torstai 29. lokakuuta 2009

Se KAAPPI

Ensin oli kaappi, 80-lukulainen. Ei mitään mahdollisuutta saada kahta sänkyä makuuhuoneeseen, jos on aukeavat ovet. Muutenkin olisi ollut kiva hyödyntää tyhjä tila katonrajassa. Kuukausi sitten Inariaan...

Kaapin sisältö yhteen kasaan keskelle olohuoneen lattiaa. Muutenkin koko asunto ihan pommin jäljiltä.

SQ purki kaapin pois viime sunnuntaina. Naapurit haki hyllyjä, ovet läksi kierrätyskeskukseen saranoineen, runko kaatopaikalle.

Tiistaina tuli ovisälää 250 kiloa postitse. Siis kaksi sälliä kantoi ne sisälle.

Tässä makaa peiliovi eteisen lattialla.

Ja tässä eilen pystyyn laitettu kaappi. Oikeasti siinä on peiliovet, mutta mä nyt laitoin sen oranssinruskeaksi, kun peilin kautta näkyi kaaos.
Olemme vähän väsyneitä, toisella kuumetta ja mulla univelkaa, joten emme ole jaksaneet vielä sisustaa kaappia. Ehkä tässä viikonloppuna. Öitä!

Itsejärjestetty joulu

Eräs ystävä yllätti minut toden teolla paketilla. Jätin illalla jopa japanintunnin väliin, koska oli kiirus kotia... Ihana yllätys! Nyt odotan kämpän valmistumista, unien palaamista ja arjen rauhoittumista, jotta voisin keskittyä Sizzix-mankeliini, ja vaikka askartelisin muutamia kortteja!!!

Ainoa kuvaamiskelpoinen kohde asunnossa on keittömme lattia! Joten asetuin siihen sitten lattialle poseeraamaan. Kaikkialla muualla on niin paljon tavaraa nyt.

Mitäköhän täällä mahtanee olla?

PAUKKUPEHMUSTETTA! Jess! Tätä on hyvä paukutella jos on hirveä stressi :-)

Hyvä oli laittaa nuo mustat lätkät, ei näy pussit silmien alla. Olen vähän taas valvonut.

perjantai 23. lokakuuta 2009

Pikkupikku-pingviinejä tuli kotiin

Tällaisia ihanuuksia sain Katinkalta. Uusia tuttavuuksia kaikki! Kiitos :-D Foliokorttikin on todella kaunis.
Kun saan pingviinitaloni seinälle, nämä pääsevät kotia. Ensin pitää vain saada kiviseinäpora takaisin lainauksesta :-) Ja ennen sitä asunnon muut huonekalut oikeille kohdille.

SQ jo kyselikin, milloin tämä (kämppä) saadaan valmiiksi. No, ensi viikolla tulee kaappi nyt sunnuntaina purettavan tilalle. Sitten on kaiketi makuuhuone/työhuoneeni valmis. Onhan tässä paljon mietittävää, kun 110 neliötä pitää saada mahtumaan 55 neliöön. Onneksi on varastoja :-), ja onneksi tulee uusi kaappi, johon saa mahdutettua tavaraa katosta lattiaan (siis ilman sokkeleita).

torstai 22. lokakuuta 2009

Uusi kirppis aukesi paikkakunnalla



Aukesi uusi kirpputori kotikaupungissa, mikä piti testata. Oli, kuule, iso hulabaloo. Yhden miehen bändi soitti sähköpianoa kuin Clayderman (eli tosi hyvin). Sitten hän otti syliinsä harmonikan ja veteli säkkijärvenpolkkaa. Mun oli pakko mennä katsomaan, oliko piano- vaiko näppäinharmonikka. Siis näppäinharmonikkaa veteli tosi hyvin. Ja sitten hän alkoi laulamaan... Tosi monitoimiesiintyjä.
Itse myin näppäinharmonikan aikoinaan pois, kun alkoi häiritsemään pianonsoittoa, joten on kyllä taito hyppysissä, jos pystyy soittamaan näppäinharmonikkaa ja pianoa. On ne kuitenkin niin erilaiset soittimet.

Pihalla myytiin makkaraa, lakua, ilmapalloja... Oli kyllä ISO tapahtuma, kun kirpputori aukeaa.

Kirpputorilta emme ostaneet mitään. Jono oli ainakin sen 60 metriä pitkä.

Huomaa, että on lama. Paikkakunnalle aukesi keskelle ydinkeskustaa kirpputori. Noita toreja on nyt jo viisi kaupungissa, ja hyllyt pursuaa tavaraa. Muistatteko aikoja, kun kesäisin kirpputorit olivat ihan kuoleita?


Nämä ostokset tein toiselta kirpputorilta. Huopasydämiä tulevia askarteluja varten, kunhan kerkeän sinne asti, joskus... sitten joskus...

tiistai 20. lokakuuta 2009

Syksyisiä kuvia reissulta

Olimme viimeisellä lomaviikolla (vuokra)mökillä Jyväskylän lähellä. Ilma oli pirteän syksyinen.



