odotin, että hän leikkaisi ne. Olinhan jo lyijykynällä merkinnyt, mistä leikataan/sahataan. Ja sitten löysinkin itseni sirkkeli kädessä. Hän piti levyä paikallaan ja minä sahasin. Ja kuulkaas! Ne leikkaukset meni ihan suoraa! Se oli HAUSKAA! Ehkä musta "isona" tulee remonttireiska :DDD Ja ne mun leikkaamat hyllyt ovat oikean kokoiset. Nyt sitten vaan hyllykannattimet, ruuvit tai naulat naputan, ja hyllyt paikoilleen. Sitten jostain 8 kpl laatikoita.

Ajattelin, että kun mie siihen sirkkeliin tartun, ja kun se käyntiin lähtee, hyppään jo pelkästä melusta kattoon. Se meni ihan hyvin! Sirkkeli soi...
Sq oli sillä aikaa tyttöjen kanssa hakemassa pizzaa...

Tänään sain kaverilta verikurjenpolvia... joku perenna se oli, nimi oli jotain tonne-päin. Mulla on kauhea aukko kukkapenkissä, kun revin rikkaruohot pois. Piti jotain saada. Riitta kertoi, että hänellä on levinnyt tuo "polvi", joten sen kun haen. Ensin hain 5 pussia multaa kaupasta. Ja sitten istutin ne kasvit. Perenna on hyvä juttu. Se ei ole moksiskaan, vaikka talvella olisi 5 metriä lunta päällä...
Meidän piha on ihan karsee. Nurmikko on karannut kukkapenkkeihin, kun edellinen omistaja ei ole jaksanut/viitsinyt/tajunnut rajata nurmikkoa. Argh!!! On se kiva, kun nyt sellaisia pitkiä ruohonkorsia kasvaa havujen seasta yms. yms. garseeta. Mä tänään vähän kitkin ja sanoin SQ:lle, että "ei ku nurmikoksi vaan kaikki tyynni, mä en jaksa enää kitkeä!" Pyäh....

Tänään sain aika paljon kyllä aikaiseksi. Eilen ompelin niitä tuolin selkämyksiä. Niille en tänään ehtinytkään mitään tehdä. Käytiin se multa ostamassa, ja ruokakaupassa. Sit nuo kasvit laitoin, ja sirkkelöin :-D ja sit käytiin "lenkillä". Mä laitoin rullaluistimet jalkaan, SQ pakkasi tytöt pyörän peräkärryyn. Sanoin, että mennään puoli tuntia, sitten käännytään takas. Sauna oli päällä.
Hän sanoi, että kyllä on raskasta polkea... Kääntöpaikassa sanoin, että kärryn pyörä on aika tyhjä. Siis se teki polkemisesta tosi raskasta. Mä rullaluistelin. Oli nyt toka kerta tänä kesänä. Ja mun jalka on kasvanut!!! Mun on pakko hankkia uudet rullaluistimet. Onko raskaus isontanut mun jalkaa??? Oli kyllä tuskaa rullailla, kun jalat tuntuu olevan ihan länässä koko ajan!
Käytiin saunassa koko perhe. Tytötkin nyt pelkäsivät saunaa vähemmän. Välillä ne ovat ihan gitsoilleet tuon saunan kanssa.

... (juon galvadosia, anteeksi mun kieli)

Nyt tyypit nukkuu, menivät jo saunan, puuron jälkeen goisaamaan. Mä oon lukenut tätä mun blogia viimeiset puoli tuntia. Luin tuon 2010 kevät-syksy-välin. Eli tuon raskauden ajan. Silloin mä kirjoitin tänne paljon enemmän, nyt paljon, paljon vähemmän. On niin paljon vähemmän aikaa nykyään. Noi tyypit tarttee mua, ei ne osaa olla itsekseen. Ja sit ku mul on vapaata, mä duunaan jotain. Kyl ny on nii stadin slangii, että!

Toivottavasti joku ostaa mun japanin- ja englanninkielisiä lastenkirjoja huutiksesta.

