keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Taskunlämmitin

Tällaisen ihmeellisyyden löysin kirpputorilta joitain aikoja sitten: taskunlämmitin!?? Joku kertoi, että noita käytetään mm. Japanissa

Kun kerran kävin Yrjönkadun saunassa Hesassa, poikkesin samalla Kirjatorille. Kovasivuiset kirjat tytöille tuliaisiksi. Eivätkö olekin söpöt?

Kirpputorilöydöksiä: taitavat olla Mäkkärikamaa.

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Aurinko on paha, paha ystävä

Eilen aamulla menimme pihatöitä tekemään oikein koko perheen voimin. Tytöt laitettiin kaukaloihin istumaan, jossa he sitten nukuskelivat. Sq ja Appi saivat pallotuijat, kääpiövuorimännyt ja tyttöjen vuorimännyt maahan.
Kaivettiin muutamat ruusut ylös ja ne vietiin illalla langolle. Minä en halua piikikkäitä kasveja pihaamme. Olkoonkin sitten vaikka kuinka kauniita.
Tyhjentyneeseen entiseen lampikuoppaan tuli kiitettävästi tavaraa, kun siivoilin pensaanjuuria.
Lämmin oli. Puutarhatuolit ja -pöytä sekä varjo oli nostettu terassille lauantaina.

Viime yönä oli kuumetta. Aamulla oksentelin. Tämän päivän olen ollut reporanka, pimeässä huoneessa nukuskellut. Sen verran olen ollut ylhäällä, että syötin tytöille lusikkaruoat. Muuten Sq ja Appi ovat saaneet hoitaa tytöt.
Vaikka minulla oli lippis, taisi aivoni kuumentua eilen. Auringonpistos siis. Minulla oli 16-vuotiaana auringonpistos maattuani rannalla nukkumassa. Olin 3 päivää vaakatasossa, oksentelin ja oli kuumetta. Silloin paloi selkä tosi pahasti.
Sen jälkeen lopetin auringonpalvomisen. Aurinko ei ole minua varten.

Jäi 12 pensasta (angervoja) istuttamatta. Saa joku käydä antamassa niille vettä, etteivät nyt minun "lorvailun" takia kuole. 

Kaalimaan tenava


Appi sai itselleen nuken, arvatkaa kumpi :-D Nukke löytyi paikalliselta lastentarvikekirppikseltä. Voipi olla, että Elli oli samankokoinen syntyessään - siis pituuden suhteen.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Kauniita kortteja!

Tässä alla on nyt viimeisimpiä uusia tulokkaita:

Jotkut joulukortit otan kokoelmiini, mutta niissä pitää olla jotain erikoista. Näissä jokaisessa on jokin juttu: kultaa, kohopainatusta tms. erikoista.

Uudesta-Seelannista sain postimerkkikortteja.

Nämäkin englantilaiset postikortit ovat Uudesta-Seelannista saatuja.

Käyttämättömät muotokortit löysin joltain kirppikseltä. En enää kerää käytettyjä stanssattuja kortteja. Tuollaisia sananparsi-tms. kortteja minulla on iso pino. Tosin on paljon tuplia, eli jos jotain kiinnostaa vaihtelu, niin kertoo.

Yllä olevat ovat niin ihania. Pöllökorttikin on tosi "kaamee", mutta pöllö mikä pöllö.

Omiin kokoelmiini jälleen. Ainakin nuo kaksi ylempää. Tuollaiset vanhanaikaisen näköiset kortit ovat heikkouteni.

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Dufex-kortteja ja muita

Eräällä kirppiksellä oli alla olevat foliomaiset postikortit parilla eurolla! Joukkoon oli eksynyt yksi Muumi-korttikin (3-D). Taisivat olla Hämylinnan kirppiksellä. Kaikki ovat peräti käyttämättömiä.

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Harava heilunut on

Tänään sain aika paljon aikaiseksi. Heti aamusta kävin naapurikaupungissa Liisan kanssa, kun siellä piti olla katukirppis. Höh! Pari pöytää, joista en mitään löytänyt. Kävimme sitten vain kahveella eräässä todella ihanassa kahvilassa, jossa myydään kaikkea kivaa (ja kallista). Satoi vettä vielä kymmenen pintaan, joten ihmiset eivät vielä olleet oikein liikenteessä.

Nämä tarrat ostin tänään. Ihania!
 
