keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Näyttely purettu

Nyt on korttinäyttely purettu, kun huomenna on jo huhtikuu ja uudet kujeet.
Tällaiselta kirjaston pari seinää näytti:


Riitan kortit sievästi pyykkinarulla.


Outin kortit ja virkatut patalaput.

Ja minun kortit.

Ne, jotka ehtivät vastata kilpailukysymykseen, niin pingviinikortteja oli... Yllätys, yllätys - peräti KAKSI kappaletta!! Lähinnä oikeaa vastausta oli: Neulovanelli 47 kortin arvauksella :-D Jospa Neulovanelli laittaisi minulle postiosoitteensa, niin laitan pienen yllärin tulemaan. Tänne osoite: majoilvu ät gmail piste com.

tiistai 30. maaliskuuta 2010

Viuhkakortti


Tämä malli on jostain kirjasta. Näitä voisi tehdä enemmänkin, nimittäin min ainakin tykästyin tähän korttiin.

(49/365)

maanantai 29. maaliskuuta 2010

Ei jaksanut puhua

Aamulla herättyäni en jaksanut puhua. Olin jälleen nukkunut koiranunta. En tiedä, johtuuko yletön väsymys kellojen siirrosta vai mistä. Hyvä kun junaan ehti aamulla. Illalla särki päätä, aamulla heti herättyä oli kaamee "kapula", jotain jännityspäänsärkyä varmaankin (heti aamusta?). Vasta 10 pintaan aloin olemaan normaali ja jaksoin jo vitsaillakin. Voi luoja, en halua älytöntä unettomuutta takaisin.

Nyt pitäisi kerätä askartelutarvikkeita kasaan. Pääsiäisenä on tiedossa askartelusessiota monta päivää! Parit kymmenet kortit täytynee nuutata ennen sitä, ainakin 100 korttipohjaa, jotta riittää neljälle askartelijalle.

Sain jopa paketin postiin tänään, osallistuin pääsiäisvaihtoon.

Possumainen joulukortti


Jotain hyvin yksinkertaista ja simppeliä. Ihastuin Fiskarssin neliö-punchiin. Sillä saa niin kätevästi ja nopeasti neliöitä...

48/365 (pitkä matka vielä)

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Nishikini

Tässä se nyt sitten on: minun uusi pyörä, vuosimallia 2009, joka löytyi lähimmästä pyöräkaupasta ;-) kun en kauempaa Hesasta löytynyt viime syksynä. Ja kun uusi 2010 malli oli jo tullut kauppoihin, sain tästä mukavasti alennustakin! Nyt ei harmita enää se, että edellinen varastettiin kesällä. Opinpahan sen, että en vie kunnon pyörääni juna-asemalle. En enää IKINÄ!

SQ osti Lidlistä matkamittarin. Mielestäni aika "brutaalia", laittaa nyt Nishikiin Liidelin matkamittari! Meillä ei ole oikein hyviä kokemuksia Lidlin mittareista: edellinen pyörämittari mittasi matkaa auton etupenkillä, ja oli vielä muovikuorissaan! Susi, mikä susi. No, tässä mittarissa on kolmen vuoden takuu. Kahtoo nyh, miten se matkaa mittaa.


Kävimme pyöräilemässä heti pyöräkauppojen jälkeen. SQ:n pyörä keräsi kaikki lumet, minun pyörä pysyi puhtaana.

--------------------------

Mutta tänään on kyllä ollut tylsää, ja väsyttävää. Heräsin klo 05 ja valvoin siitä lähtien. Päätin sitten nousta ylös jo kuudelta. Silmät ovat olleet väsyneet siitä lähtien. Inhoan unettomuutta!!! Arrgh!

