sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Kyllä on sottaista!

Spellbindersin stansseja ostin, kun mm. puuttui kunnon sydämiä stansseistani.

Siis aivan kaamee kaaos on kotona. Tässä vielä viimeistelen yhtä laatikkoa. Pöydälle en mahdu oikein enää askartelemaan, kun siinä on pari korttiprojektia kesken.

Vielä haluan yhden kortin tehdä tänään, sitten on kortit valmiit. Olen muutenkin juossut ympyrää viimeiset tunnit, kun on pitänyt pakata sitä sun tätä.

Pingviinejä, tietysti

Kortteja olen tehnyt, varmaan 10 tänä viikonloppuna. Kiirettä pitää, kun haluan kaiken valmiiksi. Vielä haluan tehdä yhden kortin, ennen kuin päivä loppuu.

torstai 25. helmikuuta 2010

Paras kortti


Tämä on minun korteista kaikkein paras tekeleeni. Noh, meni siihen aikaakin kaksi iltaa. Tein ensin tuon seinän, sitten mietin, mitä siihen seinälle laittaisin. Tai oikeastaan ajattelin, että se voisi olla seinä, mutta minkä seinä. Olkoon nyt sitten vaikka keittiön seinä.
En olisi ikinä uskonut, että aaltopahvista olisi niin paljon iloa (pöytä ja tuoli). Taulun kehykset ovat softiksesta. Sitten päätin tämän kortin skannata kuvaamisen sijasta. Sainpahan ainakin suoraan.

---------------

Mää täsä fundeerasin yhenä päivänä, ett mix mää tykkään täst korttien vässäämisest. No kun nää on sellassii pienii taideteoksii, ja näit voi säilyttää pienis tilois.

Kalakortti pulipuli

Jotkut kortit ovat sellaisia näpräyskortteja, niin kuin nyt tämä kalakortti. Olen tehnyt näitä kortteja nyt kaksi kappaletta. Toinen meni työkaverille, joka jäi eläkkeelle, ja pitää kalastamisesta. Tämä ei valmistu hetkessä.

Tänään saan yhden toisen näpräyskortin valmiiksi, ainakin idea on päässä, miten sen toteutan.

Aika käy vähiin, muutama päivä enää...

keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Kirjainleimasimia

Minun täytyy harjoitella näiden kirjasinleimasimien käyttöä. Eilen testailin ja totesin, että en oikein hallitse leimaamista. Täytyy varmaankin mennä Taavanaisen leimauskurssille :-)

-----
Näillä näkymin pääsen Kuopion Vakkaan viikon kuluttua perjantaina, siis penkomaan kortteja. Vihdoinkin! Endlich!

Juna myöhässä

Istun junassa, joka on ainakin puoli tuntia myöhässä. Olen ajan kuluksi surffaillut netissä, kun Taavanaisen blogista bongasin Martha Stewartin kuvioleikkureita. Surffailu on vaan sen verran hidasta liikkuvassa junassa, joten päätin suosiolla siirtyä bloggailemaan.

Seurasiko kukaan televisiosta sitä kolmeosaista sarjaa, jossa 6-henkinen brittiperhe heitettiin asumaan 70-luvulle. Ekan päivän viettivät vuodessa 1970, kaikki talon sisustaa myöten oli sitä vuotta: keittiön liesi, telkku jne. Oli kuulkaa murrosikäiselle pojalle hankalaa kun ei ollut tietsikkaa, nettiä jne. Ja perheen äiti keitti perunoita painekattilalla, ja pelkäsi koko kattilaa. Tosin perhe vietti enemmän aikaa yhdessä, kun ei ollut nykymaailman kotkotuksia. Joka yö vuosikello siirtyi vuodella eteenpäin ja sitä mukaan tuli keksintöjä ovesta sisään. Huvitti kun perheen isä meni töihin, ja sinne oli tullut "70-luvun" lopulla sellainen antiikkinen "tiatokone", ja hän joutui sillä tekemään töitä! Oli siinä kaihoakin kun isä joutui sanomaan hyvästit levysoittimelleen ja älppäreilleen, mutta löysi kyllä hyvät puolet Cd:stä: voi surffailla kappaleita niin helposti.

Itse luovuin ABBAn vinyylileistä ja ostin Cd:nä. Sitten kun Cd:t katoaa, en luovu Cd:stäni, vaan olen sitten ilman. En jaksa enää ostaa jotain uutta ääniformaattia.

tiistai 23. helmikuuta 2010

Kuplavolkkareita ja pingviinejä

Tällaista pingviiniboordia (aika pieni, n. 30 senttiä leveä) ostin Crafticasta.