Olin kotona jo yhdeltätoista. Syötin tytöt ja sitten menin haravoimaan. Tytöt saivat jäädä isän ja papan seuraan. Pappa / Appi tuli ulos myös vähän myöhemmin, ja alkoi heittelemään lammen reunalta otettuja kiviä kasoihin. Minä dumppasin aina välillä lehtiä ja risuja lampeen. Siis ei siinä ollut vettä enää kuin nimeksi, kun oli muovit ja kankaat poissa. Sain päivän aikana koko pihan haravoitua ja kukkapenkit putsattua. Kylläpä olin ahkera! Kuoppa täyttyi mukavasti kaikesta puutarhajätteestä. Siihen laitamme pitkin kesää ruohot, joten syksyllä se on aika mukavasti täynnä.
Suunnittelin haravoinnin ohessa mihin istutan ostamani angervot ja kääpiövuorimännyt ja pallotuijat. Ostin kaksi vuorimäntyäkin, ja niistähän tulee isoja, sitten joskus. Ne ovat tyttöjen puut, ja niille on jo paikka valittuna. Onko minussa herännyt pieni viherpeukalo? Tokkopa. Arvuuttelin tänään kukkapenkkejä katsellessani, että mitäköhän siellä kasvaa. Ainoa, minkä tunnistin, oli krookus. Ja sitten on ruusuja, mutta mitä ruusuja? En tiedä. Yhdessä nurkassa on marjapuskia ja raparperi. Tontin reunoilla on angervoja, mutta mitä angervoja? Tuijia löytyy... Mutta hauskaa oli, siis haravointi ja pihan perkaus. Minä nautin! Kaipa se oli sen takia, kun ei ollut niin kamalasti rikkaruohoja, vielä. Aurinko paistoi, hiki tuli, Elli istui vähän aikaa kaukalossaan (Helinä nukkui) ja hihkui meitä työläisiä katsellessaan.

Puutarhaperkauksen jälkeen menin saunaan ja sitten istuttiin terassilla. Puutarhatuoleissa roikkuu vielä hintalaput :-D Ostettiin ne viime syksyn alennusmyynnistä.

Huomenna tulee pari ystävää, ja tarkoitus olisi, yllätys yllätys, pelata Carcassonnea.

torstai 21. huhtikuuta 2011

Hyvää Pääsiäistä!

Välillä päivät tuntuvat samanlaisilta, että en edes huomaa mitään erikoisia pyhäpäiviä. Tänään "kolahti", että Sq on monta päivää kotosalla, koska on pääsiäinen.
Olen keksinyt kaikenlaista kivaa... Ostin pensaita: keijuangervoa, norjanangervoa, kääpiövuorimäntyjä... Huomenna tartun lapion varteen, hän saa hoitaa tytöt!

Helinä ja Elli sylissäni.

Pihan nurkassa oli lampi. Nyt olemme "tuhonneet" edellisen omistajan elämäntyön, kun kaivoimme lammen reunalta kivet ylös, revimme muovin ja kankaan pois. Hus, hus, katoa vesi! Emme halua mitään pihalampea olevan, tytöt vielä juoksee siihen. Tämän kesän täyttelen kuoppaa, ensi kesänä siihen tulee hiekkalaatikko. Kivet käytän muualla puutarhassa. Katsotaan, mitä tällainen opetteleva viherpeukalo saa aikaiseksi. Tuleeko sutta ja sekundaa. No, ainakin Multasormi-kauppa rikastui.

Sisällä kotona taistelemme muurahaisia vastaan. Missä lie pesä. Viime kesänä rikkaruohoja repiessäni huomasin niitä menevän joitain rehuja ylös-alas ihan mustanaan. Talon ympäri on nyt kertaaleen Sq laittanut myrkkyä, täytyy vielä toistaa myrkytys. Sisälle on laitettu tiskipöydälle "pyydyksiä". Kaakelisaumassa on huomaamaton reikä, josta niitä ötököitä tulee. Tää on tätä maatasossa asuvan piinaa.

Meidän pihajänis, jolle pitäisi opettaa, mitä saa syödä ja mitä ei.

Sitten on nämä jänikset! Tai yksi. Katselin ikkunasta, kun jänis pisteli poskeen krookusta. Mutta pisti poskeen vain yhden! Jätti loput rauhaan. Toivottavasti nyt oppi kerrasta, että minun krookuksiin ei ole koskemista. En usko, että edellinen asukas on muita sipuleita laittanut, koska jänishän ne kukat syö. Muistan vain itse, kun edellistä edellisessä asunnossa laitoin jotain kivaa, niin eikös jänis ne syönyt heti! Perk....! Toi kuva on muutaman viikon vanha. Lumi on jo sulanut pois täysin.

Tätätätä...

