sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

23 kpl, 38 cm ja 4,3 kg


Hei korttilaiset! Enpä minä keskiviikkona saanut postitettua näitä, kun tuli muita menoja (uimista ja saunomista), joten nyt viikonloppuna olen liimaillut postimerkkejä ja kirjoitellut osoitteita. Huomenna maanantaina kakkospostiin nämä 23 kuorta. Älkää odotelko liikoja, mutta toivottavasti keräilijöille jotain tai jokin kortti löytyy. Minä sain vähän kasojani pienemmiksi.

torstai 28. heinäkuuta 2011

Lasinen pingviini


Sain lahjaksi lasisen pikkupingviinin. Tällaisia lasisia pingviinejä alkaa olemaan jo aika monta. Olen vähän karsinut kokoelmaani, mm. T i i m a r i n pingviinit saivat lähteä autotallin ikkunoita koristamaan.

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Tytöntylleröt

Kuvapläjäys meidän tytöntylleröistä:

Pihalla eräänä aurinkoisena päivänä. Ellillä oli peruutusvaihe päällä.

Sq syötti tytöt, Helinä päätti heittää puurokupin lattialle.

Saaviin molemmat leluja tutkimaan.
Pakkasin kirppiskamoja saaviin. Tuo elävä olento ei ole myytävänä!

Ensimmäinen kerta kämmenruokaa. Oi ku oli ihanaa!
------------

Maanantaina Elli alkoi konttaamaan, tiistaina nousemaan pystyyn tukea vasten. Mitä tässä vielä tulee eteen? Ainakin miljoona muksautusta lattialle. Olenko minä kohta helisemässä? Helinä marisee, kun ei pääse liikkumaan (siis ei osaa). Harmittaa niin vietävästi.

Tuttipulloon ostin nokkamukipään, vai miksi sitä kutsutaan. Siitä juodaan nyt, paitsi iltamaidon saavat vielä lutkuttaa tutin kautta.

---------

Lapsukaiset-kategoriassa on kohta eniten postauksia! Voitti "muuta höpinää"-osaston.

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Punainen volkkari

Akkain viikolla minulla oli nimipäivä, ja sain Sq:lta lahjaksi ihanan punaisen volkkarin kokoelmiini. Todella söpö. Tuollaisessa oikean kokoisessa olen pienenä nukkunut takaikkunan alla, moottorin päällä silloin kauan, kauan sitten. Takapenkin takana on pieni kolo, jonne pikkuvauvat mahtuivat.

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Punaisia marjoja

On selvinnyt, mikä puu minulla on pihassa. Olin jo aavistellut, että se olisi kirsikka. Ja hapankirsikkahan se on. Ihana! Tosin kirsikat ovat oikeasti happamia.

---
Laitoin tänne arvaukseen vastauksen. Tarkista vastauksesi.

Uusia kortteja

Uusia, ihania kortteja. Suurin osa uusia minulle. Kiitos!

Korttipläjäykseni eivät ole vielä lähteneet vastaanottajille. Keskiviikkona minulla on seuraavan kerran mahdollisuus keskittyä postittamiseen. Minulla ei ole mitään erikoisia lähetettäviä, joten voi olla, että vastaanottajalla on ne kortit, jotka saa minulta. Laittakaa sitten vaan eteenpäin. Pääasia, että saan laatikoitani vähän tyhjemmiksi.

Eilinen kirppis

Olin eilen Espoon Vermossa myymässä rompetta. Menin jo illalla ystävän luokse yöksi (ja nukuin tooosi huonosti), jotta pääsimme aikaisin aamulla lähtemään torille. Ilma oli suht' hyvä, ei ollut liian kuuma, mutta sitten klo 13 alkoi satamaan hiukan, lyhyt kuuro, mutta riitti karkottamaan myyjät ja ostajat pois, joten meidänkin ruutunaapuri katosi pian pois.

Ystävällä oli pari laatikkoa myytävää, joita en ehtinyt tsekata, joten meinasi käydä köpelösti. Hän oli myymässä jotain purnukkaa ja sanoi ostajalle: "yksi euro". Minä vaadin nähdä purnukan, ja kun ostaja sen pussista kaivoi, sanoin ystävälle "tämä ei ole myytävää"! Meillä on sopimus, että minä sanelen hinnat, mutta ystävä unohti. Meillä meinaan on aikoinaan, kun Valtteri-kirppis oli nuori, kömmähdys, kun meni Arabiaa siiika-halvalla trokarille. Voi pyhä p...! Sen kömmähdyksen jälkeen olen melkein tullut vihaiseksi trokareille ja alkanut opiskelemaan Arabioitten, Iittaloitten hintoja. Silloin huuto.njetti oli vielä nuori myös, ja ei siellä myyty suomalaista keramiikkaa niissä mitoissa kuin tänä päivänä.