Ei tule edes sähköpostia, mitä nyt Lidlin mainoksia, kukaan ei kommentoi mitään missään, missään ei ole tapahtunut mitään. Tahtoo kotiin nukkumaan!
Huomenna lauantaina piti mennä pelaamaan Carcassonnea, mutta sekin on sitten peruttu, lapset ovat kuulemma kipeitä. Jos sitten kävisi vaikka pyöräilemässä, jos säähän mahtuu. Tai hiihtämässä, vaikka olisi plussa-asteita.
Ai niin, käyn mä Variston Sinellin askartelukirppiksellä hakemassa Taavanaiselta tilaamani korttitelineen, ja jos vaikka katsoisin, mitä kirppiksellä myydään. Olisinko ostamatta mitään?

Smokki-kortti

Tämä malli on jostain kirjasta. Taistelin aikani, että sain tuon rusetin jotenkin onnistumaan. Napitkin menevät vähän vinoon ;-)

47/365

torstai 25. maaliskuuta 2010

Pikkunen ryösti puseroni

Tää on taas näitä päiviä, että ei ole tapahtunut mitään järisyttävää... paitsi Pikkunen tahtoi kokeilla puseroani ;-) Sohvakin on ihan mullin mallin, on taidettu katsella pikkukakkosta koko päivä meikäläisten ollessa töissä.

(Missä ne valkotakkiset miehet kuppaavat?)

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kortti hääparille

Tällainen yksinkertainen kortti hääparille.

46/365

Uusi keräilykohde

Kolikkokokoelman saatuani päätökseen jäi tyhjiö sisustaani, että mitä minä nyt alkaisin keräämään. :-) Ihan kuin en keräisi mitään muuta. Olen tässä miettinyt, että noita pingviini-aiheisia leimasimia voisin alkaa keräämään. Minulla on jo yksi! Googlasin, ja kyllähän noita maailmalta löytyy, kuten myös leimausohjeet. Leimaamista en ole harrastanut vielä paljon yhtään, mutta perästä tullaan. Tässä on niin paljon kaikkea muutakin opeteltavaa.

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Kiiltokuvia ja outouksia

Tässä on ihan vaan kiiltokuvaa, ääriviivatarraa, niittejä, värillistä aaltopahvia ja geelikynää käytetty.


Tein myös tällaisen oudon kortin nauhasta. Nyt vasta tosin tajusin, että se on vähän keskeneräisen näköinen. Laitoin nauhojen kulmiin aina kultaisen pisteen, mutta eipä se näy sitten niin mihinkään. Tätä korttia täytyy vielä jatkokäsitellä.

Korttilaskuri käyntiin: 45/365

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Yksi kokoelma täydentyi lopullisesti

Yksi kokoelma täydentyi tässä hiljakkain, eli 50 jenkki-osavaltion 25 sentin kolikkokokoelma. Näiden kolikoiden julkistus alkoi yli kymmenen vuotta sitten, ja viimeiset kolikot ilmestyivät muutama vuosi sitten. Minulla oli pari vuotta hiljaiseloa kolikoiden kanssa, nyt sitten repäisin ja haalin ne viimeiset puuttuvat kolikot Jenkeistä.

Vuonna 2004 kävimme Las Vegasissa, jossa vaihdoin seteleitä kolikoiksi, poimin mukaani erikoiskolikot, ja loput kolikot vaihdoin takaisin seteleiksi. Ei me pelattu kuin vain viiden taalan edestä... Kolumbian lentokentällä tuli hiukan lentokenttävirkailijoiden suunnalta kysymyksiä rahasta, joten näyttelin tyhmää - rahaako ne halusivat? Repustani paljastui puolen kilon mötikkä kolikoita, joka oli näyttänyt epäilyttävältä möykyltä laukun läpivalaisussa.

Muita kolikoita en kerää, paitsi jos sattuu näitä erikois-2-euroisia tulemaan sattumalta käsiini. Ja tietty nämä uudet Monacon, Maltan ja mikäs-se-yks-uusi-maa-nyt-olikaan eurokolikot.