Ovathan kaikki nähneet youtuupissa sen Tätätätätä-videopätkän, jossa kaksoset keskustelevat. Meilläkin "kuuklataan" innokkaasti. Elli sanoi "Da" tänään, yhtenä päivänä tulee "Okei"... Ilmiselvä kielipää hänellä. Yhtenä aamuna kuuntelin, kun seinän takaa lastenhuoneesta kuuluu Ellin jutustelua. Välillä on hiljaista, kun taitaa uni jatkua, mutta sitten tulee taas jokeltelua (eli kuuklaamista, Sq:n termi) pitkät pätkät.

Helinä onnistui tänään kääntymään pituussuunnassa ympäri. Hän makoili lelukaaren alla, ja sen tunnin aikana, mitä hän siinä niitä leluja häsläsi, hän itse vaihtoi maisemaa. Pää pysyi paikoillaan, mutta jotenkin kääntymistä harjoitellessa hän siirsi jalkojaan eteenpäin. Lopulta hän oli samassa asennossa/paikassa, mistä aloitti. Joku päivä vielä kääntyy mahalleen. Tänään melkein onnistui.
Olen huomannut, että Helinä on edistyneempi motorisissa taidoissa: pään pitämisessä koholla mahalla ollessaan, ja nyt nämä kääntely-yritykset. Elli taas hymyili aikaisemmin, höpöttelee enemmän... Saa nähdä, mitä näistä tytöistä tulee. Kai se on niin, että Elli suunnittelee ja Helinä toteuttaa.

Käyn urheilemassa kolmesti viikossa: tiistaisin eräs Liisa tulee tyttöjä katsomaan, minä menen kuntosalille, jonne jäi selkävaivat, kun siellä aloin kerran viikossa käymään. Keskiviikkoisin menen tyttöjen kanssa baby-bicciin, jossa jumpataan yhdessä. Välillä on käsissä kevyempi lapsi, välillä painavampi. Sunnuntaisin käyn circuitissa, eräänlaista kuntopiiriä. Muina päivinä saatan kävellä keskustaan ja takaisin: n. 6 km, ja ylämäkeä menomatka. Kyllä tuntuu, kun kaksoisvaunuja työntelee!

Jumpassa joku sanoi, että hänen sisko, jolla on kaksoset, ei mene minnekään ilman miestään. Ei jaksa kahden kaukalon kanssa... Minä olen tehnyt sitä koko ajan. Kaksi kaukaloa käsissä ja eikun menoksi!
On tullut tutustuttua piltti-piireihin ja perhekahviloihin. Kyllä lapsiperheille on paljon tapahtumia olemassa. Lapsettomana ollessaan ei ollut kyllä mitään! Oli vähän, niinku, nobody. Tosi tyhjää. Nyt ihmiset tulevat juttelemaan, siis joka ikinen kerta, kun olen vaunujen tai kaukaloiden kanssa liikenteessä, ihmiset joko onnittelevat taikka päivittelevät työmäärää tms.


Mutta nyt menen nukkumaan! Tytöt menivät klo 22.30 nukkumaan, ja nukkuvat 07-09 asti. Ovat niin hyvin nukkuneet yönsä jo helmikuusta lähtien!

Kiitos pääsiäiskortin lähettäneille! Minä taas levitän kortit pöydälle ja laitan kuoria maailmalle, mm. korttirinkiläisille. Toivottavasti ennen kesää ehdin :-D

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Keltaiset ostokset

Kävelin eilen keskustaan tyttöjen kanssa. Oli määrä ostaa Liidelistä puutarhaletkua. Koska kuskaustilaa oli rajallinen määrä, ostin vain sen letkun. Ja appelsiinimehua, sekä banaaneja tytöille. Kassajonossa huvitti, kun katsoin liukuhihnalla olevia ostoksiani: keltaisia ostoksia kaikki. Siinä tuumasin, että elämään saa lisää haastetta, jos joskus kauppaan mennessä päättäisi, että nyt ostan vain punaisia tuotteita (tomaattia, punaista maitoa, mansikkahilloa...) :D

En mahtunut vaunuineni Liidelin kassasta vaan minun piti peruuttaa ja mennä toisen kassan kautta, jossa oli leveämpi kulkuväylä. Ei olisi rullatuolilla olevakaan mahtunut... Joku asiakas tokaisi, että on huonosti suunniteltu (kassojen kulkuväylät)

Kerran eräässä K-kaupassa jouduin huomauttamaan lähellä kassaa olevista pahvilaatikoista, kun en päässyt kassalle kuin vain kiertämällä kaukaa monen hyllyn kautta.

