tiistai 29. syyskuuta 2009

Missä paketti ? :-(

Olen saanut salaiselta kirppisystävältä paketin, mutta en ole vieläkään saanut pakettikorttia postista. Nyyyyyh!!! Olen odottanut pakettia kuin kuuta nousevaa, ja nyt en ole edes kotona, jotta voisin marssia postiin. TÄMÄ EI VOI OLLA TOTTA! Toissa päivänä sain sähköpostia Jenkeistä. Olisin saanut pinon postikortteja, mutta paketti palautettiin takaisin Jenkkeihin. Miksi, Miksi, Suomen Posti piti muuttua P**** ITELLAKSI!!!??? Itella on,... argh! Tämä ei ole eka kerta. Ja nyt olen kaukana kotoa, enkä voi mennä sanomaa suoraa sanaa! Kuka vie minun postini??? Palautuuko pakettini lähettäjälle??? Pakko soittaa tänään postiin ja IHMETELLÄ.

Suomen POSTI toimi, mutta ITELLA toimii huonosti. Edellisessä asunnossa postia jakoivat miten sattuivat! Meille tuli monta kertaa jonkun naapurin postia. NYYYYYH!!!!!!!!!!:-(((

Olen maksanut Itellalle rahaa, että vuoden lähettävät postini uuteen osoitteeseen. Ja missä tulos?

TOIVON kun olen kotona ensi sunnuntaina, että siellä on pakettikortti odottamassa. Tuliko pakettikortti maanantaina, jolloin en ollut kotona???

Minä päivänä minun salainen kirppisystävä on lähettänyt minulle paketin? Jos vasta torstaina, voipi olla, että pakettikortti on tullut maanantaina, jolloin en ole ollut paikalla. Pingviinit eivät osaa katsoa, onko minulle tullut korttia, ja eivät kyllä osaa puhelintakaa käyttää ja ilmoittaa minulle.

-------------
Itella pahoitteli tapahtunutta, varsinkin tuon Jenkkilään palautetun postin kohdalla.
Voiko salainen kirjeystävä laittaa minulle sen pitkän numerorimpsun pakettikortista, jotta voin Itellan sivuilta seurata paketin kulkua. Taikka voisiko lähettäjä laittaa Itellan sivuille "Seuraa lähetystä" sen koodin, jotta näkee, missä paketti menee. Eli osoitteeseen www.itella.fi

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Haluatko lukea toista blogiani?

Vilmaliinalle (ja mahd. muille) tiedoksi. Jos haluat lukea toista blogiani, niin laita sähöpostiosoitteesi (ja kaupunkisi nimi) minulle osoitteeseen: "majoilvu miukumauku gmail piste com". Sinne lukemiseen pääsy vaatii tuon tiedon minulle.

----------------

Heräsin kahvintuoksuun nyt aamulla, nukuin eilen illalla saunassakin tovin parin uimisen jälkeen, mutta onneksi SQ pelasti minut sieltä ja marssitti punkkaan.

Alan pakkaamaan "Kaikkea" (kuten SQ asian ilmaisi) mökkiviikkoa varten. Oletan, että viikosta tulee urheilullinen, kun käymme kaikki Lounais-Suomen geokätköt bongaamassa. BTW, autossamme on ikkunassa tarra, jossa on bugi ja numerosarja. Eli jos joku geokätköilijä bongaa automme, hän voi koodin syöttää geokätköilysivulle. En oikein osaa paremmin selittää... Tämä geokätköily on nykyään ihan kaikkea, ei vain aarrepurkkien etsintää maastosta. Voimme sitten sivustolla seurata, missä meidän autoa on bongattu.

lauantai 26. syyskuuta 2009

Lomalla jälleen

Nyt alkoi viikon kesäloma, viimeinen viikko siis. En tiennyt, mitä tuleman pitää, mutta tänään sain avata kuoren, jonka päällä luki "sunnuntai". Sisällä oli kirppissivustostani tulostettuna Turun kirppikset. Eli oletan, että menemme jonnekin mökille. Sen tiedän varmalla huomenna. Eli nyt tulee jälleen tauko bloggaamiseen. Uudessa asunnossa pöydät odottavat viimeistelyä, mutta nyt olemme minä ja SQ lomalla, joten uusien pöytien viimeistely saa odottaa. Olemme rampanneet kaappitarjousten perässä, joten jossain vaiheessa makuuhuoneen kaappi uusiutuu. Haluan(mme) sinne kaapiston, jossa on liukuovet -> sit sinne makuuhuoneeseen mahtuu kaksi sänkyä.

keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Valkoista höhnää nurmikolla

Yhtenä aamuna oli pakko ottaa kuva nurmikosta. Oli sumuinen aamu ja tällaista oli nurmikko täynnä. Lähempi tarkastelu paljasti, että hämähäkit ovat olleet ahkeria. Usva oli tarttunut hämähäkinverkkoihin!

maanantai 21. syyskuuta 2009

Uusi suihkuverho


Löytyi uusi suihkuverho kylpyhuoneeseen. Tosin siellä ei ole vielä tankoa verholle, mutta ehkäpä joku päivä on... On ainakin tultava, muuten tulee roiskittua ison alueen vedellä suihkussa käydessä.

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Kuvia uudesta asunnosta

Ikeasta löytyi hylly viime kesänä hankkimille kotilaatikoille. Laatikoissa postikortteja ja kartonkia/paperia askarteluun.

Lapsukaiset pianon päällä.

Kissapullot löytyivät parvekkeelle. Diskopallokin löytyi parvekkeelle, kun huomasin, että kun siihen osuu aurinko, niin ympäristöön ilmestyy "valopilkkuja". Katso parvekkeen kattoa.

Parvekkeelle menivät myös osa pöllö- ja pingviinikokoelmasta.

Sohvan yläpuolella on populaa...

Keittiökin on näin siisti.
Olohuone tosin on vielä vaiheessa.

Kilpailuun osallistujien vastaukset


Sanna
Kyllä minä veikkaisin, että ne jotain värejä ovat, tarkemmin en osaa sanoa että mitä värejä.

Ulla
Blogisi kuvat esittävät mielestäni sellaista kipsityötä, josta tulee koriste kattoon lampun ympärille. Siis siitä keskikohdasta roikkuu sitten lamppu.

Taru
Kuva-arvoitukseen vastaan, että ovat maalipurkkeja (sormivärejä, askartelumaalia tms) jotka ovat päässeet kuivumaan. Purkit on unohdettu sulkea tai suljettu huonosti. Joten maalipinnan päälle on muodostunut "kalvo" kerros aivan kuin kiisselin päälleki muodostuu kun jäähtyy. Onko harmaan värinen peräti homehtunut? Osa väreistä oli paakkuuntuneemman näköisiä kuin toiset..

Liiolii
Arvailen, että kuvan jutut liittyvät jotenkin keramiikan tekemiseen.

Tuula
kuivuneita maalipurkin jämiä.

Koivunlehti
vastaan elokuun kilpailukysymykseesi, että astiat ovat tietenkin työpaikaltasi. Kirjapainossa on tuollaisia "puurokulhoja", joihin työntekijöiden pitää tehdä värit. Yhteen kulhoon tehdään yksi väri. Se tehdään jauheesta valkoiset lateksihanskat kädessä. Jauheeseen sekoitetaan vettä ja sitten massaa vaivataan kuten pullataikinaa. Massat kaadetaan painokoneen pönttöihin, kukin omaansa ja - dadaa, kone on käyttövalmis! Siitä tulee sitten ulos juuri sen värisiä painotuotteita kuin kulloinkin tarvitaan!

.............
Ja oikea vastaus: Kyllä, kirjapainovärejäpä ne ovat, oikeammin pms-värejä. Yleensä painotuotteet painetaan cmyk-väreillä. Painokoneessa on neljä kaukaloa, jokaisessa kaukalossa oma väri: cyan (sininen), magenta (punainen), keltainen ja musta. Ne tulee valmiina purkeista eli niitä ei sekoitella. Niistähän se neliväripainatus syntyy.

Sitten on tapauksia, että painetaan 5. väri taikka jonkun asiakkaan logo koostuu jostain omasta väristä. Sellaisia värikarttoja myydään taiteilijoitten liikkeissä, väreillä on oma numero ja värikartasta näkee sekoitussuhteen. Sitten painajat sekoittavat näitä värejä kahvipurkkeihin. Niitä värejä kun menee vähän, jos painos on vaikka 200 kappaletta käyntikortteja. Ylijäänyt väri jätetään odottamaan seuraavaa kertaa pahvimukiin.

