torstai 26. helmikuuta 2009

En halua lapsia -volyyminappula

Lähdemme huomenna tädin hautajaisiin. Vaikka näen pohjoisen sukulaisia tosi harvoin, aion nyt parantaa tapani ainakin omasta puolesta eli soitella toiselle tädille useammin ja käydä, vaikka sieltä päin ei yhteydenottoja tule eikä vierailuja. Sukuni on kaukana, mutta parempi sekin kun ei sukua ollenkaan.
Sanotaan, että ystävät voi ainakin valita ja sukua ei, mutta minä voin päättää, keiden sukulaisten kanssa olen tekemisissä, ja olen valinnut ne, jotka kaukana asuvat.

Tällä kertaa odotan vierailua, ja serkkujen lapset eivät haittaa ollenkaan. Olen kääntänyt jotain nappulaa päässäni, ja en sure. Jos joku kysyy minulta, onko teillä lapsia, vastaan "ei onneksi ole, eikä tule!" niin ei tarvitse muiden ihmisten säälitellä taikka olla vahingoniloisia.

Suren asiaa hiljaa mielessäni ja yritän kääntää "ei onneksi ole lapsia"-volyyminappulaa kovemmalle päässäni.

Näin kävi aikoinaan eläinten kohdalla. Olisin halunnut kissaa tai koiraa, kumpaakaa en saanut kun isä rakasti parketteja. Ja kun vuosia kiellettiin, minulle tuli "inhoan eläimiä" -nappula päähäni, enkä tänä päivänä halua enää eläimiä.
Näin käy lastenkin kohdalla todennäköisesti, kun aikani huudatan päässäni "en halua lapsia, en halua lapsia, en halua lapsia!"

tiistai 24. helmikuuta 2009

Iittalan pingviinejä


Sain vihjeen näiden olemassa olosta, joten tilasin ne viime viikolla Iittalan verkkokaupasta. Nyt pyydystän Heljän pingviinimukiparia. Jos jollain on sellainen mukipari turhanpanttina, tarjoan 35 euroa. Jatkan etsintää kirppiksillä...

maanantai 23. helmikuuta 2009

Pikkusälää kirppikseltä


Löytyi pussillinen pikkusälää kirppikseltä 50 sentillä. Halusin vain nuo pingviinit (oik. ylh.) ja tenavahahmot, joten piti ostaa koko pussi. Loput tavarat lähtevät takaisin kirpputorille.

sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Peffa mustelmilla!

Perjantaina kävin töiden jälkeen hiihtämässä 10 kilometriä. Hymyilin tyytyväisenä pimeässä metsässä kun olin tajunnut hankkia otsalampun! Voin hiihtää milloin minua huvittaa, ei tarvitse ajatella, onko vielä tarpeeksi valoisaa. Tosin lensin yhdessä alamäessä takalistoilleni...

Tänään naapuriperheen kanssa menimme pulkkamäkeen. Valitettavasti minun molemmat Sarviksen ahkiot ovat lainassa, joten otin käyttöön tavallisen liukurin. Emme ole olleet mäessä ainakaan kolmeen vuoteen SQ:n kanssa, kun ei ole ollut pulkkaikäistä porukkaa.

Hauskaa oli! Naapurin aikuisetkin istuivat pulkkiin, P kertoi yleensä laskevansa kaksi kertaa selkänsä takia ja sitten ei enempää, mutta kun näki minun menevän koko ajan mäessä, intoutui hänkin mukaan. Laskimme ainakin 15 kertaa, eli pari tuntia. Keksin, että menisimme jonossa toisten jalkoja sylissä pitäen: neljä aikuista, yksi 13-vuotias poika (9-vuotias ei uskaltanut), jyrkkä, pitkä mäki, alhaalla kauheasti populaa katsomassa kun hullut tulee... Poikakin sanoi "tää on sairasta!" Oli se todella hauskaa. Nyt olemme kaikki "vanhukset" rampoina voivottelemassa kipeitä selkiä ja jalkoja. Minä olen jaksanut käydä kuntosalilla, joten selkäni ei vaivaa ollenkaan, mutta varmasti on takapuoli aivan mustelmilla parin päivän päästä. Ei kun uudestaan, joskus.