Ystävä ostajalle sanoi, että sen purnukan hinta tarkistetaan. Ja eikös se ostaja (vanhempi herra) heti kysynyt, no millä hinnalla se myydään. Sanoin, että ei se ole myytävänä. Ja mikäs se purnukka oli? Se oli kannellinen pomelo-purkki. Olen ystävälle sanonut, että otan hinnoista selvää, ja suurin osa vähänkin arvokkaammista pistämme huuto.jnettiin.
Kun purkki auton penkille asetettiin, niin eikös sen hintaa käyty kysymässä monta kertaa. Oli kyllä kiinnostuneita. Lopulta laitoin purkin piiloon, alkoi kyllästyttää kyselijät, vaikka näkivät, että se ei ollut siellä, missä muut myytävät.

Pari kultareunallista hienoa Arabia-lautasta ystävällä oli, ja niiden hinnat olin tutkinut edellisiltana netistä, joten niille laitoin hinnaksi 10 eur/lautanen. Ja eikös taas tämä rouva kotikaupungistani ollut trokausreissulla, ja kysyi niiden hintaa. Sanoin hinnan ja hän maksoi sen. Menen joku päivä nuuskimaan hänen antiikkiliikettä ja katson, millä hinnalla hän niitä myy. Mitäköhän verottaja sanoisi tuosta? Olin tässä viime viikolla pläräämässä postikortteja (20 snt/kpl) hänen putiikissaan, aikuinen poika oli tiskin takana. Kaikissa tavaroissa on "ilmaa" ja paljon. Siinä kun puolisen tuntia pläräsin postikortteja, kuulin samalla, kuinka kauppa käy. Varmaankin kuudelle asiakkaalle hän sanoi, että "on tinginvaraa". Noh hallooo! Sellaiset Arabia Taika-mukit (80-lukua), joita minullakin on, hän pyytää 50 euroa/kpl. Minä ostin huuto.njetistä 12 eur/kpl.
Antiikkikaupan rouva osti myös yhdellä eurolla viisi viinipikaria, risoja jaloistaan. Pyyntöni oli kolme euroa, mutta hän vetosi niiden rikkinäisyyteen. Tiedän löytäväni ne Iittalan pikarit täältä loossikirpputorilta, jossa heillä on kaksi pöytää, ja hinta moninkertainen. He myyvät tällaista vähän risaa kirppiksellä, joten tarkkana saa olla, jos heidän pöydästä jotain ostaa.
Anteeksti tämä vuodatus, mutta näen punaista trokareitten kohdalla. Sallittua se on, mutta mutta...

Pari Lomonosovvin lintua oli myynnissä. Niiden hinnat ovat pyörineet kirppiksillä järjestäen 5-8 euroa/kpl. Pyysin 3 eur/kpl, ja viidellä eurolla meni molemmat yhteensä. Ja varmasti trokarille, joka pistää ne omaan pöytäänsä. En jaksanut niistä viittä euroa kipale pyytää, siihen pöydälle ne olisivat jääneet. Niitä sinisiä lintuja on niin paljon myynnissä, varmaan joka kirppiksellä.

Muuten myynnissä oli vain sälää. Varmasti osa oli sellaista, joiden arvoa en oikeasti tiedä, joten halvalla meni. Hinnat olivat 50 sentistä muutamaan euroon, noita paria Arabian lautasta lukuunottamatta. Auto oli kyllä yhä täynnä, kun kotia tulin. Ystävä oli tyytyväinen, kun hänen ei tarvinnut varastoida omia myytäviään, vaan olen ottanut hänenkin tavarat meille varastoitavaksi. Meillä on tuo yli 90 neliön varasto vielä vuokraamatta, joten sinnehän mahtuu.

---
Teen kaikkeni, että kohta varastoa kysellään. Viimeistään siinä vaiheessa, kun se alkaa olemaan täynnä ihmisten kirppistavaraa :-D

....
Ensi kuussa Hietalahden torille myymään.
Isi hoitaa tytöt :-)

...
ps
Jos jotakuta kiinnostaa Maailman Historia 15-osainen kirjasarja (muistaakseni ton niminen), laitan postikulujen hinnalla tulemaan. On painava!