Ja tässä pieni yksityiskohta siitä boordista.


Paikalliselta kirppikseltä ostin vasemman puoleisen jääkaappimagneetin ja oikean puoleisen peltikortin kokoelmiini. Apu-va! Kuplakeräily on laajentunut jo tällaisiin, ei näköjään enää riitä miniatyyri-kuplat.

maanantai 22. helmikuuta 2010

Todella hyvä elokuva

Kirjoitin pitkät pätkät tätä blogientryä kunnes huomasin, että kirjoitin johonkin väärään kohtaan. Ja nyt sitten teksti katosi toden teolla.
Siis yritän naputtaa nyt uudestaan. Krooh ja pyyh.

Testaan, miten pystyn kahden sormen tai mieluummin kahden peukalon järjestelmällä naputtamaan tekstiä blogiin. On tämä vähän hankalampaa kuin tietokoneella mutta kaipa tähänkin tottuisi. Kännykällä naputtelen ja hankalaa tämä hiukan on.

Kävimme katsomassa elokuvan nimeltä Avatar, 3D-elokuvan, joka oli kaiketi suurimmaksi osaksi tehty tietokoneella. En tiennyt elokuvasta mitään etukäteen, joten oli aivan outo leffa. Hyvä se oli. Saa nähdä, milloin tulee nuo 3d-leffat mahdollisiksi katsoa koti-telkusta. Varmaan menee muutamia vuosia.
Nyt istumme junassa matkalla kotia ja nukkumaan. Töissä on aika kiireistä kun porukkaa on lomalla. No menee ainakin aika joutuisasti.

Pari joulukuusta joukkoon


Tällaiset joulukortit kehitin viikonloppuna, ja monta muutakin.

Laskin, että nyt on 120 korttia näyttelyyn, kun kaivoin vanhojakin varastojani. Ajattelin vielä, että kunhan nyt 70 korttia saisin kokoon. Eli tavoite saavutettu!

Töissä on kiirus, meneepähän päivät nopeasti. Illalla elokuviin, kun leffaliput uhkaa "vanheta".

perjantai 19. helmikuuta 2010

Japanilaiset pelikortit

Tällaiset japanilaiset kortit ostin käytettynä. Eli en ole vielä käynyt Japanissa :-(

Olen aivan onneton japaninkielessä tänä päivänä, kun ei ole aikaa opiskella. On jo pari vanhempaa oppilasta jäänyt pois tunneilta, kun tahti on aivan mahdoton. En jaksa ottaa stressiä. Sanon vaan: "Wakarimasen" (en osaa/en tiedä). Nyt olisi tähän päivään mennessä pitänyt oppia 100 eri kanjia. Olen oppinut ehkä parikymmentä. En jaksa ottaa stressiä, vaan menen kakkosluokalle uudestaan syksyllä. En edes usko, että kolmosluokkaa perustetaan, kun opiskelijoita on varmaan se alle 8.

torstai 18. helmikuuta 2010

Vauvaonnittelut ja muita

Tässä Vauvaonnittelut-kortti. Mallin näin jossain, joten ei ole omasta päästäni. Taas tuli kierrätettyä mukinalunen.

Tähän liimasin puisen tähden. Taitaa olla joulukuusenkoriste.

Kimalletta, kimalletta, hileitä (joita on sitten ympäri huushollia).

Hyvin yksinkertaisesti tehty: boordia ja kiiltokuva. Ei se muuta kaipaa.

Ja taas hileitä, kakkupapereita ja ääriviivatarraa.

..........

Arvatkaapa, miten saan unen päästä kiinni öisin: suunnittelemalla kortteja :-)

Bright Light! Bright Light!

Kävin ruokatunnilla ulkona syömässä, ja kun jalkani ulos laitoin, meinasin pökertyä. Oli niin kirkas auringonpaiste suoraan kasvoihin. Kevät tulee!!! Räystäät tippuu ja nenä valuu. Heh. Huomasin tässä muutamia viikkoja sitten, että kun tulen töihin, on valoisaa, kun lähden töistä, on valoisaa. Iiiihanaa! Rakastan kevättä, mutta olen myös rakastanut tätä talvea. Minusta talvi pitää olla kunnon talvi: kunnolla lunta ja pakkasta. Ei mitään loskaa, mustaa pimeyttä ja liukkautta. Tämä talvi on ollut hyvä talvi. Muistetaan tämä talvi vuoden kuluttua, kun ihmetellään, missä voi hiihtää, kun ei ole lunta.