Kirjekuorikirja

Kävin vähän nuuskimassa Suomalaisessa oheista kirjaa, jossa on kaavioita kuorten yms. pakkausten tekoon. Ensin ajattelin ostaa kirjan Amazonista, mutta kun euron arvo on laskenut puntaan ja taalaan nähden, niin ostin sitten tämän Suomalaisesta. Minä blondina ajattelin, että skannaan haluamani kirjekuoritempleitin ja sitten skaalaan haluamaan kokoon, kunnes hiffasin, että kirjassa on CD mukana ja kaavat siis ovat jo vektorigrafiikkana! Jää skannaaminen välistä pois. Jos vaikka tekisin tapeteistani kuoria korteille...

perjantai 20. helmikuuta 2009

Kopio internetistä!

Kun ensimmäisen kerran näin tämän Dilbertin sarjakuvan, olin kuolla nauruun! Kopio internetistä!! Hah haa!! Voit käydä lukemassa sarjakuvan klikkaamalla tästä (englanniksi).

Lisää kuolemattomia viisauksia:
Eräs ei-niin-tietokoneista tietävä henkilö tulee käymään ja pyytää "Näytä kaikki mitä sinulla on tietokoneessa". APU-VA! Aloitetaanko Windowsin dos-komennoista? Taikka Macintoshin Finderistä? Taikka väliaikaistiedostoista, mitä löytyy Windowsin temp-kansiosta?

Eräästä lehdestä luin "lasten suusta" -palstaa, tässä yksi parhaimmista. Kuuluu samaan kategoriaan kuin yllä olevat:
"Äiti, nyt kun olet lomalla, niin sullahan on aikaa kertoa mulle kaikki. Aloitetaan vaikka ammateista."

Elekää, hyvät ihiimiset, kuolko nauruun!

torstai 19. helmikuuta 2009

Kortti: Vaaleanpunaisia kukkia

Tässä kortissa käytin askartelulehden mukana tullutta materiaalia (paperi). Pikkuiset kukkaset kukkien keskllä ovat liilanväristä ääriviivatarraa ja iso koholla oleva kukkanen on - yllätys, yllätys - joku hiuskoriste! Leikkasin mattoveitsellä taustapuolelta hiuskiinnitysmuovihökötyksen pois ja liimasin kukan korttiin.

Onnittelukortti


TV:n uutisia kuunnellessa väsäsin oheisen onnittelukortin. Löysin ruskeaa kiiltävää paperia (eipä kiilto tässä näy), jonka ajoin mankelin läpi. Keskellä oleva neliö tuli engl. askartelulehden mukana. Vasemmalla alhaalla kukkanen on ääriviivatarraa, väritetty geelikynillä - olisin kyllä saanut tarkemmin värittää. En näköjään huonossa valossa nähnyt kunnolla värittää.
Onko muilla ongelmia geelikynien kanssa? Minulla tahtoo ne kuivua. Miten ne saisi herätettyä henkiin?
Tavoitteeni: tänne blogiini tulisi enemmän väsäyksiä kuin ostoksia. :-)

keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Autopurkki ja boordia


Paikalliselta kirpputorilta löytyi boordia ja kiva saksalainen autopurkki, purkkifriikki kun olen. Boordit ovat hyvä lisä askartelua ajatellen. Ehkä kannattaisi osa askartelutarvikkeista / boordeista laittaa jo eteenpäin, kun rullia alkaa olemaan jo aika monta.

maanantai 16. helmikuuta 2009

Pingviinitarroja

Etsiessäni tarroja korttiprojekteihin löysin varastostani oheiset pingviiniaiheiset tarrat. En muistanutkaan, että minulla on näin monet erilaiset tarrat pingviineistä. Eihän näitä raaski käyttää mihinkään.

sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Korttiprojekteja aivojen levätessä



Tiimarista olin ostanut jostain alekorista valmiita skräppäyskirjoja. Minä vähän muokkasin niitä, eli irrotin sivut ja käytän ne korttien tekoon. Maalasin ääriviivakukat geelikynillä.

Oikeastaan minun piti tehdä CD-kortteja, mutta en sitten halunnutkaan, kun käteen osui nämä A6:sen kokoiset korttipohjat, jotka ovat aivan liian pieniä CD-korteille.