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Omassa huoneessa

Helinä tutkii huoneensa lattialla ympäristöään. Eipä olekaan aikaisemmin ollut lattialla siinä huoneessa. Aina on kannettu olohuoneen lattialle möngertämään. Joskus harvoin hallin/askarteluhuoneen (mikäköhän nimi sillä olisikaan) lattialla, jos olen ollut suihkussa tms. Ja keittiön lattialla, kun siirtelin leikkimattoa olohuoneen ja keittiön väliä.

torstai 21. heinäkuuta 2011

Kortit pinoissa

Olen koko päivän ollut sisällä ja käynyt korttirinkiläisten keräilyaiheita läpi. Olohuoneen lattia on toiminut sortteerauspöytänä. Nyt on rinkiläisille lähdössä kortit. Enää vain kuoriin ja postiin ensi viikolla. Jos kaikki lähtevät kortit laitettaisiin pinoon, olisi se ainakin 30 senttiä korkea!
Tytöt ovat olleet hengessä mukana, möngertäneet samalla lattialla mutta turvallisen matkan päässä korteista.
Nyt jotain muuta, vaikkapa ruoantekoon välillä.



sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Arvatkaa




Missä me olemme? Tämän kaupungin kirpputoreja on tänään katsastettu pikaiseen. Ei mitään ole löytynyt. Oikeastaan meillä oli oikein asiaakin tänne, joten ei nyt ihan vain kirppiksiä varten tultu tänne.
........
Vastaus: Tampereella Pyynikin näkötorni.

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Öhöm, tuota noin...





Kun juuri sain korttini järjestykseen, tuli kuolinpesästä kasa. Olin tänään tyhjentämässä yhtä asuntoa. Auto tuli täyteen kirppissälää, ja sain tämän kasan itselleni. Roskikseen ne olisivat muuten menneet. Nyt en jaksa sen enempää tätä penkoa. Olen kuusi tuntia huhkinut, kanniskellut muuttolaatikoita ja ihmetellyt tavaramäärää. Nyt ainakin kolme kertaa kirppikselle myymään tänä vuonna, ja huutonjetti laulamaan.
Nämä kortit minä "hukkaan" johonkin laatikkoon vähäksi aikaa.

Ja tässä juuri kahtena päivänä tyhjensin yhden mummelin myytyä kesämökkiä. Kyllä on ihmisillä tavaraa! Niin meilläkin!!! On paljon myytävää! Siinä mulle jobi kun tipun hoitovapaalle, ja tulot tippuu radikaalisti.

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Valmis!





Taiteilijoiden (Koivu, Pitkäranta jne.) postikortit ovat järjestyksessä. Pidän muutaman päivän vapaata korteista, sitten korttirinkiläisille kortteja. Jospa minulle laitetaan päivitetty listaus rinkiläisistä, kiitos. Listani nimittäin on toukokuulta.

Öitä!

Uusia pingviinijuttuja

Tällaisen korkean pingviinijuomalasin löysin kirppikseltä jokunen päivä sitten.

Sinä päivänä tuli toinenkin pingviinimäinen esine eteen.

Nimittäin nokkamuki tytöille.
Tosin eivät vielä osaa juoda nokkamukista.

Lajittelu loppuu kohta

...ja vähäksi aikaa. Olen päässyt postikorttieni lajittelussa viimeiseen vaiheeseen, eli Inge Löökit, Pitkärannat, Koivut, Omput yms. järjestykseen. Sitten korttirinkiläisten tiedot eteen ja pläjäyksiä maailmalle. Hidasta tämä on ollut, enkä saanut kortteja eteenpäin ennen kesää. Nyt täytyy laittaa kortteja ulospäin, muuten ei laatikot enää riitä. Vaihtomateriaalia kun on enemmän kuin omaa kokoelmaani.

----

Olen pystynyt nyt enemmän keskittymään kortteihin, muun muassa silloin kun tytöt nukkuvat kaksia päikkäreitä ja ulkona sataa vettä samalla. En viitsi sateessa rämpiä, niin olemme olleet sisätiloissa. Valveilla ollessa tytöt viihtyvät olohuoneen lattialla leluja imeskellen ja ryömien, joten silloinkin pystyn tekemään jotain "omaa", kunhan samalla toisella silmällä seuraan, mitä tytöt puuhaavat. Nyt he harjoittelevat kontillaan oloa, eli kohta mennään!!! Apuva!

Milloin vauvalle voi alkaa lukemaan pehmokirjoja? Siis nehän eivät vielä ymmärrä, mikä on auto, mitä tarkoittaa sana vihreä jne. Olen lueskellut heille noita pehmokirjoja, mutta he aina vetävät kirjan suuhunsa.