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

En ole mikään keittiöihminen


Olen lupautunut tekemään kaksi kakkua korttinäyttelymme avajaisiin, ja tämä on tällainen harjoituskakku. Näyttelyyn viemät kakut laitan kyllä kakkupaperille, ja kakkuihin tulee kermakuorrutus. Unohdan sokerikuorrutukset ja marsipaanit. Tuo vaalenpunainen viivajuttu on sitten pingviini, jos lukija ei osaa sitä hahmottaa. :-)

Koristeina tulee olemaan näitä, mitä tässäkin kakussa, eli namuja ja suklaalehtiä, tosin koristeet ovat eri järjestyksessä kakkujen päällä.

Nyt lähden englannin keskusteluryhmään. Pitää rientää junaan.

tiistai 16. helmikuuta 2010

Anna Hyvän kiertää

Nuttu-nurin.Onni-Oikein -blogista huomasin kivan haasteen. Osallistukaa ihmeessä!

Lupaan lähettää paketin kolmelle (3) ensimmäiselle tähän viestiin kommentoivalle. Lahjan/yllätyksen saat kesäkuuhun 2010 mennessä.

Samalla liityt itse ketjuun ja ilmoittaudut omassa blogissasi laittamaan

hyvän kiertämään kolmelle ensimmäiselle.

Kun olet kirjoittanut postaukseeni, niin ilmoita sähköpostiini nimesi ja osoitteesi:
majoilvu ät gmail piste com


Ja laita myös blogisi osoite, jotta voin vähän vakoilla, mistä pidät.

Ystävänpäivä vaihdosta saatua


Katrilta sain kivan yllätyspaketin. Jotain punaista, namia ja m-kirjaimella alkavaa eli mittanauhan. Kiitos ja kumarrus. Suklaat syön lauantaina, kun on karkkipäivä, eli laktoosinpilkkojaa naamaan ja suklaata perään, että pärjään taas viikon suklaatta.

Annetaan askarteluun

Näitä on taas kertynyt, eli CD-levyjä annetaan askarteluun. Nämä kaikki ovat tietokonelevyjä, eli eivät sisällä musiikkia. Saat postikulujen hinnalla. Laita meiliä majoilvu at gmail piste com -osoitteeseen, ja kerro, paljonko haluat. Näitä on ainakin kolme kiloa jälleen. Voin myös toimittaa johonkin, josta saat ilman kuljetuskuluja.

maanantai 15. helmikuuta 2010

Korttitalkoita

Pidin lapsille ja vähän vanhemmillekin korttitalkoot. Teimme kaikki ystävänpäiväkortteja. Huomasin, että alkoi jo loppumaan pöydältä tila. Meitä oli 10 askartelijaa. Tosin minä en askarrellut vaan näytin, mitä erilaisia materiaaleja oli ja miten sizzix toimii.

Porukan lähdettyä Töhnö tarttui "puikkoihin". :-) Olisi auttanut mieluummin siivoamisessa!

Hyvää ystävänpäivää

Hyvää ystävänpäivää kaikille tasapuolisesti!
Ystävänpäivä on joka päivä.

Terveiset kirpparilta

Tervehdys kirppikseltä. Yllä olevasta kuvasta näette, minkälainen kuhina on roskisten ympärillä kirppispäivän päädyttyä. Ihmiset tekevät löytöjä...

Perjantaina pakkasin auton täyteen tavaraa, lauantaina oli herätys klo 06. Ovi kirppiksellä aukesi klo 07, jolloin myyjät, trokarit ja parhaat-päältä-ostajat pääsivät sisälle. Päivä kirppiksellä meni hyvin, ihmisiä oli liikenteessä pakkasesta huolimatta. Samoja naamoja näkyi kuin ennenkin, jotka kyselivät kännyköitä, levyjä, Arabiaa... Huvittavaa, kun kotikaupunkini antiikkiliikkeen omistaja-pariskunta oli jälleen liikenteessä ja rouva kanniskelikin sitten eräältä pöydältä Arabian astiastoa autoonsa, omaan kauppaan tietysti.

Myöhemmin aamusta tuli tavallista porukkaa. Minullakin oli kahden metrin pino kirjoja, joista sain puolet myytyä, 1 eur/kpl. Vaatteitakin meni 1-3 eur/vaate, cd-levyt olivat 1 eur/kpl. Tietokonelaukusta pyysin 10 euroa. Ei mennyt, ja oli jo toista kertaa matkassa mukana. Kun kolmas ihminen kysyi sen hintaa, laskin hinnan 9 euroon, sitten 8 euroon... ja lopulta se lähti kuudella eurolla. Tietysti, kun jo naamoja tunsin, näille vakiokiertäjille kerroin korkeampaa hintaa kuin tavallisille kuluttajille. Kyllä ne oppii erottamaan, kun olen monta kertaa käynyt myymässä.