Nämä ovat 3D-kortteja. Kukkaset ovat tiimarista. Laitoin skannerin laulamaan, niin korttien korkeuseroistakin saa jotain selvää. Kameralla en saanut kunnon kuvia näistä. Täytyy varmaan blogiin skannata väsätyt kortit, jos vain intoa riittää. Kameralla vain on niin paljon nopeampaa...

Otin nyt olohuoneeseen muutamia askartelutarvikkeita ja samalla, kun katselen/kuuntelen televisiota, väsään kortteja. Sitä materiaalia on niin paljon, että en enää ole selvillä, mitä kaikkea minulla on kaapeissani.

Nauruterapiaa neljä tuntia putkeen

Ehkä tämä tästä. Olen nyt noudattanut lääkärin ohjetta: aikaisemmin nukkumaan, unilääkkeitä oikea määrä oikeaan aikaan, ja nukahtamislääkkeet pois (niihin jää koukkuun). Olen siis nukkunut, nukkunut ja nukkunut, jopa ilman niitä tsot-tsot-nukahtamislääkkeitä.
Ja olen voinut HYVIN! Siis ei ole ollut pää kipeä, ei maha kipeä, eikä ole ollut kuuma-kylmä-kuuma -oloa koko ajan. Kaikki siis ovat tod. näk. johtuneet unettomuudesta. Nyt laitetaan neljän kuukauden unettomuus halki-poikki-ja-pinoon!
Ja hermostua en saa, silloin nousee hiki.

Eilen sain otettua päikkärit! Ensimmäisen kerran, luoja tietää, milloin viimeksi moista nannaa.
Katsoin HAUSKAT KOTIVIDEOT -ohjelmia digiboxilta neljä tuntia putkeen, ja nauroin!! Lojuin sohvalla ja kelasin hauskoja kohtia uudestaan ja uudestaan. Kun alkoi tv tympimään, otin CD:n käteen ja ääriviivatarraa. Sain aika monta CD:tä koristeltua tulevia korttiprojekteja varten.



Iso kiitos ja hali kaikille, jotka ovat minua lohduttaneet tämän unettomuuden kiusanneena. Antavat, kuulkaa, voimia! Uni on parasta lääkettä. Ilman unta ihminen on aivan hukassa ja kipeä joka paikasta.

keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Domino vai Oreo?

Jostain Citymarketista tms. löysin paketin Oreo-keksejä, Amerikan herkkuja. Tuli muistot mieleen, kun avasin paketin. Näitä tuli maisteltua Jenkeissä aikoinaan... Kumpi on parempaa? Oreo on kovempaa, Domino ehkä "hyvempää".

Huomenna pitäisi laittaa ystävänpäiväkortit postiin, mutta en ole jaksanut tehdä kortteja. Ehkä sitten myöhemmin. Nyt tämän viikon olen vain käynyt töissä ja tullut kotia makaamaan (paitsi tiistain japanintunti). Olen väsynyt koko ajan.

Postin tuomisia

Posti toi tänään kuorellisen postimerkkejä. Olin kyllä sanonut vuosi takaperin lähettäjälle, että kerään kortitkin, käytetytkin. Katselin vain, että oli kivan näköisistä korteista nämä postimerkit peräisin. No, ehkä ne kortit olivat sitten täynnä arkaluonteista, mene ja tiedä.
Mutta mukavaa, että joku muistaa. Laitan nämä purkkiin, missä on jo aika paljon liotettavaa... Ehkä joskus.

Hormoonihiiret eivät laukkaa

Kaiken huonon olon takana on estrogeenin vähäisyys. Nykyinen annokseni ei riitä, on pakko alkaa ottamaan vaarallisen suurta annosta, koska en nuku, on välillä kuuma, ja näistä seuraa tosi masis (lekuri varoitti veritulpista, syövästä). En ala ottamaan norsunannosta vasta kun testamentti on tehty. Se on tekeillä, lakimiehellä vain on kiireitä. Sitten kun se on tehty, sitten ei ole enää väliä, jos kuolla kupsahdan, kunhan saan loppuajan voida hyvin, kesti sitä sitten vuosi tai 40 vuotta. Menee ainakin tämä hamstraamani omaisuuteni sinne, minne haluan, myös siinä tapauksessa, jos me molemmat kupsahdamme yhtäaikaa. Kohde: Hyväntekeväisyyteen, kotimaassa huonoissa kodeissa asuvien lasten hyväksi, näiden olojen parantamiseksi. Toivon, että edes joku lapsi hyötyisi siitä, että olin olemassa. Askartelumateriaali lahjoitetaan lastenkodeille, työpajoille, mielenterveyspotilaiden viriketoimintaan yms. Olkoon tässä koko Suomen kansan luettavana, mihin haluan nämä kaikki ostamani ja hamstraamani askartelumateriaalit.

