maanantai 31. tammikuuta 2011

Muistoja kesälomamatkalta, osa 2

Jatkan näiden viime kesäisten kuvien esittelyä täällä bloggerissa.

Pikaisen Puolassa olon jälkeen siirryimme paremmille maanteille, eli itäiseen Saksaan.

Kävimme monia geokätköjä etsimässä matkallamme. Välillä maasto oli niin vaivalloisen näköistä, että minä jäin mieluummin autolle odottelemaan. Eräällä tällaisella odotteluhetkellä ikuistin auton viereisellä olevalla pellolla oheisen kukkasen.

Näinkin mielenkiintoisia taideteoksia näkyy kätköjen lähellä.

Yksi kätkö löytyi junaraiteen alta.

Sq katosi syvälle metsään geokätkön perässä. Minä en jaksanut mennä hyttysten sekaan vaan jäin odottelemaan autolle (ja otin kuvan kasvavasta mahastani). Olin jo tarpeeksi syöty, sillä Saksassa oli paljon paarmoja ja hyttysiä! Olin aika reikänen reissumme jälkeen.

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Muistoja kesälomamatkalta, osa 1

Viime kesäiseltä reissulta jäi kuvat julkistamatta, kun tuli muita kiireitä :-) Joten aloitan nyt unettomina öinä istuskelemaan koneen ääressä ja vähän naputtelen tänne muistoja menneeltä kesältä.

Lähdimme kasvavan mahani ultrasta suoraan satamaan ja rahtilaivalla koti Puolan Gdyniaa. Tässä autot ajelevat laivan sisuksissa.

Pitihän nyt froteeankan ja bulldouserin päästä mukaan reissuun.

Saavumme Puolan Gdyniaan.

Tämäkin tuttu kauppa löytyy Puolasta.

Välähdys Gdanskia.

On rumaa itäeurooppalaista arkkitehtuuria näkyvissä.

Navigatööri joskus vei suorinta tietä... pitkin pellonreunuksia, ja vastaan tuleva traktoria ajeleva kuski ajatteli: "ne turistit...".

Trombi iski ja matkanteko vähän hidastui.

Näitä oli siellä täällä. Liikenne oli välillä pelottavaa. Pienillä, mutkaisilla ja monttuisilla teillä ajettiin tuhatta ja sataa. Meidän piti mennä virran mukana, ja minä pidin penkistä kiinni.

Näitä haikaroita ei kyllä täällä Suomessa näe.

Lisää löytöjä

Tässä lisää löytöjä viime kesäiseltä ulkomaanreissulta:
Jäi näiden tilastointi tänne blogiin kesken, kun tuli nuo lapsukaiset maailmaan. Nyt voin bloggailla yöllä, kun valvoa pitää (en saa unta).

Ruotsissa eräällä kirpputorilla tuotiin hyllyyn oheiset legopakkaukset. Ensin en jaksanut niistä kiinnostua, mutta sitten kun katsoin hintaa, otin ne oitis kainaloon. On tytöille sitten legoja. Suurin laatikko maksoi 3 euroa, muut 2 euroa/paketti. Sulo-vilén iski... Suomessa näiden hinnat kirppiksillä on aivan hirveän korkeat!

Jälleen ruotsalaiselta kirppikseltä ankkamatot. Bülle-ankka tuli isolta rajamarketista Saksan puolelta ennen kuin siirryimme Tanskaan.

Schleuchtin smurffeja appiukon kokoelmiin. Hän sai nämä joululahjaksi.

Pelikortit Puolasta, boordi ruotsalaiselta kirppikseltä.

Lomonosovin pingviini ja pöllöt ruotsalaiselta kirppikseltä.

Saksassa kävimme Autostadtissa. Saksan suurin ja vanhin autotehdas, jossa tehdään volkkareita!!! Tosin ei kuplia. Vietimme siellä kokonaisen päivän autoja ihaillen. Sq tietää, että minä pidän kuplista, joten hän vei minut sinne. Minä en tiennyt, mitä siellä tehdään, joten tyhmänä kysyin infonaiselta, mitä siellä on, mitä siellä voi nähdä. Sitten tuli pitkä sepustus auf Deutsch, mitä kaikkea siellä nyt onkaan. Onnistuin lukiosaksallani sitten kysyä, onko siellä joku, joka osaa englantia (jotta Sq:kin saa jotain irti vierailusta). Btw, oli saksanopinnoista paljon hyötyä reissulla! Auttoi monessa tilanteessa, varsinkin itäpuolella, jossa nukuimme yöt satunnaisissa yksityiskodeissa. Oheiset kuplat sieltä, paitsi tuo isoin on Puolasta.