Ensimmäinen tilauskortti

Kaverin tutulle syntyi kaksoset, joten hän tilasi kortin. Oli mukava tehdä tätä kortia, kun nyt tiesi, mihin tarkoitukseen kortti tulisi. Käytin jälleen näitä muovisia mukinalusia.

Edit:
- Juuh, tyttö ja poika syntyivät

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Saatuja kortteja

Sakuusi laittoi minulle kivan pinon mukavan näköisiä kortteja:

Yritän epätoivoisesti ottaa kuvia näistä foliokorteista, mutta huonolta näyttää.

Ja lisää foliokortteja.

IIIIIHANIA pingviinikortteja.

Ja karttakortteja.

Kiitos Sakuuselle! Nämä ovat oiva lisä kokoelmiini.

Kakara Kuopion kirppiksiltä

Koivunlehti vihjasi, että eräällä torilla oli Kaalimaan kakara myytävänä, mutta kun sen naaman oli lapset sotkeneet, niin eipä sitten ostanut. Minä kävin sitten samalla kirppiksellä, ja siellä se nukke oli vielä. Pyyhin pilkkuja pois, kunnes SQ:n kanssa huomattiin, että saadaan kyllä kauan pyyhkiä, jotta lähtisivät. Ne pilkut on jo nukketehtaalla laitettu nukkeen!

Pitihän nukelle puserokin ostaa. Tosin taitaa olla liian suuri, mutta eiköhän Apelta joku nukke löydy, jolle tämä Ressu-pusakka kävisi.


Ja autokraka, myöskin nukelle.

Ihanaa boordia

Eikö olekin aivan ihanaa boordia. Tätä oli erään kahvilan vessassa, enkä voinut vastustaa kiusausta ottaa seinästä kuvaa.

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Palapelikortti

Ostin kirppikseltä palapelin, jossa oli jättisuuria paloja. Mietin hetken, miten sen koristelen, ja päätin päällystää ohuella sydänpaperilla. Täytyy miettiä, minkälaisia muunlaisia kortteja isoista palapeleistä voisi tehdä.

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Tukholman tuliaisia

Talvilomalla kävimme Tukholmassa, mutta vasta nyt ehdin laittaa kirppis-ostokset tänne.

Iso-Ankka on Myyrä nimeltään (=Myrorna-kirppikseltä), Piipittäjä ja Sydän-Ankka ovat laivalta.
Siis, huom! ei pingviinejä?!? Ankkoja tulee kotiimme, jos ovat sopivaa materiaalia ja symppiksen näköisiä. Jos kaikki mahdollinen hyväksyisimme, hukumme lapsukaisiin...


Ja tietty parit palapelit. Eikun työn alle vaan kaikki 30 palapeliä. Teen ne ja pistän sitten eteenpäin. Jonkun harvan voin jättää itselleni. Pitäisiköhän perustaa palapelivuokraamo? Lautapelivuokraamo taitaa jo olla jossain päin Suomea. Se vaan, että miten tarkistaa, että kaikki palat ovat tallella lainaajan jälkeen? Yksi-kaksi-kolme---999

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Voisko töitä tehdä kännykkällä?

Ei tuu mittään täst päiväst. Piti ystävän kanssa illalla töiden jälkeen tehdä jotain kivaa ja minunkin piti tavata eräs henkilö, jolle luovuttaa tilaamansa kortti.

Eilinen meni jo plörinäksi. Sänky kutsui puoleensa, pientä kuumetta ollut. Yöllä juoksin vessassa pariin otteeseen ja vaivoin, nyt särkee päätä. Ei huvita nousta, ei. Taidan jatkaa uniani.

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Tenavaa ja askartelua

Kirpputorilta löytyi oheiset tavarat. Tenava-kirja ja Ressu-pussukka ovat Apelle jotain lahjaa, ja kirja itselleni. Taidan joku päivä laittaa tänne listan askartelukirjoista, jotka minulla on, niin ei tule ostettua tuplia.