On vähän masentavaa luettavaa. Sori, huono yö takana ja olo on todella kehno. Täytyy pinnistellä, että en tee virheitä. Tänään olen ehkä 10 sanaa sanonut, en jaksa olla oma vitsikäs, valoisa minä. Onneksi ei säre päätä, se vielä puuttuisi.

Eilen oli hyvä päivä, jaksoin jopa käydä pitkästä aikaa lenkillä japanin tunnin jälkeen (josta ei jäänyt paljon mieleen, koska unilääkkeet vievät muistin).

maanantai 9. helmikuuta 2009

Ystävänpäiväkortit tekemättä!

En ole ehtinyt / jaksanut tehdä ystävänpäiväkortteja yhtään! Materiaalia tulee sisälle, mutta mitään en ole väsännyt. No, ystävä aina sanoo "ystävänpäivä on joka päivä". Niin se on. Ehkäpä lähetän ystävänpäiväkortit myöhemmin, kun ei ne nyt täksi viikoksi ehdi.

Eilen olin jelppaamassa ystävää mäessä. Tein hänen firmassaan kuusi tuntia töitä. Annan hänelle aina syntymäpäivälahjaksi "vapaita käsiä", eli jos on kiireitä, menen auttamaan. Samalla parantelemme maailmaa.

Menen huomenna lekuriin. Verikokeissa ei ollut mitään hälyyttävää, päinvastoin. Kokonaiskolesteroli on laskenut, vaikka en ole tehnyt mitään! No, muistelin, että aloin laittamaan leivän päälle Beceliä, kun SQ sitä käyttää. En jaksa ostaa itselleni mitään "omaa" särvintä.

Alan pelkäämään öitä, sillä nyt on lähes joka yö ollut huono. Tunnen itseni kipeäksi, joka paikkaa kolottaa. Unipillerit eivät enää tehoa niin hyvin kuin ennen, enkä oikein viitsisi nostaa annostakaan. Aamut ovat aivan hirveitä: eväät unohtuvat yms. kun aivotoiminta on aivan nollassa silloin.

Ei vielä ole suurempia virheitä tullut töissä viime aikoina. Pelkään tosin...

sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Iso-Ankka tuli perheeseemme

SQ kävi Tukholmassa ja yhdellä Myyrä-kirppiksellä ehti käymään. Sain tuliaisiksi Iso-Ankan. Tämähän voittaa jo melkein Pikkusen koollaan.
Meillä alkaa olemaan sängyssä aika ahdasta... Missä valkotakkiset miehet, missä piilokamera?

perjantai 6. helmikuuta 2009

Pingviinimäistä kirjepaperia

Tässä yhtenä päivänä tultuani kotia huomasin olohuoneen pöydällä kirjepaperipaketin. Naapuri-ystäväiseni oli ostanut minulle pingviinipaperia! Voi, kuinka mukava yllätys! En tiedä, raaskinko tälle paperille edes kirjoittaa. Varmaan ihan viimeisenä otan tämän setin käyttöön.
Itse olen antanut taasen naapureille kaikki kissa-aiheiset tarrani ja postimerkit, kun en minä enää niillä mitään tehnyt.

Kieltäydyn osallistumasta taantumaan!

Pidin pari päivää töissä rintaneulaa, jossa luki "Kieltäydyn osallistumasta taantumaan". No, olen ravannut askartelutarvikkeita ostamassa kuin hullu viimeistä päivää. Varustaudun kai "pahimpaan". :-)

Tänään oli palaveri töissä, pomo kertoi, missä mennään. Niin, on ne työt vähentyneet töissäkin. Onneksi pomo on ollut aika rauhallinen eikä ole hyppinyt viime aikoina tasajalkaa. Minä olen opiskellut kurssilla opittuja juttuja, testaillut ja saanut ahaa-elämyksiä. Välillä väsään firmalle mainoksia. Nämä uudet myyntitykit ovat tuoneet uusia asiakkaita firmalle, ja tietysti lisää pitää saada. Onhan tässä nyt tullut 3 uutta työntekijää 4 kuukauden aikana. Mitä se prosentuaallisesti tekeekään: monta vuotta oli 11 työntekijää, nyt 14. Olen liian väsynyt laskemaan. Kello on 0:07. Tein töitä tähän asti, ja ei väsytä yhtään! Voisin valvoa vaikka aamuun asti, mutta aivot eivät toimi.