Milloin tuttipullosta vieroitus alkaa? Olen yrittänyt heille tarjota nokkamukia, mutta he pitävät sitä leluna. Sitten kun on jano, he haluavat juoda tuttipullosta. Jos tarjoan nokkamukia, he köyristävät selkändä kaarelle ja alkavat itkemään.

Miten opettaa vauvalle rajoja? Eivät he ole vihaista ihmistä koskaan nähneetkään. Nauravat vain, vaikka kuinka sanoo "EI" (mm. silloin, kun hyllyltä vedellään äidin lehtiä alas lattialle "luettavaksi".)

Hoh hoijaa, tämä on tätä vanhemmuuden opettelemista.

torstai 14. heinäkuuta 2011

Ei bakteerikammoiselle

Olimme kylässä, jossa iso berninkoira (vaiko berninpaimenkoira). Tytöille vähän koirabakteereja.

Ja ruohoa maistellaan myös.

Eipä tytöt ole pahemmin sairastelleet, pari kuumetta ja jotain räkäistä nenää hiukan. Ihan terveinä ovat pysyneet, onneksi.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Pikkuinen pianisti

Joskus soittelen pianoa (todella harvoin), ja jos Elli ei viihdy itsekseen, otan hänet kantoon.

 Elli tulee aina laitettua kaikenlaisiin paikkoihin... :D

Välillä hänetkin löytää piuhojen luota.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Retroa, retroa

Mitäs tykkäätte tuosta retro-peilistä. Niin 70-lukua! Sain ystävältäni punaiseen makkariimme (josta vieläkin puuttuu tekemäni punainen "taideteos").

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Syöttötuolit

Huutonjetistä löytyivät oheiset syöttötuolit. Tässä sitä on kuukausi jo kökötelty ja opeteltu istumaan. Eilen Helinä istui lattialla ilman tukea joitain sekunteja, kunnes kellahti kumoon. Elli varmaan myös jossain vaiheessa. Jokainen vaaveli kehittyy omaan tahtiin.

Hämylinnan kirppikset kierrelty

Perjantaina lähdin (jo klo 09) ex-temporee Hämylinnaan mummelia katsomaan. Miten mummelin käsi voi, kun kipsi on nyt poissa. Voi kuulemma ihan hyvin, ja kädellä pärjää, joten sitä ei leikata. Joku muhkura siihen jäi ja kipeytyy kaiketi rasituksessa, mutta mieluummin pärjää tuolla kädellä kuin lähteä leikkaukseen, jossa voisi (taas) joku mennä vikaan, vikaan, vikaan...

Kiersimme ensin keksitehtaan ison kirpputorin. Ellin otin rintareppuun, Helinän laitoin ostoskärryyn. Oli ensimmäinen kerta, kun istui ostoskärryssä. Oppi jopa pitämään laidoista kiinni, että ei kaadu.
Emme löytäneet mitään siltä kirppikseltä, tyhjää täynnä. Siis onhan siellä lasiesineitä, uusia tavaroita... mutta mitään ei nyt vain löytynyt. Mielestäni se ei ole hyvä kirppis, olen monet kerrat lähtenyt sieltä tyhjin käsin.

Poikkesimme lähistöllä olevaan paljon pienemmälle ja vaatimattomalle kirpputorille, josta olen enemmän tehnyt löytöjä, koska hinnat ovat olleet edullisempia ja enemmän löytyy lastentarvikkeita. Tällä kertaa mummeli jäi autoon tyttöjen kanssa, niin pääsin kiertämään torin pikaiseen. Tällä kertaa en löytänyt mitään.

Palasin autolle ja tytöt alkoivat huutamaan ruokaa. Lähdimme mummelille, jossa syötin tytöt ja söimme myös itsekin. Mummeli ehdotti, että voisin itsekseni lähteä katsomaan muut kirppikset, hän katsoo tyttöjen perään. Tytöt alkoivatkin nukkumaan, minä sitten lähdin kännykän karttaohjelman avulla suunnistamaan loput kirppikset. En epäröinyt jättää tyttöjä mummelin hoivaan, koska hän on hoitanut lapsia nuorempana. Ja tytöt eivät vielä mene kauheaa vauhtia. Helinä osaa vähän ryömiä, Elli menee taaksepäin. Nyt vasta harjoittelevat kontallaan oloa, joten ei heidän vauhti päätä huimaa. Myöhemmin voi olla eri tilanne.