Nyt mä katson ton pinon, minkä mun iskä toi. Siinä on jotain postimerkkejä ja lehtiä... Sq katsoo formuloita kovalevyltä. Uutisiakaan ei voi katsoa ennen kuin hän on katsonut formulat. Ku uutisis kuiteskii sanotaan, miten formulois män.

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Japani on "out"

Nyt jälleen pläjäys meitin tytöntylleröitä:

Jossain päin maailmaa olimme huoltoasemalla... Ai niin, Hämylinnassa. Kävimme syömässä ABC:llä, ja siellä oli tällainen automobiili leikkinurkkauksessa. Molemmilla on niin hauskaa.
Olimme hakemassa Tampereen kupeesta ruohonleikkuria... Untamo adoptoitiin jostain... Toijalako se oli? Sellainen tarrasilmät omaava itsestään menevä ruohonleikkuri.

Omassa huoneessa on kiva istua oikean kokoisilla tuoleilla. Samaa sarjaa oleva keinukin on olemassa, mutta se on vielä autotallissa. Ehkäpä kohta uskallan tuoda sen sisälle.

Kuka syöttää ketäkin.

Tällaisia jugurtteja saimme paljon. 20 tai jotain. Opin kyllä... no, tytöt oppivat syömään, ja minä opin, että tällaisista terveysvaikutteisista tuotteista tytöt saavat ripulin! Ja sen seurauksella Helinä sai jälleen kerran viikon mittaisen lääkevoidekuurin peffaansa. Hyväähän se oli, ja olisi varmasti mennyt lisääkin.

Puistossa olemme käyneet keinumassa. Ns. vauvakeinuja oli vain yksi. Elli sai tyytyä äidin sylissä oloon.

Helinä ja ämpäri.

Elli keinuu onnellisena.

Valmiina päiväunille. Ja harvinaista: molemmilla lähes identtinen vaatetus!
------------

Minä en ole nyt saanut mitään oikein fiksua aikaiseksi. Tai no huutis on pitänyt kiireisenä, kun olen nyt viimeksi listannut japanin- ja englanninkieliset lastenkirjat myyntiin. Siinä meni viikonpäivät. Ja sitä kun ei voi tehdä 100%:sti vaan aina silloin tällöin, iltaisin, tyttöjen päiväunien aikaan.
Japani on nyt out. Ei yksinkertaisesti ole aikaa, innostusta, aivotoimintaa japanin opiskeluun.

Kolme tuolia on vielä päällystämättä. Tänään sain ommeltua onneksi selkäosan kankaat. Huomenna tyttöjen päiväunien jälkeen olen autotallissa, ja toivottavasti saan yhden tuolin valmiiksi.

Kaatopaikkakeikka pitäisi tehdä. Autotallista on tullut kaatis. Siellä on nyt muidenkin kaatistavaraa: yksi pesukone, kasa mankkoja... Se ku on tota tilaa nyt. Ehkä ensi viikolla pääsen viemään noita romuja Sq:n kanssa kaatopaikalle. 

Kun nämä tuolit saan valmiiksi ja vietyä Outi-kummille, niin otan seuraavaksi käsittelyyn Ellin tulevan sängyn. Saimme kaksi sänkyä. Ja toinen on niin tarroissa ja huonossa maalissa, että aion hiota sen ja maalata vaaleanpunaiseksi. Helinän sänky on jo prinsessanmallinen, valkoinen sellainen. Ellin on ihan perus-jatkettava.

Ja sitten kun se on tehty... hm. Sq:n alkulomasta pitäisi varmaan sitä hiekkalaatikkoa alkaa väsäämään. Hiekka maksaa 10€/peräkärrykuorma. Olisi tosi kiva, jos jostain saisi lainaksi ison peräkärryn. Laskeskeltiin, että samaa joutuu maksamaan, jos itse hakee monta kertaa taikka iso auto tuo. Ensin pitäisi monttu täyttää hiekalla, sitten rakentaa laatikko, sitten se täyttää leikkihiekalla. Katsotaan nyt, tapahtuuko jotain joskus.