Yhtenä päivänä katselin näitä purkkeja, joiden pinnalle oli kerääntynyt pölyä, ja näin niin mielenkiintoisia pintoja, että oli pakko kuvata... Kuulemma pöly värien päällä ei haittaa.

----------
Paketti lähtee Tarulle tämän kuun loppuun mennessä hauskimmasta vastauksesta. Koivunlehden vastaus oli lähinnä, mutta hänelle lähtee paketti joka tapauksessa, vaihtelijoita kun olemme, ja sitä paitsi hän oli ainoa, joka taisi tietää, missä olen töissä.

perjantai 18. syyskuuta 2009

Paketti salaiselle kirppisystävälle



Osallistuin "salainen kirjeystävä" -vaihtoon ja laitoin viime viikolla oheiset tavarat menemään Helille (laukku, teetä, nappeja, lankaa, pari kynää). Tästä puuttuu punainen ponsho, kun en jaksanut sitä kuvata. Myös kortinkin sain väsättyä.

tiistai 15. syyskuuta 2009

Mitä kuuluu lahjoitetuille pingviineille

Tässä taanoin annoin jätesäkillisen pehmopingviinejä eräälle tutulle, joka työskentelee päiväkerhossa. Noh, sielläpä oli pingviini per lapsi, ja lapsilla on nyt teemana pingviineihin ja niiden elämään tutustuminen. Projektin loputtua jokainen lapsi saa pitää pingviininsä. :-) Saa nähdä, tuleeko niitä taas kokonainen lauma vastaan jossain vaiheessa.

.........

Vielä roikun töissä ja kotia pitäis lähteä. Kurkku on kipeä... Ei kai joku flunssa nyt sitten iske. Toivottavasti ei, koska huomenna olisi illalla englanninkeskusteluryhmä ja torstaina japanintunti. Mitä väliä tästä työstä on :-) kunhan vaan pääsen kielitunneille.

Kaksi kirjaa piti ostaa japanintunneille. Toisen löysin Suomalaisesta, ja on, kuulkaa, pelkkää japania koko kirja. Ei yhtään meikäläisen kirjainta missään kohtaa. Kun sen olen lukenut läpi, niin mua ei enää voida myydä japaniksi (melkein).
Toisen kirjan ostin Amazon.comista käyttämällä ikiomaa visaani ekan kerran nettiostoksiin. Kirjaa ei ollut Suomalaisessa eikä Akateemisessa, joten ostin sitten netistä.

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Pingviinisaippua


Toissa viikolla ehdin yhdelle kirpputorille Helsingin pohjoisosassa. Oli todella huono kirpputori! En mene sinne enää koskaan. Suurin osa pöydistä oli trokareitten pöytiä. Tämä on ainoa, jonka ostin: 50 senttiä maksavan pingviinisaippuan.

Korttipohjia riittää


Laitoin kaikki korttipohjat isoon armeijan laatikkoon. Nyt vain väsäämään kortteja. Yhden kortin tänään teinkin salaiselle kirppariystävälle, joten en esittele sitä korttia vielä vaan vasta sitten, kun paketti on saapunut perille.

Takaisin bloggaamassa kaaoksen keskeltä

Tässä on tilanne nimeltä KAAOS. Viime perjantaina valvoin - jälleen - 02.30:een järjestämällä kaikki paikoilleen. Ja lauantaiaamuna vielä jatkoin kolme tuntia. Kaverit tulivat klo 13 ja halusin saada kämpän vihdoinkin valmiiksi. Alkoi riittämään kahden viikon asuminen laatikoitten keskellä. Kaikki ovat nyt paikoillaan, ja huomenna kauppoihin valitsemaan lisää kaappeja... Keräilijä tarvitsee paljon säilytystilaa, vaikka postimerkkialbumit ovatkin nyt sievästi varastossa ja pahvilaatikoissa.

tiistai 8. syyskuuta 2009

Pitkä tauko

Olen nyt muuttanut uuteen asuntoon, ja laatikoita on vielä ympäri huushollia. Kun olen saanut kodin kuntoon, uuden maton lattialle, niin sitten on taas aikaa vähän päivitellä tätäkin blogia. Joitain kirpputoriostoksia on tullut tehtyä, tosin ei niin paljon kuin aikaisemmin, mutta kuiteskii jotain.
Olen ollut kiireinen töitten kanssa, niin en ole kerennyt mitään omaa hommaa tekemään. Nyt on työkiireet vähän vähentyneet, joten on aikaa itsellekin.