Olen ottanut tavaksi, että en pura tavaroita puoleen tuntiin tai tuntiin, eli odottelen, että nämä intoilijat katoavat. Sitten rauhassa puran kassit ja pussit. Tai sanon suoraan, että ei ole Arabiaa, Iittalaa, kännyköitä yms., koska niitä minulla ei ollut myytävänä. Seuraava taktiikkani on se, että pyydän pari euroa enemmän kuin haluan. Silloin ostaja todennäköisesti tinkii euron tai kaksi. Tingittyään olen miettiväni hetken ja sanon sitten: "Sopii." Ja tavara vaihtaa omistajaa, ja molemmat ovat tyytyväisiä. Toinen sai tinkiä, toinen sai sen summan, mitä halusikin.

CD-levyjen kanssa tein pölhösti. Olisi pitänyt syksyllä pyytää kaksi euroa/kpl, nyt vasta euro/kpl. Olin syksyllä pyytänyt euroa, ja nehän meni kuin kuumille kiville, osa meni trokareille. Nyt meni osa jälleen kahdella eurolla. Nämä loput käytän vielä kerran kesällä torilla, loput lahjoitan haluaville, enimmäkseen pop-kokoelmia.
Lasten videokasetteja meni kolme, vielä on 10 Disney-videota myymättä. Pikku hiljaa käy niin, että ei edes lapsiperheet osta videokasetteja.

Ja kerran meni Arabiaa halvalla trokareille, kun olin vielä "noviisi" myyjä. Silloin huuto.net ei ollut vielä kova sana tavallisten ihmisten huulilla.

Kirppiksellä joutuu myös puhumaan kieliä. Eräs mieshenkilö katseli lasten talvisaappaita (siskontyttöni kengät) ja kysyi suomeksi: "Onko nämä pojallekin?" Vastasin, että kyllä ne pojallekin käy. Sitten hän mutisi jotain "tutto"... En ymmärtänyt, ja pyysin häntä sanomaan englanniksi. Hän ei osannut. Sitten kysyin, mitä kieltä hän osaa. Hän alkoi puhumaan espanjaa. Niin, hän tarkoitti, onko kenkiä tytölle. Sanoin, että kengät käyvät myös tytölle. Esittelin muutkin kengät, mitä minulla oli, teimme kauppaa. Lopulta hän kysyi, miksi osaan espanjaa. Kerroin pienen kertomuksen edellistä edellisestä elämästä.

Tietysti myös venäjän lukusanat on hyvä osata. Joo, voisin enemmänkin kertoa ostajista, mutta jätänpä sen nyt myöhempään kertaan. Sen sanon, että Valtterilla on vaikka minkämaalaista ostajaa.

perjantai 12. helmikuuta 2010

CD-kortteja muutama


Lisää väsäyksiä, tällä erää CD-kortteja. Vähän psykedeelinen tämä kortin taustapaperi. Se oli jotain eestiläistä koulukirjanpäällyspaperia. Ai niin, kakkupaperi on Tiimarista. Sieltä löytyy noita muutamaa eri väriä, jos niitä olet etsiskellyt.

Itselläni on vielä ainakin 50 sentin pino CD-levyjä askartelua varten (ja lisää tulee). Kesällä luovutin 13 kiloa (!) cd-levyjä eräälle askartelijalle. Jos tarttet CD-levyjä, niin viestitä.

Nyt silmät auki! Ja ilmoittakaa, please!

Parin-kolmen päivän päästä ilmestyy Ilta-Sanomat, jossa on juttua kirpputoreista. Heti kommentoikaa, jos näette sen Ilta-Sanoman, niin tiedän ostaa. En osta lehteä lähes koskaan, mutta nyt on pakko.

torstai 11. helmikuuta 2010

Apuva! Olen tulkinnut kalenteria väärin!

Siis mä oon katsellut tuota mun pingviinikalenteria, niin 14.2. ystävänpäivä on maanantai, onhan? Ja nyt katsoin uudestaan tarkemmin, niin se viikon eka päivä kalenterissa onkin SUNNUNTAI! Apuuuva! Ja mä kun luulin, että yllärit ja kortit ehtisivät maanantaiksi, joka tosin on jo 15.2. Voi mua pönttöä! Hanki lasit, pahvi! 14.2. on jo sunnuntaina. Voi ärrrr....!!!
Anteeksi kauheasti kaikille, mutta nyt tulee vasta maanantaina yllärit ja kortit.

By the way, YSTÄVÄNPÄIVÄ on JOKA PÄIVÄ!