-------
Kevät on tullut! Piha on lähes lumeton, ja kamala siivo on paljastunut. Nyt arvon entten tentten, mikä kasvi on kuollut ja mikä ei. On paljon kohtia, jotka muutan nurmikoksi. Nurmikon myrkytys tulee eteen, jotta pääsen eroon ohdakkeista. Multasormea syyhyttää!



lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kuka juottaisi minua?


Välillä kädet ovat niin varatut, että pitää keksiä kikkakolmosia. Teetä juon pillillä, kun ei ole enempää käsiä.

..............
Torstaina oli sairaalalla tyttöjen puolivuotiskehitysseuranta. Heidän motoriikka ja muut taidot vastaavat neljän kuukauden ikää. Nyt leikin varjolla yritämme saada heitä hiffaamaan sen tosiasian, että heillä on jalat :-)

------------
Tähän maaliskuiseen kuva-arvoitukseen vastaus lisätty. Kurkkaa.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

6 kk

Tytöt täyttivät nyt jo 6 kuukautta. Aika on mennyt nopeasti, kun ajattelee ajassa taaksepäin.
Nuorempi Helinä on 7,2 kg, 62 cm; vanhempi Elli on 5,8 kg, 60 cm.

Selkeä rytmi heille on tullut: aamiainen klo 7, lounas klo 11, välipala klo 15, illallinen klo 19, velli klo 22. Ja sitten nukutaan jälleen aamu-7:ään.

Helinällä ductus eli valtimotiehyt on yhä auki sydämessä, joten nyt jatkotutkimuksiin Hyksiin jossain vaiheessa.



tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kuperkeikka

Miltä näyttää, kun tehdään kuperkeikka kerrostalon portaissa? Minäpä kerron.

Olin eilen tyttöjen kanssa Hämylinnassa käymässä erään 73-vuotiaan, huonojalkaisen eläkeläisrouvan luona. Olimme tekemässä lähtöä kirpputorikierrosta varten. Hän asuu toisessa kerroksessa, joten ennen ulko-ovea on 16 rappusta. Minulla oli molemmissa käsissä lapset kaukaloissa, joten en voinut ottaa ystävääni käsikynkkään kuin ennen lapsia.

Menin alas pikkuhiljaa, ja kun alas pääsin, niin eikös tämä rouva sitten heittänyt portaissa kuperkeikkaa viimeiset 10 rappusta! Näin koko jutun, ja se vieläkin pyörii filminä silmieni edessä.
Otsaan tuli läpi otsan menevä haava toiseen korvaan asti. Verilammikko syntyi lattialle pään kohdalle. Kädessä avomurtuma. Soitin ambulanssin ja tyrehdytin otsassa olevaa haavaa painamalla sitä. Tytöt onneksi oli juuri syötetty, joten he nukkuivat kaukaloissaan seuraavat 4 tuntia.
Onneksi tolkku pysyi, joten hän itse pystyi antamaan osoitteen hätäkeskukseen.

Ambulanssi tuli ja rouva vietiin sairaalaan. Itse ajoin perässä. Soitin hänen pojalleen matkalla, ensin vain piti pyydystää hänen salainen numero.

Sairaalassa odotin pari tuntia odotusaulassa. Onneksi ei tarvinnut yksin odottaa, vaan siellä oli erään vierailemani kirppiksen omistajakin, joten aika meni rattoisasti kirpputoreista jutellessa.

Rouvashenkilöä hoidettiin kauan, joten minun piti lähteä, koska en ollut varustautunut mm. tyttöjen ruuilla. Olisi jossain vaiheessa alkanut konsertti...

Illalla sain tietää, että pää oli todella musta ja käsi oli kipsattu, mutta tänään joutuu leikkaukseen käden takia, kun kipsaus epäonnistui. Onneksi oli vasen. En kyllä tiedä, miten hän nyt pääsee liikkumaan rollaattorin ja kepin kanssa. Tulee varmaankin hissitaloon muutto eteen.

-----
Yli vuosi sitten häneltä leikattiin selkä. Pitkitettiin ja pitkitettiin leikkausta. Vasta kun halvaus uhkasi, niin sitten vasta leikattiin. No, tuho oli jo syntynyt. Toinen jalka laahustaa, joten kävely on huonoa. Jos selkä olisi leikattu ajoissa, tätäkään episodia ei olisi tapahtunut.

Välillä tuntuu, että eläkeläisistä halutaan eroon. Eihän heistä ole enää hyötyä. Ovat vain rasite yhteiskunnalle, kun eivät töitä tee ja veroja palkkatuloista maksa.

Sain juuri tietää, että käden leikkaus on lykätty. Yrittävät ensin vetää ranteen luut paikoilleen. Saa nähdä. Ennen niin pirteä rouvashenkilö muuttuu vuodepotilaaksi pikkuhiljaa...