-------

Ulkona on IIIIHANA ilma. Taidan kävellä keskustaan (8 km), kuunnella samalla japania tai musiikkia, ja sitten haen kupin kahvia ja menen jollakin junalla kotia. Se on, kuulkaa, PERJANTAI! Nyt saa viikonlopun levätä, kun tuli lomaviikko huiteltua siellä-täällä ilman hengähdystaukoa. Ei ku ulos. So long!

torstai 11. maaliskuuta 2010

Pingviinisytytin ja muuta

Sain iiihanan yllärin Tuulalta. Iso kiitos Tuulalle näistä ihanuuksista. Pingviinitaulu on mahtava. Kun luin viestisi, että toivottavasti tupakansytytin ilahduttaa, pitelin kädessä pakettia, litteää, isoa sellaista, ja mietin, mikä se sellainen tupakansytytin on, joka on näin iso (pidin kädessä paperoitua taulua). Sitten avasin paketin, ja ajattelin, että no tulipa vedettyä nenästä. Ihan oikeasti kuvittelin avaavani jättisuurta tupakansytytintä, kunnes paljastui tuo taulu.
Katsoin kuoreen uudestaan, ja kyllä se sytytin siellä kuoren pohjalla luurasi :-) Kynttilöitä on hyvä sytyttää pingviinisytyttimellä. Aivan ihana! Ja tuo kortti! Söpö!! Maju kiittää ja kumartaa.


tiistai 9. maaliskuuta 2010

Kimaltelevia kortteja

Tässä muutamia väsäyksiä jälleen:


Pupu ja perhonen ovat molemmat Sizzixin stansseista aikaan saatuja.

Nämäkin ovat sizzixin stansseista. Oikean puoleisen leikkasin ohuesta lahjapaperista/foliosta. Tosin laitoin sen ensin Tiimarista ostetulle kaksipuoleiselle tarra-arkille. Luulen, että muuten tuohon ei olisi mikään liima kiinnittynyt. Jos olisi, niin rumasti.

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Saatuja kortteja

Kun nyt kerran Kuopiossa asti kävimme lomalla, niin Koivunlehti ojensi minulle pari pussukkaa postikortteja (ja pingviiniheijastimenkin - kai - sellainen nimittäin löytyi repun pohjalta kotia palattuani).

Aivan ihania foliokortteja, jotka on hankala kuvata blogiin.

Katastrofi-kortteja, Pauligin auto-kortti, yms. jännää.

...Sekä karttakortteja. Kiitos Koivunlehdelle!


Ja tässä Vakan postikortit, hienossa järjestyksessä. Onneksi SQ ei tullut alakertaan, olisi pyörtynyt ja ajatellut, että mähän muutan tuonne korttien sekaan. Minulla meni tunti, kun nopeasti pläräsin pintapuolisesti parit laatikot...

sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Kakkuja kaksin kappalein

Lauantaina jouduin heräämään klo 08, oli pari tuntia aikaa valmistautua ja tehdä kakut.

Pääpingviinikin tuli katsomaan, mitä emäntä puuhasi. Taisi nähdä jotain herkullista...

Niinpä tietysti, Pääpingiini pongasi pingviinikakun. Elämäni kakkutekeleeni nro 2.

Ja tässä kakkutekele numero 3.