Piha repsottaa, paitsi nurmikko, jota Untamo leikkaa. Voikukkaa pukkaa. Yritän aina silloin tällöin repiä jonkun roskan pois kukkapenkistä. Lähes kaikki viime kesänä maahan laittamat kasvit ovat kuolleet. En todellakaan ole mikään viherpeukalo! Onneksi Norjanangervot ja männyt eivät kuolleet.

Tänään piti mennä m o n i k k o y h d i s t y k s e n mukana Korkeasaareen, mutta sekä eilen että tänään vatsani on soinut ja pitänyt minut kiireisenä. Sq toi lääkettä ja se auttoi vatsaani. Ja muutenkin ehkä odotan vuoden vielä, ennen kuin jaksan mennä näiden taaperoiden kanssa mihinkään Korkeasaareen. Ja vieläpä huonoa ilmaa lupasivat, joten... olimme kotona ja teimme rästiin jääneitä asioita.

Postikortit ovat olleet nyt jäähyllä hetken. Nyt kun kesällä huutis vetää huonosti, ehkä istahdan jälleen korttien äärelle ja plärään niitä korttirinkiläisille.
Aion huutikseen laittaa yhden laatikollisen postikortteja: käyttämättömiä kaikki tyyni. Mutta vasta syksymmällä. Jonkinlaisia pinoja. En jaksa yksittäin alkaa myymään.


perjantai 1. kesäkuuta 2012

Viisi tuolia

Minä innostuin ostamaan naamakirjan paikallisen kaupungin kirppikseltä viisi tuolia yhteensä 10 eurolla! Ystävällä, Ellin kummilla, oli huonot tuolit, huonosti päällystetyt, liimauksistaan irtoavat tuolit, ja ajattelin, nähtyäni ensin yhden tuolin pettävän istujan alla, että ostan, jos jostain löydän, edulliset tuolit kummille. (Johan oli pitkä lause, varmasti vastoin suomen kielen kielioppia).

Ensin yritin pestä tuolien päällisiä, mutta lopulta alkoi kytemään ajatus, että päällystäisin ne uudella kankaalla, vaikka ei ollut mitään kokemusta tuolien päällystämisestä.
Kirppikseltä löysin kahdet vahvat verhot 8 eurolla, ja ei kun hommiin.

Tajusin, että täytyy lainata ompelukone, koska selkäosa täytyy ommella (ensin yritin niittailla). Sain lainaksi ensin yhden koneen, joka teki suoraa taaksepäin, lopulta katkesi neula. Toinen kone, jonka sain lainaksi, toimi kuin enkeli, ja sain heti ensi yrittämällä tuolinselän oikean näköiseksi.
Ja en ole ommellut sitten... 1993 (jolloin Jenkeissä ompelin itselleni pussilakanan, kun niitä ei siellä tunnettu).

Appi, joka on käynyt jotain verhoojakoulua joskus, näytti hiukan, miten homma sujuu istuinosan kohdalla. Miten kangas täytyy pingottaa kireäksi, että ei ala kupruilemaan ja löystymään, ja kuinka kulmat tehdään.

Ensimmäinen tuoli oli harjoituskappale, mutta sen tiedän vain minä, koska "maallikko" (itsekin maallikko) ei sitä huomaa. Toista tuolia tehdessäni tiesin jo, mitä teen toisin.


Tässä nyt vasemmalla ennen, oikealla nyt. Liimaukset vahvistettu nauloilla (oli jo entinen omistaja vahvistanut, joten eivät ole huteria). Vasen kangas oli aika likainen, ja pesemällä en kunnollista saanut.
Jos kankaan valitsisin nyt, ottaisin sellaisen sekakuvioisen. Raidat nimittäin täytyy saada menemään suoraan. :-D

Nyt on kaksi tuolia viety oikealle omistajalle (enempää ei olisi lasten lisäksi autoon mahtunutkaan). Kolme täytyy vielä päällystää.

Minun uusi "aluevaltaus"... tuolien päällystäminen. Ihan kivaa puuhaa!