Kiersin kuusi muuta kirppistä, joista kaksi ensimmäistä aion ottaa vakiovierailtaviksi, kun Hämylinnassa piipahdan. Olisikohan ollut Herman's Second Hand se eka, ja Unelma-kirppis se toinen. Niistä löytyi tytöille jotain kivaa edullisesti. Keskustassa oli yksi kirppis, toisessa kerroksessa sijaitseva, josta käteen tarttui syöttötuolin pehmuste. Sitten poikkesin vielä rautatieaseman lähellä olevalle kirppikselle, jossa olen käynyt harvakseltaan, kun en ole sieltä mitään löytänyt. Nyt löytyi 50 sentillä yksinkertainen palapeli tytöille, jota voivat pelata sitten, kun ymmärtävät numerot. Yksi kirppiksistä oli hyväntekeväisyys kirppis, josta en löytänyt mitään, ja viimeinen oli aika tuore kirppis, jossa hyllyt ammottivat aika tyhjinä.

Välillä soitin mummelille, miten pärjää tyttöjen kanssa. Oli syöttänyt banaania ja maitoa ja leikkinyt heidän kanssa, eli ihan hyvin, vaikka mummeli käyttää rollaattoria. Piti vain Elli vetää jalasta olohuoneen pöydän alta :-) kun oli sinne jäänyt jumiin.

Sellainen päivä se perjantai.
------------------
Tytöt alkoivat nyt nukkumaan. Olivat pari tuntia olohuoneen lattialla leikkimässä leluilla ja harjoittelivat kontillaan oloa. Elli nukahti matolle, josta siirsin vaunukoppaan nukkumaan. Helinän pistin koppaansa myös, ja vähän aikaa siellä möngerreltyään alkoi hänkin nukkumaan. Nyt voisin siirtyä askarteluhuoneeseen viimeisiä postikortteja järjestelemään. En jaksa vielä mennä ulos rikkaruohoja repimään kukkapenkeistä.

Katetta laitoin eräille kukkapenkeille, ja luultavasti joudun tekemään yhden ylimääräisen tempun: poistamaan katteen ja laittamaan kankaan katteen alle. Rikkaruohot tulevat katteen läpi, vaikka sitä katetta on aika paljon. Argh!

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Tyttöjen kassi

Tytöille löysin tarvikekassin kirppikseltä kolmella eurolla! On ollut tod.näk. kameralaukku, mutta tämähän toimii tyttöjen kanssina varsin hyvin: yhteen koloon tuttipullot, toiseen tuttelit, kolmanteen piltit...

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Porvoossa

Kävimme Porvoossa piipahtamassa, testailemassa meidän sateenvarjokärryjä. Siinä kylässä riittää turisteja.

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Hieno sateenkaari

Näin hienoa sateenkaarta ei olekaan näkynyt aikoihin.

torstai 7. heinäkuuta 2011

Meidän pikkuinen nörtti

Helinä pistetään pian tietokonekouluun! :-D

Nammm!

Katsokaa nyt tuota todella tyytyväistä ilmettä!

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Telttailemassa


Helteellä teltta toimii "hyvin leikkikehänä". Siellä ei ole piuhoja eikä teräviä kulmia.





Me kolme vietimme pari yötä teltassa. Tähän tosiaan mahtuu juuri tämän verran porukkaa.

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Kaksi uutta korttia

Sain pari uutta korttia postitse. Kiitokset Marjutille ja Sarille. Näitä minulla ei olekaan ennestään.

Olen melkein saanut korttini järjestykseen. Vau... on siinä mennyt aikaa, mutta kun pystyn tekemään vain hetkisen aina silloin tällöin. Silloin kun olen väsynyt, olen yrittänyt nukkua, sitten käydä liikkumassa... seliseli. Mutta korttien järjestelyssä kohta loppu häämöttää, parin vuoden aikana ostetut/saadut yms. kortit järjestykseen ja ojennukseen. Sitten laitan korttirinkiläisille postia. Ihan hävettää, kun en ole saanut aikaiseksi... seliseli :-D
--------

Tytöt nukkuvat nyt päiväunia: toinen pinnasängyssään, toinen olohuoneen lattialla lelujen keskellä. Ajattelin, että istahdan tietokoneen ääreen ja tyhjennän kameran kuvat koneeseen, käyn niitä läpi. Samalla musiikki-CD:itä koneeseen, jotta saan kännykkääni musiikkia yms. Helinä äsken vähän inahti, mutta alkoi uudestaan nukkumaan ravisteltuaan jotain helistintä hetkisen.

Nyt juttuja blogiin ajastuksella.