Nämä eivät olleet mitään pullasorsia. Heti, kun avasin terassin ovet, linnut lähtivät äkkiä karkuun.










Joku on jälleen innostunut valokuvaamisesta.




Yhtenä päivänä laiturin päässä oli niin kamalan näköistä levää, että jätin uimisen väliin.

Geokätköilyäkin tuli harrastettua. Tämän vanhan rautatietunnelin läpi piti kävellä, että pääsi kätkölle. Olikohan pituutta peräti 1.5 kilometriä yhtä pimeää tunnelia. Onneksi oli taskulamppu mukana.

Kun kerran Jyväskylässä olimme, kävimme myös täällä Vaajakosken namutehtaalla.

Olen nähnyt vaivaa tähän kuvaan, koska yhdistin kaksi kuvaa: a) kuva, jossa namut olivat teräviä mutta takana oleva kyltti epätarkka, b) ja toisin päin. Yhdistin terävät objektit samaan kuvaan.


Yritin myös opiskella japania. Kirjoitin vieraskirjaan sivullisen suomea, saksaa ja japania. Enpä minä oikein tuota japania handlaa, mutta kun nyt olemme alkaneet opiskelemaan kanji-merkkejä, niin pitihän nyt niitäkin yrittää piirtää.

Viesti Graintadille

Yritinpä laittaa viestiä sinulle, mutta sinullakin on blogi vain kutsuttujen luettavissa. Laita mulle sähöpostiosoitteesi osoitteeseen majoilvu miukumauku gmail piste com niin laitan sinulle kutsun mun toiseen blogiini.

Lapsettomuuden loppu?

Tästä lähtien kirjoittelen lapsettomuudesta vain toisessa blogissani, joka on salasanan takana. Jos taasen onnistaa, ehkäpä paljastan sen sitten täälläkin.

maanantai 19. lokakuuta 2009

Lempimarjani


Kaikki varmaan tuntevat tämän marjan, minun lempimarjan. Nämä kuvat SQ on ottanut Leviltä ennen lumien tuloa. Tietysti minua kiusatakseen :-) kun en päässyt mukaan Lappiin samoilemaan. Viimeksi eilen söin mustikoita jugurtin kera.

sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Ihania kortteja postitse



Uusia kortteja tuli postitse. On Karvista, kartta-, pöllö, pingviini-, foliokortteja... Ylimmässä on todella mielenkiintoinen espanjalainen kortti: naisen päällä on kankaasta tehty hame! Espanjalaiset ainakin ovat harrastaneet moisia kortteja aikoinaan. Ja nuo foliokortit, todella ihania. Alimmassa kuvassa on yhdessä kortissa maalarilapsella samettinen takki. Minusta kortit, joissa on jännä pinta, ovat aika ovelia.

Iso kiitos Koivunlehdelle

torstai 15. lokakuuta 2009

Lahjoja sinne tänne


Osallistun joulupakettivaihtoon. On niin mukava yllättää taas joku :-) Jos haluat mukaan, klikkaa kuvaa, pääset sivustolle, jossa voi ilmoittautua.

keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Tavaraa siellä täällä

Sunnuntaina suljimme vanhan asunnon oven klo 23.00. Olimme sanoneetkin uusille asukkaille, että pääsevät maanantaina muuttamaan, joten olisivat sitten vaikka olleet valmiina oven takana tavaroitten kanssa jo kello 00.05, niin aivan sama meille.

Olin kaksi päivää kurssilla ja kylläpä siellä uni maistuu AINA. Pitäisiköhän kuunnella jotain tosi puuduttavaa puhekasettia, tasaisella äänellä puhuttua vieläpä, aamuyöstä, jos herään ja valvon. Sellainen näyttää tehoavan minuun aika hyvin.
No, kyllä siellä opinkin jotain, kun tuli välillä ihan mielenkiintoistakin esille, niin piristyin. Kun kahvikaan ei auta, ja se tummapaahto ei meikäläiselle maistu.

Kamera on täynnä kuvia... tänne laitettavaksi. Asunto on täynnä tavaraa, mitkä pitäisi sijoittaa jonnekin. Aaaapuva. Ja postikortit odottavat järjestelyä. Pikkuhiljaa...

sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Milloin tämä muuttaminen oikein loppuu?!

Joka ikinen ilta olemme olleet vanhalla asunnolla pakkaamassa. On viety paljon paperia paperinkeräykseen, kaksi muovisäkillistä lähtee silppuriin, atk-sälää autollinen kaatopaikalle, mm. ihan toimiva jatkojohto, mutta siinä oli vain 2 paikkaa ja taisi olla metrin mittainen.
Eilen teimme kolme reissua vuokravarastoon ( 7 neliötä), ja kuvasimme myytäviä huonekaluja. Tänään on palautettava peräkärry, kun ne huomiseksi lupailivat huonoa säätä, ja autossa on vielä kesärenkaat.
Kun tämä päivä on päättynyt, eli vanha asunto tyhjä, huokaisen helpotuksesta.

