torstai 29. heinäkuuta 2010

Koto-Suomessa jälleen

Ihana tulla kotia kahden viikon reissaamisen jälkeen.
Nyt tulee aika paljon faktaa:

Matka kulki Puola - Saksa - Tanska - Ruotsi - Norja - Ruotsi. Naantaliin rahtilaiva toi meidät tänään torstaina kukonlaulun aikaan Ruotsista.

Auton mittariin tuli n. 4000 km, geokätköjä blokattua n. 50 kpl, n. 290 litraa kului bensaa, 12 yöpymistä majataloissa/B&B-paikoissa/hotelleissa, ja kaksi yötä rahtilaivassa.
(Puolassa 1 yö, Saksassa 6 yötä, Tanskassa 1 yö, Norjassa 1 yö, Ruotsissa 3 yötä).

Skandinaviassa tuli käytyä n. 25 kirpputorilla (n. 7:stä löytyi jotain), ja postikortteja tuli osteltua 8 sentin pino (95% kirppiksiltä). Saksassa kirppiksiä viikonloppuisin, mutta emme olleet yhdenkään lähellä sinä ainoana viikonloppuna, jona Saksassa oltiin. No ensi kerralla, sitten joskus...

Autolla Sq päästeli Saksan autobahnilla 226 km/h. Minä pidin penkistä kiinni. Motskuja pitkin mentiin, jos piti ottaa aikataulua kiinni. Yleensä ajeltiin pikkuteitä pitkin, näki enemmän elämää.

Halvin maa: Puola, kallein maa: Norja, kivoin maa: Saksa. Eniten tunneleita: Norja. Kaaottisin liikenne ja huonoimmat tiet: Puola.
Eniten paarman- ja hyttysenpuremia sain Saksan metsissä (vasemmassa käsivarressa oli kerralla 10 paukamaa muista raajoista puhumattakaan).
Kylmintä: Norjassa +14C, mutta siellä nukuin parhaiten. Kuuminta: Saksassa, +36C (ja minulla särki päätä sekä kehnot yöunet). Kolmena päivänä jatkuvaa sadetta, silloin kun olimme Norjan Oslossa tai sinne menossa/sieltä tulossa.

Autoa ei ryövätty tällä kertaa, kuten v. -99 Pariisissa. Kaksi kertaa liikenteessä oli läheltä piti tilanne (Tanskassa ja eilen Tukholmassa), jolloin on täytynyt tehdä lukkojarrutus.

Raskaus etenee normaalisti, masukit kutittelevat ja ilmoittavat olemassaolostaan. Viikkoja täynnä 20+1.

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Uusia pingviinejä

Saatuja ovat yllä olevat tarrat. Ihania samettipintaisia pingviinitarroja, sekä pöllöjä.

Schleuchtin (jotenkin noin) uusia pingviinejä Helsingin Kampin lelukaupasta.

torstai 22. heinäkuuta 2010

Paljon uusia kortteja

Pirjolta sain muutaman mukavan kortin kokoelmiini Pirjolta. Ovat todella tervetulleet! Kiitoksia. Laitan paluupostia, kun pääsen järjestelemään korttini muuton jälkeen.

...............................................................

Sain myös muutamia kortteja tammisaarelaiselta vaihtoystävältäni kokoelmaani:

Karvisia, ja näistä ainakin neljä on uutta minun kokoelmaan.

Pöllökortteja, joista pari on uusi tuttavuus.

Kuutteja, papukaija, pingviinikortti, pöllöjä...

Lisää Karvisia.


Muotokortteja, postimerkkikortteja... Oli hyvä korttipläjäys.

torstai 15. heinäkuuta 2010

Terveiset Mikkelistä

Kävimme Mikkelissä seikkailemassa. Tapasimme nuoren pelottoman variksen, joka seisoskeli vedessä ja naatiskeli olostaan helteessä. Osasikohan edes kunnolla lentää? Näytti niin raasulta.

Kävimme myös katselemassa geokätköjä. Tässä Mikkelin kirkko (vino kuva), ja täällä oli yksi kätkö.


Ja Mikkelin Naisvuorella oli myös kätkö. Oh hellettä!

Hyvä postipäivä

Oli hyvä postipäivä! Ei minulla tällaisia ole usein. Yksi näistä sisälsi kirppisystävän vaihtopaketin, jonka esittelin jo edellisessä tekstissä. Kaksi muuta on Huuto.netin kautta ostettuja Arabian Taika-mukeja, sokerikon kansi ja kermakko. Nyt minulla on 12 mukia! Sarja on täydellinen. Sokerikostani puuttui kansi entuudestaan.

Kamerassa on jotain häikkää... Pitää ihme surinaa, ja en tiedä, eikö se enää tarkenna. Täytyy tarkkailla tilannetta.

Saatu paketti


Sain tällaisen paketin Riitalta. Oma pakettini :-( olin nukkunut muutaman tunnin ja väsyneenä laitoin paketin postilaatikkoon, vaikka oli tarkoitus viedä postiin. Tajusin tehneeni virheen, mutta posti sujahti jo laatikkoon. Ja ne helteet, ne helteet... Sulikohan suklaa?

Tässä saamassani paketissa oli pingviinejä, nannaa (ei ollut sulannut), kiiltokuvia ja muuta askartelusälää. Kiitoksia!