Tiput ovat Kööpenhaminan "eurokaupasta", pannu ruotsalaiselta kirppikseltä.

Nämä muutaman sentin korkuiset pingviinit ovat myös tanskalaiselta "eurokaupasta". Kööpenhaminassa kävimme muutamilla kirpputoreilla, mutta en ostanut mitään, kun emme jaksaneet nostaa kruunuja seinästä. Olishan niillä toreilla ollut vaikka mitä kivaa...

Harmitti, kun Saksassa en päässyt kirppiksille, kun niitä oli vain viikonloppuisin. Sit siellä, missä olimme viikonloppuna, ei ollut juuri sinä viikonloppuna kirppistä. No, sitten ensikerralla, kun menemme tyttöjen kanssa Saksaan.

perjantai 28. tammikuuta 2011

Löytöjä

Viime kesänä reissattiin Keski-Euroopassa. Joitain pieniä ostoksia tuli tehtyä Puolassa, Saksassa ja Skandinaviassa.

Yllä olevia pingviinitarrat ovat tosi veikeitä. Oikeanpuoleiset perhoset ovat jostain Euron kaupasta, eurolla kolme pakettia. Askarteluun niitä ajattelin, kuten vasemmalla olevia perhosia.

Saksasta löytyi yllä olevat kalenterit ja kansio sekä plyyssinen pehmopingviini.

Nämä ovat norjalaiselta kirpputorilta. Muumi piti pelastaa (kun halavalla sai :-D)

Pientä tilpehööriä Puolasta.

Riepu-Elli


Tässä meidän riepu-Elli. Minulle tulee mieleen Tenavat-kirjoista se yksi tyyppi, joka raahaa riepua mukanaan koko ajan. :-D

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Iso korttipläjäys

Viime yönä klo 05 syötettyäni tytöt istahdin tietokoneeni ääreen käymään läpi viime kesäisiä kuvia. Olin Euroopanreissun jälkeen ottanut kuvia saaduista, ostetuista ja vaihdetuista postikorteista, mutta sitten jostain kumman syystä kaikki jäi :-) Yöllä katselin koneeni syövereissä olevia valokuvia. Kävin töihin, rajasin, säädin sävyjä, latasin kuvat picasattiin ja menin nukkumaan.

Tässä siis kuvia viime kesänä tulleista postikorteista. Kroooh, varoituksen sana väsyneille: kuvia on 22!

Ihania papukaijoja ja uusi pöllökortti kokoelmiini.

Maisemakortteja vaihtoon

Eläimiä vaihtoon.

Vaihdossa Uudesta Seelannista saatuja Disney-kortteja kokoelmaani.

Taiteilijoiden kortteja vaihtoon.

Saksasta ostamani majakkapostikortit vaihtoon.

Nämä karttakortit ovat omaan kokoelmaani. Ostin ne Berliinin muurilta (kalliita).

Sekalaista seurakuntaa ruotsalaiselta kirppikseltä, suurin osa vaihtoon.

Hienoja karttakortteja.

Laivoja joltain kirppikseltä Ruotsista.

Kirppikseltä nämäkin postimerkkikortit. Osa menee vaihtoon.

Lentokoneita, vaihtoon.

Saksasta ostetut hylkeet omaan kokoelmaani.

Lippu ja kukkasia, vaihtoon.

Eläimiä, vaihtoon.

Perhosia, vaihtoon.

Ruotsista ostetut kortit; reseptejä ja soittimia. Vaihtoon.

Eläimiä, vaihtoon.

Kirkkoja yms. vaihtoon.

Postimerkkikortteja omaan kokoelmaani.

Jälleen hienoja karttakortteja.

Ja muutama pingviinikortti.
..........................

Onko yllä olevissa jotain sellaista, minkä joku haluaisi kokoelmiinsa? Huom. Olen aika hidas saamaan kortteja liikenteeseen nykyään.

Nyt täytyy jälleen rientää kotiaskareisiin.