Aamulla kävin labrassa. Saa nähdä, mitä löytyy, tai sitten ei löydy mitään... Puuuh!

torstai 5. helmikuuta 2009

Kipin kapin kuoria hakemaan!

Nyt saa Lidlistä C6-kuoria edullisesti: 100 kpl maksoi 1.99 euroa (eli 2 euroa). Samalla tarttui eri väristä kopiointipaperia kainaloon. Ihan kuin minulla ei sitä paperia olisi...

Kirpputorin saalis: Puisia littanoita kortteihin laitettavaksi, kiva pop-up -kirja (eli sivut hyppää esiin), boordirulla (again!) ja kalamaista kangasta. Mitäköhän minä siitäkin keksisin.

Koottavat laatikkopakkaukset (askarteluun) maksoivat à 30 snt Tiimarista. Myös kukkaniitit ovat sieltä. Napit, magneettitarranauha ja tekstiilikynä ovat paikallisesta askarteluliikkeestä. Kynällä ajattelin merkata mustat sukat: mitkä ovat minun ja mitkä SQ:n. Sukat menevät aina väärään laatikkoon.

Palapeli nro 4 valmis

Jälleen yksi palapeli valmis. Maanantai-iltana en jaksanut töistä tultua muuta tehdä kuin katsoa toisella silmällä televisiota ja tehdä tämän palapelin SQ:n kanssa valmiiksi. Tämä palapeli oli vähän haastava, niin paljon yksityiskohtia ja vähän samaa väriä. Ei puutu yhtään palaa, joka on mielestäni aika onnekasta. Suurimman osan palapeleistä olen ostanut kirpputoreilta ja tähän mennessä valmistuneesta palapelistä vain yhdestä on puuttunut pala.
Nyt jätän palapelit vähäksi aikaa ja keskityn johonkin muuhun.

Töitä olisi pitänyt tehdä maanantainakin illalla, mutta otin sitten takaisin tiistaina ja eilen tekemällä 01:een asti hommia.

tiistai 3. helmikuuta 2009

Postikortteja Pakistanista ja Filippiineiltä


Tässä ovat tämän päivän postin tuomiset: postikortteja Filippiineiltä ja Pakistanista. Tuo karttakortti on todella haluttu. Muut menevät vaihtoon.

Pakkasin tänään joulun pakettiin, eli pimeydenpoistovalot joutivat kaappiin. Huomasin, että on tulossa kevät, sillä kun lähdin töistä, oli vielä valoisaa!!!

Jotenkin sairas?

Eilen juoksin asemalle 5 minuuttia. Junassa otin takin ja villatakin pois, tuli nihkeä kuumotus joten olin t-paitasillani. Odotin seuraavaa junaa ulkona 30 minuuttia, pelkästään t-paidassa (olisipa ollut shortsit). Haluan keuhkokuumetta tms. jotta olisi vilu.
Alkoipa sitten migreenikin vaivaamaan, johon ei hoitopingu auttanut kuin väliaikaisesti.

Heräsin aamulla (unilääkkeistä huolimatta) klo 05 ja lähdin töihin. En jaksanut pyöriä yhtä tuntia punkassa nukkumattia kutsuen. Olin väsynyt, masentunut ja kiukkuinen nukuttuani 4-5 tuntia. Kävelin asemalle ja heitin takin taas helvettiin kesken matkan kuumotuksen takia. Tätä ollut lähes joka päivä. En jaksa, en!