Tässä otos näyttelyn avajaisista. Tämä koko korttinäyttelyidea ei ollut - huomio! - ei todellakaan ollut minun ideani vaan erään Outin. Menin vain täysillä mukaan. Tässä ei näy kaikki vieraat, joita oli parisenkymmentä.

perjantai 5. maaliskuuta 2010

Nukuttaa ihan kauhiasti

Olemme juosseet lomalla... Tänään oli viimeinen lomapäivä ja maanantaina töihin lepäämään :) Maanantaina lähdimme iltapäivällä Tukholmaan: kirpputoreja, kahviloita. Minulla oli kylmä, kun olin pöllö ottanut pelkän kevättakin. Luulin, että siellä olisi plussa-asteita. Tukholma-päivän jälkeen palelin laivalla ja lepäilin hytissä välillä.
Keskiviikkona tulimme kotia ja seikkailimme Hesassa. Illalla yritin kotona vähän siivoilla ja laittaa askastelutarvikkeita kaappeihin. Väsytti.
Torstai aamuna lähdimme Varkauteen eli herätys aikaisin. Varkaudessa kiersimme kolme kirpputori, sitten menimme SQ:n sedän luokse yöksi. Appi jäi sinne veljensä luokse. Menimme suht aikaisin nukkumaan. Väsytti jälleen.
Tänään lähdimme klo 10 Kuapioon. Listalta olin poiminut neljä kirppistä ja Lähetyskauppa Vakan, joissa halusin käydä. Löysimme Kuopion City-Pörssistä aarteita, sekä Vakassa vietin korttien seurassa ainakin tunnin. Ja tapasin Koivunlehden, blogini lukijan! Toivottavasti hänelle jäi positiivinen muisto tapaamisesta.
Sitten menimme nälkäisinä syömään thaimaalaiseen ravintolaan.
Seuraavaksi kiirehdimme Siilinjärvelle pikaisee tapaamaan serkkuani. Hänen menojen takia istuimme iltaa vähän yli tunnin, joten lähdimme ajamaan kotia kohti vähän ennen kuutta.
Seuraava stoppi, ex-temporeen tapahtui matkalla. Kysäisin Mikkelin serkultani, jos sopii käydä pikaisee heillä kahvilla. Ja siellä olimme synttärikakulla 40 minuuttia. Sen jälkeen tuli kiire Prismaan ostamaan kakkutarvikkeita. Juosta piti, että ehti sisään ennen kaupan sulkeutumista.
Nyt matkalla kotia nukkumaan. Huomenna pitää herätä aikaisin tekemään 2 kakkua korttinäyttelyyn. Huomenna illalla en tee yhtikäs mitään. Toden näköisesti rojahdan sohvalle katsomaan telkkua. Sunnuntain sitten täytyy istua nenä kiinni ruudussa. Emme ehtineet laskettelemaan... 10 vuotta olen siitä tosi puhunut. Ehkä ensi viikonloppuna.

Ja taas väsyttää. Mistäköhän johtuu?

Laitan kuvia seuraavalla istunnolla. Nyt naputan tätä jossain kohtaa reittiämme... Kotona jossain vaiheessa.

torstai 4. maaliskuuta 2010

Kukkasia kultsilta

Sain tällaiset ihanat kukkaset kultsilta ei-mitään-päivään, vai oliko se vaan "kukkapäivä". No, vielä ovat hengissä, kun yritän muistaa kastella niitä aina silloin tällöin. Ei tiietä, mitä kukkii nää nyt olikaan...

keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Näyttely pystyssä (KILPAILU)

Maanantaina heräsin aikaisin ja lähdin ajamaan kohti kirjastoa. Näyttely saatiin pystyyn klo 11 mennessä kolmen naisen voimin. En kerro, missä kirjastossa se on, vaan nyt seuraa kilpailu: käypä laittamassa nimesi ja blogisi osoite vieraskirjaan, niin järjestän kahdelle kirjastossa vierailleelle yllätyspaketin (arvon kaksi onnekasta).

Muut kauempana asuvat, arvatkaa lukumäärä sille, kuinka monessa näyttelyssä esillä olevassa kortissa esiintyy pingviini. Vastaukset osoitteeseen majoilvu miuku gmail piste com. Arvon kaksi onnekasta oikein vastannutta, joille laitan yllärit. Joten kerro myös blogisi osoite, josta voin lukaista, mistä pidät.

Edit:
Kilpailu päättyy maaliskuun lopussa.