---------

Tilasin Jenkeistä Sizzixiä "muutaman", kun nyt minulla on oma visakortti. Kun tulevat, pistän tänne kuvan. SQ ei onneksi suuttunut, kun näki summan. :-)

Jospa ensi perjantaina ehtisin toimimaan askartelutätinä kerholla, jonne lupauduin kesällä. Nyt on joka perjantai ollut jotain muuta. Aika rientää, aika rientää...

keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Missä paketti luurasi?

Noh, osoite oli oikein, mutta se tuli kaupungin toiseen postiin, 3 kilometrin päähän oikeasta postista. Joten he lähettivät paketin takaisin logistiikkamestaan (40 kilsan päähän), josta se lähettettiin uudestaan minun lähipostiin.
Siis ei ole rinnakkaiskuljetusta! 3 kilometriä olisi ollut väliä, mutta paketin piti matkustaa 80 kilometriä ennen kuin saapui perille.

Kiirettä pukkaa!

Asuntomme saimme nyt myytyä (ne, jotka eivät ole lukeneet minun toista blogia, heille tiedoksi: SQ palasi takaisin luokseni), ja nyt on kauhea kiire! Olimme lomailemassa mökillä, ja kiinteistövälittäjä soitti sinne ja sanoi, että asunto on myyty. Olimme sanoneet summan, jonka alle emme mene, joten saimme sen mitä halusimmekin. Asunto oli vain 6 viikkoa tyhjänä asujista.

Mutta mutta, olen luvannut paketin kilpailun voittajalle. Valitettavasti nyt on niin kiirus, että en ehdi muuta kuin huokaisemaan, kun menen harrastuksieni ohitse. Vanha asunto täytyy tyhjentää lopuista huonekaluista yms. ja sen jälkeen täytyy tehdä koneella töitä kotona yksi viikko. Ja samalla pitää uusi koti saada asuttavaan kuntoon. Nyt se on muuttunut varastoksi: 2 telkkua, 2 tv-tasoa, sitä sun tätä. ONNEKSI SQ etsii varastoa jostain, koska mää en ala, jos asunto näyttää vielä joulunakin varastolta.

Työpöydät odottavat reunahiontaa, suihkuhuone suihkuverhotankoa, parveke lämppäriä, makuuhuone kaapin purkausta ja uutta tilalle, SQ:lle sängyn ostoa...

maanantai 5. lokakuuta 2009

Paketti Salaiselta Kirppisystävältä

Vihdoinkin posti toi paketin salaiselta kirppisystävältä. Sainkin ihanan paketin! Paketissa oli mm. pingviiniaiheista paperia, kipsinen pingviini, Disney-postikortteja, kiiltokuvia...

Smurffi-palapeli ja cd:llinen Smurffi-musiikkia. Palapelilaatikon sisällä oli kaikki. Kun olen saanut palapelin tehtyä, lahjoitan sen appiukolleni, kova Smurffifani kun on.

Ja tällainen itse tehty mini-mini-pingviini. Todella mainio. Laitoin poseeraamaan saksien kanssa, niin saa vähän tietoa, miten mini se on.

Todella ihana päivä tänään näiden pakettien keskeltä. Kiitoksia Sarille!

Joulu on taas...



Ainakin siltä tuntuu. Tänään tuli kaksi pakettia! Tässä esittelen Koivunlehdeltä saamani pingviinit, smurffit... Tuollaista pakastinpingviiniä en olekaan ennen tavannutkaan. Myös sorminukkepingviini on iiiiihana!!! Blogista näinkin, mistä se oli peräisin.
Paketissa oli myös kaunista boordia askarteluun, Karviskynäkotelo, pienet pelikortit... Kiitos Koivunlehdelle!

sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Pakettikortit löytyivät, ainakin.

Tänään saavuimme kesämökiltä, ja kotona odotti postivuori. Myös kaksi pakettia on postissa, jonne marssin heti huomenna maanantaina.
Siellä on se minun salaiselta kirppisystävältä tullut paketti. Itellan sivuilta huomaan, että se paketti on seilannut tämän kaupungin ja logistiikkakeskuksen väliä kahdesti. Sen takia viipynyt matkalla.

Myös Koivunlehti on laittanut postipaketin. Se on tullut suorinta reittiä, eikä ole siis seilannut missään.

Huomenna haen molemmat paketit.

Myös Jenkeistä oli tullut lähetys, joka oli jo käynyt täällä, mutta Itella oli palauttanut. Siitä marmatinkin Itellaan, kun posti piti edelleen lähettää vanhasta osoitteesta uuteen. Olen siitä maksanut.

Nyt nukkumaan. Tulee olemaan kiireinen viikko kaikin puolin.