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Selvitettävää




Eilen kävin Hämylinnassa kirpputorilla, ja oheinen postikorttilaatikko tarttui matkaan. Ulkomaisia maisemakortteja vaihtoon. Oli siellä karttakorttejakin. Siinä minulle järjestettävää syksyksi.
……
Samalla reissulla kävin poimimassa ämpärillisen mansikoita pakkaseen. Illalla kuulin uutisista, että Hämylinnassa oli helle-ennätys eilen. Huh hellettä! Täti sanoi, että olen minä sitkee ämmä, ottaen huomioon, että maha näkyy jo. No, enempää en olisikaan jaksanut poimia.
……

Kello on viisi aamulla, ja päätä särkee.


maanantai 12. heinäkuuta 2010

Tätä en saa ostaa

Käytiin RakennaTalo-kaupassa katsomassa liittimiä puutarhaletkuihin, ja muutenkin vertailemassa ruohonleikkureitten hintoja. Muutto omakotitaloon merkitsee sitä, että meiltä puuttuu kaikki! Ei ole haravaa, kuokkaa, lapioo... ei yhtikäs mitään.

Puutarhakalusteet ostettiin viikko sitten 50% alesta. Ja eräs ystävällinen ison auton omistaja toi pöydän Talollemme, kun emme saaneet sitä mahtumaan Skodaamme. Purkamatta ne vielä ovat, kun emme vielä asu siellä.





No, samalla kun Sq katseli letkuliittimiä, minun silmiin osui tämä pöntön kansi. Tahtoo... mutta Sq ei halua sitä. (liian pieni takapuolelle). Ok, ok. Jos ei käyttöön, niin saisinko laittaa sen seinälle? :D

torstai 8. heinäkuuta 2010

Kirpputorilla myymässä

Olin viime sunnuntaina ystävän kanssa Espoon Vermon parkkipaikalla myymässä. Hellettä piisasi, ja myyjiä. Ostajia oli sitten vähän vähemmän. Ei ollut niin hyvä myyntipäivä kuin yleensä, mutta ei se haittaa. Pääasia, että oli hauskaa.

Yleiskuva kirpputorilta

Tässä on ystäväni ja meidän myyntipaikka. Kamalati oli tavaraa, ja kyllä sitä tavaraa lähti kotiakin päin. Kaikki vaatteet laitoin UFF:n laatikkoon. Niitä en jaksa enää katsella. Loput tavarat käytän vielä kerran naapurikaupungin torikirppiksellä ensi kuussa. Sitten lahjoitan Katulähetykselle loput.

Ystävällä oli muutama Aku Ankka ja muita lehtiä. Ne eivät oikein myyneet, vaikka olivat edullisia. Kaikilla ihmisillä taitaa olla Akuja ullakoillaan. Joku trokari osti jotain erikoisnumeroa viisi kappaletta, ja laittaa ne tod.näk. Huuto.nettiin myyntiin. Siinä meni eurolla.
Kehoitin lahjoittamaan lehdet hyväntekeväisyyteen.

Huvitti, kun eräs kotikaupunkini antiikkiliikkeen omistaja tuli ja kyseli Aku Ankan taskukirjoja, kuten viimeksi talvella Valtterissa. Silloin myimme kaikki taskukirjat hänelle. Hän vei ne liikkeeseensä ja pyytää suurempaa hintaa. Hänen antiikkiliikkeessä on KALLISTA! Käyn siellä aina silloin tällöin katselemassa hintoja ja "pyörtymässä".

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kiitoksia Kinille


Sain kivoja kortteja Kiniltä. Tällaisia keräämiäni folio- ja 3D-kortteja. Kiitoksia! Minä odotan uutta kotia ja TILAA, jotta voin levittää korttini isommalle alueelle ja järjestää ne. En paljoa valehtele, jos sanon, että lähes vuoden aikana saadut kortit ovat järjestelemättä. Ei ole ollut tilaa ;-( Olisi paljon kortteja lähettää ihmisille, mutta ensin muutetaan ja laitetaan uusi koti kuntoon.

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Kaksin kappalein ;-D

Yritinpä tähän nyt etsiä kaikenlaisia kuvia, joissa on "kaksin kappalein" jotain kivaa.








En ole tätä tapausta vielä tällä puolen blogia hehkutellut, koska odottelin Apen synttäreitä, jotka pidettiin viime lauantaina ja hänelle paljastimme yllätyksen (ks. tuo alin kuva).

Että sellaista. Olen huomenna 17+0 viikolla raskaana, joten saa onnitella!

Muutamme 147 neliön kokoiseen uuteen kotiin kuukauden päästä. 55 neliön kaksioon emme enää tulevaisuudessa mahdu. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja lapset saavat syntyä tähän maalimaan.

torstai 1. heinäkuuta 2010

Miten juhannus menikään


Kuka mitenkin vietti, mutta me olimme siskoni luona, jossa tuli pelattua Carcassonnea (lempipeliäni) ja istuttua terassilla monta tuntia. Ei sillä väliä, vaikka satoi vettä. Lämmintä oli, ei tuullut, ja aivan hiljaista, kun kerran maalla asuvat. Itselläni meni tosin yöunet sekaisin, kun vasta aamuyöstä lähdimme ajelemaan kotia.