Kortteja hääpareille


Nämä ovat ensimmäiset kortit, jotka olen tehnyt hääparille. Jatkoa kyllä seuraa jossain vaiheessa.

Onneksi minulla on kortteja jo valmiina ennestäänkin, joten kyllä se 70 korttia löytyy näyttelyyn.

Mietin, miksi pidän korttien tekemisestä. Olenhan minä katsellut, mitä kaikkea voi askarrella, mutta kortit ovat lähellä sydäntäni. Johtunee varmaan siitä, että kortit ovat kuin pieniä taideteoksia, ja niiden säilytys ei ole ollut mikään ongelma.

Lukioikäisenä maalasin isoja "maalauksia", joita jouduin laittamaan suoristumaan maton alle, kun ei ollut raameja... Olivat vuosia maton alla ja pilallehan ne menivät. Värit lähtivät kävelemään, ja heitin ne roskikseen. Jos siihen maailman aikaan olisi ollut digikamera, olisin edes ottanut niistä kuvan.

tiistai 9. helmikuuta 2010

Näin monta päivää jäljellä "enää"

Tänään kun on tällainen peukaloitten pyörittelypäivä, päätin vähän harjoitella Exceliä. Sitä ohjelmaa tarvitsen todella harvoin, että jos jotain tulee, niin pitää ensin kaivaa ohjeet esille.

Laskin ihan huvikseni excelillä, kuinka monta päivää on siihen, (jos ja) kun pääsen eläkkeelle. Ah, vielä on 7273 päivää siihen, kun minusta tulee kotiympäristön kokopäiväkäyttäjä... Tekisinkö jo kamman, jossa on 7273 piikkiä :-D

maanantai 8. helmikuuta 2010

Pumpulia ja teepussia

Ensimmäinen kortti, johon olen käyttänyt pumpulia. Reki on jokin joulukoriste, johon laitoin kiilleklönttejä.

Esimmäinen teepussitaittelukokeilu, tosin minulla ei ole sellaista teepussipaperia, vai mitä-se-on? No, tämä saa kelvata.

Aion keskiviikkona tehdä paljon kortteja, kun töissä on hiljaista, joten mitäpä töissä sitten homehtua.

perjantai 5. helmikuuta 2010

Olenko pelannut tennistä?

Tiistaina käsi kipeytyi, että oli hankala laittaa vasemmalla kädellä takin vetskaria kiinni ja kantaa mitään painavaa. Ihmettelin, mistä moisen käden olisin saanut. Tänään työkaverit sanoi, että mulla on tenniskyynärpää. Olin sunnuntaina jumpassa, joten taisin "heitellä" käsipainoja huolimattomasti.
Huomenna haen sukset huollosta, kun ne ei enää luistaneet oikein eteen- eikä taaksepäin. Niitä ei ole koskaan huollettu, hintalappukin niissä on vielä (markkoja maksanut), joten otin nyt hionnat, parafiinit yms. Katsoo sit. Pitäisi tässä tai ensi kuussa hiihtää kaupungin ympäri, semmoiset 27 kilsaa. Ei kyllä onnistu tällä kädellä. Aj sjutton sentään!

Kokeilin jotain, minkä nimeä en tiedä

Tämän kortin reunoille kokeilin jotain, minkä nimeä en tiedä. Tiedätkö sinä?

Pääsiäinenkin on kohta, päivät pitenevät, "räystäät tippuvat", olen nähnyt mahtavia monen metrin pituisia jääpuikkoja.

--------

Väsäykset-kategoriassa on nyt 37 blogi-entryä, ostoksissa 73. Nuo luvut jos olisivat toisinpäin!

torstai 4. helmikuuta 2010

Korttien sekaan talvisia kuvia

Tässä yhtenä päivänä lähdettiin ajelemaan ihan sillä ajatuksella, että räpsitään valokuvia.

"Kuvaaja" työssään.

Aurinkoa vastenhan ei saa tuijottaa.

Lumi hyvin läheltä.

Siis tämä ei olekaan sateenkaari vaan halo.

Halon alapuolella ratsastetaan.


Hevonen läheltä.

Joku on unohtanut kengät langalle kuivumaan.

Järvi jäätynyt on.


tiistai 2. helmikuuta 2010

3-D kukkia




Olen näihin käyttänyt niitä Tiimarista ostamiani 3-D kukkasia. Tuohon vihertävään korttiin olen laittanut taustalle softista.
..........

Tänään "eksyin" Sinelliin, ääriviivatarrat 50 senttiä/arkki, jouluiset sellaiset. Oli siellä alelaarissa myös hääparitarroja. Vaarallinen paikka tuo Sinelli!