Alkoi niin häiritsemään tuo ainainen kuumotus ja univaikeudet, että oli pakko ottaa yhteyttä työterveyshoitajaan. Menen huomenna labraan ja parin viikon päästä hoitajalle. Jos vikana on esim. kilpisrauhasen liikatoiminta. Se voisi sopia kuvaan, ja sitä kun on suvussa. Jos se on sitä, niin olen kaiketi syönyt turhaan estrogeeniä ja kasvattanut myomaani sen takia 8 senttiseksi. Voi tätä elämää!!

sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Pikkunen vähän porasi


No joo, ruuviväännin sit! Kuiteskii, Pikkunen vähän käytti sitä. Eikö olekin söpö?
Otin kuvan mun "uudella" kännykällä. Oikeasti se on 2 vuotta vanha, mutta minulle kuin uusi. Sitten laitoin sen puhumaan "bluetoothia" tietokoneeni kanssa ja sain kuvan siirtymään kännykästä ilmateitse koneeseeni. Wau tätä tekniikkaa! Nyt nukkumaan!

Tervetuloa helmikuu

Eilen oli surkea päivä. Olin nukkunut huonosti, huomasin, että unilääkecoctailini ei enää tehoa joten täytyy nostaa annosta. Pakkasta oli 17 astetta ja minulla oli kuuma ulkona kävellessä. Heitin sukkahousut jorpakkoon, suoraan sanottuna. Jotain vikaa meikäläisen lämmönsäätelyssä. Olisin kaivautunut lumihankeen, mutta valkotakkiset olisivat varmaankin tulleet ja vieneet minut pois. Kävelin takki auki, sääret hikoillen. Argh, pistää vihaksi tuo olo.
Mun piti käydä hiihtämässäkin lauantaina, kun en perjantaina ehtinyt ololtani kuntosalille.
Illalla menimme pelaamaan naapureille erä Carcassonnea klo 19 aikoihin, ja ilta venyi 02:een asti. Ihan mukavaa oli.

Tämän sunnuntain olen tiukasti istunut koneen äärellä ja tehnyt töitä. Heräsin hyvin nukkuneen yön jälkeen 10 pintaan (kiitos lääkelisäyksen), sitten kulutin aikaa keittiössä puoleen päivään asti maleksien, jonka jälkeen aloitin työt ja kello on nyt 22.30. Kymmenen tuntia töitä, suunnilleen.

Koko päivän on ollut vasen olkapää tosi kipeä, kunnes huomasin, että tässä mun koneen ääressähän vetää kuin viimeistä päivää! Yläräppänät kiinni ja vähän äkkiä. Taidan ottaa hoitopingun istumaan olkapäälleni. En ole moista kipua ennen tuntenut. Siis ei hiihtämään :-(

Huomenna hammaslääkäriin kolmen vuoden tauon jälkeen. On tuntunut poskihampaassa outoa kolotusta kävellessä, niin oli pakko varata aika tarkastukseen.

Töissä aloittaa huomenna uusi työntekijä. Pomo olisi ottanut hänet vakituiseen, mutta, kuten kaikki tiedämme, nyt on "ruoki lamaa" -aika menossa, niin täytyy olla vähän varovainen. Hän tulee osa-aikaiseksi ja määräaikaiseksi. Mutta meille sentään tulee uusi työntekijä! Ajatella!
Jospa minunkaan ei tarvitsisi sitten niin paljon tapella koneiden kanssa, kun on yksi henkilö, joka on oikein palkattu siihen hommaan (=koneiden kanssa tappelemiseen). :-)

Postikortteja Italiasta

Sain noin 50 korttia Italiasta. Paketti tuli kolmessa päivässä tänne Suomeen. Paketissa oli todella hyviä kortteja. Yllä olevista kokoelmaani pääsee tuo Magic Eye eli tuijotuskortti (alin). Kissa, koira ja julkkikset menevät vaihtoon, kun vain niistä kiinnostunut löytyy. On ollut vähän hiljaista vaihtelussa viime aikoina.

Maalauskortti menee vaihtoon, Disneykortit jäävät kokoelmaani.

Ja sitten oli näitä 3-D -kortteja aikamoinen läjä. Mitään näistä minulla ei ole ennestään.

Samaten nämä yllä olevat ovat 3-D -kortteja. Jos joku ei nyt tiedä, mitä tarkoitan 3-D -korteilla, niin ne ovat niitä muovipäällysteisiä, ja kun niitä kääntelee, niin kuva "elää". Olivat suosittuja 60-luvulla. Nyt niitä taas näkee jonkun verran kaupoissa, mm. muumikortteja saa 3-D:nä.